reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ilość ciuszków w wyprawce

reklama
Moim zdaniem chyba trochę dużo tego nagromadzilas, ale sama się przekonasz, każdy sam do tego dochodzi. Nie wiem, czy ktoś ci powie, że na 100% odpowiednia liczba ubrań, bo każda ma inne doswiadczenia... Ja miałam na początek mniej i kupowałam na bieżąco. Taki maluch noworodek nie brudzi wielce ubrań. Nawet kupa. To dopiero później się zaczyna.
Zostaw te ilość co masz, później na bieżąco sobie zweryfikujecie🙂

Który to tc?
No właśnie odpowiedzi zależą od doświadczeń. Mój mały przez pierwsze tygodnie życia wymiotował kilka razy dziennie, później dopiero zmieniło się to w obfite ulewanie. Wszystko było brudne, body, śpiochy, skarpetki, rożek, kocyki, moja pościel, moje ubrania... Niby miałam dużo ubranek, a brakowało mi często, bo przy wymiotujacym noworodku nawet nie miałam jak puścić pralki codziennie 🫣 Jakbym teraz miała mieć drugie dziecko, to szykowałabym tych najmniejszych ubranek najwięcej ile się da 🤣

Smyk tez raczej jest większy, zalezy, na jaką serię się trafi. Kupilam na lato dwa zestawy bodziakow, to jeden był dobry, a drugi rozmiar większy. Niektorzy twierdzą, ze się kurczą w praniu, ale nie zaobserwowałam.

Sinsay i C&A wychodzą podobne rozmiarami, H&M i smyk większe.

Za to na później H&M ma super legginsy na szczuple dzieci, a z sinsaya i smyka wszystko mojemu spada z pupy.
O tak. I KappAhl ma super szczupłe legginsy. 😆
Z dziewczynką luz... Ale jaki jest potem z chłopcem problem 🤣🤣 a mój może tylko w legginsach chodzić i co zrobisz, jak nic nie zrobisz

Do góry