reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

My we wtorek mamy wizyte u lekarza wiec dowiemy sie ile ta nasza juz wazy... ale powinno byc dobrze, bo sama na rękach czuje, że mała przybrała ładnie:-)

reklama
A Majka byla wczoraj wazona i wazy 3800gr,czyli od wyjscia ze szpitala (2 tygodnie temu) przytyla 470gr!Ladnie,ladnie....;-)

Antosia waga urodzeniowa 3450g. Jak miał równo tydzień ważył 3610g. Dzisiaj ma 3 tygodnie i 3 dni wazy 4190g czyli przez 17 dni przybyło mu 580 g..to 34g na dobe...podobno bardzo dobrze bo norma to 20-30 g na dobę.!!!

No to ładnie Antoś przybiera na wadze. Widocznie takie uroki naszych maluszków, że ciągle chcą ssać. Ja dzisiaj podsuwałam smoczek w zastępstwie. Rekord 5 min. ssania i potem krzyk
/no i jak te nasze maluszki mają nie przybierać na wadze jak od cyca nie dają się oderwać

a Bruno po tyg przybral tylko 40g...ale to pierwszy tydzien wiec narazie sie nie martwie...mam nadzieje ze przy nastepnym wazeniu bedzie lepiej...

Zuzanka po początkowych kłopotach :sorry: nareszcie zaczęła przybierać na wadze i wazy już niecałe 4 kg. :-D Jestem z niej dumna po tym jak ciężko bylo nam na początku.

jutro się dowiem ile moja kruszyna waży i mierzy:-) aż się nie mogę doczekać:-) jutro mamy już pierwsze szczepienie:sorry2: troszku się boję jak to mój maluch zniesie:-( na wszelki wypadek kupiłam już paracetamol w czopkach dla niemowląt....

Lorcia-mi tez polozna polecala kupic w razie czego paracetamol w czopkach,ale u nas szczepienie dopiero za miesiac.

My dzisaij na wizycie byliśmy i malutką zwżyliśmy ;-)
Mała od wyjścia ze szpitala, czyli w ciągu 14 dni, przytyła z 3180g do 3830g, czyli 650g co daje 46g dziennie :szok: mały żarłok :-D:-D:-D

reklama
Do góry