reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważą nasze dzieci

Byłam dzisiaj u pediatry bo mały mi ulewał konkretnie w nocy i nie chciał spać,no i napisze Wam,że przybrał na wadze wiec jedno zmartwienie mniej,a przybrał od wyjscia ze szpitala 760 gram. Lekarz mi zapisał jakiś debridat na te ulewania ale ja czytałam,że on bardziej jest na kolke:confused: Już mu go podałam i troche mniej ulał ale nie wiem czy to efekt tego leku.Musiałam mu podać po troszeczku łyżeczką ale się kwasił:laugh2:
A no i znowu mu ropieje oczko,nie wiem co to za cholerstwo znowu:no:
Już mu rozmasowałam kanaliki podałam biodacyne.

reklama
Jasiowi na ropiekące oczko pomogło PHYSIODOSE - przemyałam od skroni do noska gazikami nasaczonymi tą solą tylko za każdym razem używałam innego rogu gazika żeby się nie rozniosło, jak nie pomoże to kropelki do oczu - nam przepiasała pediatra.
Mam nadzieję że te leki pomogą i Twojemu maluszkowi nie będzie się tak ulewało

waga z dziś - równe 7 tygodni po urodzeniu - 4800g - czyli laska przytyła 2kg i 60god momentu wyjścia ze szpitala :-)

byłyśmy dziś na szczepieniu - strasznie tego nie lubię, bo boję się ew. działąń niepożądanych - młoda się rozwyła, Krzymek ją pocieszał głaskaniem po głowie... teraz spokój do 12.08.Aha - szczepiliśmy 5w1 (w jedną nogę)+ WZWB (w drugą nogę).

Pediatra pytała o szczepionkęna rota ale jakoś nie mam przekonania - a wy będziecie szczepić????

Aniknulka dziękuje:-) ja też mam taką nadzieje,że będzie lepiej!

Iwosz ja bede szczepić skojarzoną jak Ty i do tego na pneumokoki ale na rota to się boję bo ostatnio znajomi zaszczepili swoje maleństwo i ono po tej szczepionce miało drgawki i bardzo żle je zniosło:szok:, najeżdzili sie po lekarzach:no:

Iwosz gratuluję pokaźnej córeczki:-)
my na szczepienie idziemy już 08.07 a ja nadal nie wiem jakie szczepienie mam zafundować mojej kruszynce:confused: po rozmowie z lekarzem już całkowicie zgłupiałam:eek: doradzono mi podstawowe szczepienie na NFZ a pneumokoki tylko dla Karola:eek: jedyne co doradziła lekarz to meningokoki w 6 miesiącu....
rota u nas raczej odpada.....

nasza Majeczka w czwartek ważyła 3755:-) ale wcześniej spadła do 3590 przy wadze urodzeniowej 3850, przy wyjściu ze szpitala 3620, ważne jest że ruszyła z wagą no i oczywiście jesteśmy na bebilonie a nie na cycku:-(, no ale pocieszam się faktem że butelka też dla ludzi, najważniejsze że malutka przybiera:tak::tak:
jeśli chodzi o szczepienie to my dopiero idziemy 24.07, ale na pewno szczepionka skojarzona i na pneumo, ze względu na oliwkę, bo już miała, przyniosła z przedszkola, z rota chyba zrezygnujemy:confused::confused::confused:
lorcia ta szczepionka meningokokowa to jeszcze coś innego???????

Pestka Meningokoki wywołują posocznice która jest bardzo niebezpieczna dla maluszka...szczepionkę maluszek ma dostać 6/7 miesiącu życia...

reklama
Mój Kuba na dzień dzisiejszy waży 4,300 czyli przez 4 tyg. przybrał 1,200. Lekarz powiedział, że bardzo dużo. No ale jak całymi dniami potrafi siedzieć przy cycusiu to nic dziwnego. Przynajmniej mam teraz 100% pewności że mam wystarczającą ilość pokarmu.

Do góry