reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ilość ciuszków w wyprawce

Ja bym się nie sugerowała prenatalnymi, bo one nie są od tego, żeby dobierać rozmiar ciuszkow ;) tym bardziej na etapie 30tygodnia, gdzie jeszcze milion różnych rzeczy może wyjść do porodu.
Dla mnie ilość rzeczy wystarczająca, najwyżej dokupisz po porodzie. Ja wychodziłam z założenia po 10 sztuk każdego i się sprawdziło. Jedyne co skoro uważasz, że będzie wysoki albo będzie szybko rósł to myślałbym o większych rozmiarach już, bo moje dziecko co według prenatalnych ,,będzie z tych mniejszych" to po miesiącu już nosiło 68, a po 2 miesiącach 74 ;)

reklama
Ja bym się nie sugerowała prenatalnymi, bo one nie są od tego, żeby dobierać rozmiar ciuszkow ;) tym bardziej na etapie 30tygodnia, gdzie jeszcze milion różnych rzeczy może wyjść do porodu.
Dla mnie ilość rzeczy wystarczająca, najwyżej dokupisz po porodzie. Ja wychodziłam z założenia po 10 sztuk każdego i się sprawdziło. Jedyne co skoro uważasz, że będzie wysoki albo będzie szybko rósł to myślałbym o większych rozmiarach już, bo moje dziecko co według prenatalnych ,,będzie z tych mniejszych" to po miesiącu już nosiło 68, a po 2 miesiącach 74 ;)

Właśnie już wszystkim zaintereswnaym mówię, że jakby chcieli kupić ciuszki to żeby już kupowali na 68 ;)
Ja się nie sugeruję tylko prenatalnymi, normalnymi USG od mojego prowadzącego też się sugeruję ;)

Moja córcia urodziła się malutka 2660 i 52 cm. Na początku wszystko wydawało mi się duże, ale już po 2-3 tygodniach około odkładałam te najmniejsze body.

Moja córka urodziła się długą 60 cm. Rozmiar 62 nosiła... 2 tygodnie. 😂 W 56 w ani jedna rzecz z wyprawki nie weszła. 😂

H&M wypada większy faktycznie niż Smyk/Sinsay, trzeba pamiętać o tym, kupując ciuszki w Smyku czy Sinsayu, żeby się nie przejechać, że coś jest za małe. ;)

Syn urodził się 59 cm długi.. i te na 56 były dobre do szpitala .. no w sumie na pierwszy tydzień bo miał podkurczone nóżki . Szybko wyrastał z ciuchów . Przegląd robiłam raz w tygodniu . Teraz obecnie ma 13 miesięcy , a ciuchy nosi na 92 cm .. tzn spodnie na 92 a góra na 86 😅

Moja córka urodziła się długą 60 cm. Rozmiar 62 nosiła... 2 tygodnie. 😂 W 56 w ani jedna rzecz z wyprawki nie weszła. 😂

H&M wypada większy faktycznie niż Smyk/Sinsay, trzeba pamiętać o tym, kupując ciuszki w Smyku czy Sinsayu, żeby się nie przejechać, że coś jest za małe. ;)

Dlatego mam w sumie taki trochę miks - 62 i ze Smyka, Sinsay i 62 z H&M, ale też 56 z H&m co według wielu jest jak 62 ;D

Więc myślę, że taki zestaw powinien mi wystarczyć ;D zaraz potem są święta (termin porodu to niby 27.11), to można zażyczyć sobie ciuszki w rozmiarze 68 hahah

Smyk tez raczej jest większy, zalezy, na jaką serię się trafi. Kupilam na lato dwa zestawy bodziakow, to jeden był dobry, a drugi rozmiar większy. Niektorzy twierdzą, ze się kurczą w praniu, ale nie zaobserwowałam.

Sinsay i C&A wychodzą podobne rozmiarami, H&M i smyk większe.

Za to na później H&M ma super legginsy na szczuple dzieci, a z sinsaya i smyka wszystko mojemu spada z pupy.

reklama
No nic, pozostaje bazować na tym co mam, i zobaczymy jak już mały człowiek będzie na świecie ;D

ciężko tak wywróżyć ;D
Sklepów nie zamykają, najwyżej się dokupi, bardziej obstawiam, że jeżeli już to mniejsze niż większe.

Do góry