reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ilość ciuszków w wyprawce

reklama
Moim zdaniem chyba trochę dużo tego nagromadzilas, ale sama się przekonasz, każdy sam do tego dochodzi. Nie wiem, czy ktoś ci powie, że na 100% odpowiednia liczba ubrań, bo każda ma inne doswiadczenia... Ja miałam na początek mniej i kupowałam na bieżąco. Taki maluch noworodek nie brudzi wielce ubrań. Nawet kupa. To dopiero później się zaczyna.
Zostaw te ilość co masz, później na bieżąco sobie zweryfikujecie🙂

Który to tc?
No właśnie odpowiedzi zależą od doświadczeń. Mój mały przez pierwsze tygodnie życia wymiotował kilka razy dziennie, później dopiero zmieniło się to w obfite ulewanie. Wszystko było brudne, body, śpiochy, skarpetki, rożek, kocyki, moja pościel, moje ubrania... Niby miałam dużo ubranek, a brakowało mi często, bo przy wymiotujacym noworodku nawet nie miałam jak puścić pralki codziennie 🫣 Jakbym teraz miała mieć drugie dziecko, to szykowałabym tych najmniejszych ubranek najwięcej ile się da 🤣

Smyk tez raczej jest większy, zalezy, na jaką serię się trafi. Kupilam na lato dwa zestawy bodziakow, to jeden był dobry, a drugi rozmiar większy. Niektorzy twierdzą, ze się kurczą w praniu, ale nie zaobserwowałam.

Sinsay i C&A wychodzą podobne rozmiarami, H&M i smyk większe.

Za to na później H&M ma super legginsy na szczuple dzieci, a z sinsaya i smyka wszystko mojemu spada z pupy.
O tak. I KappAhl ma super szczupłe legginsy. 😆
Z dziewczynką luz... Ale jaki jest potem z chłopcem problem 🤣🤣 a mój może tylko w legginsach chodzić i co zrobisz, jak nic nie zrobisz

Do góry