reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

A mój mały waży - trzymajcie się - 5.300 :szok: byłam w szoku (ponoć to waga 2 m-cznego dziecka karmionego sztucznie) - dlatego lekarka powiedziała żebym nie karmiła go co godzinę (tak jak chce) tylko po godz karmienia dawała herbatkę koperkową napije się i pomoże na kolkę. Trochę miałam opory bo chciałam karmić tylko piersią ale jak trzeba... A słyszałam że herbatka wzmaga kolkę - jakiś art. czytałam - co wy o tym sądzicie?

reklama
hihih no to z Jasia kawał chłopa :-D przynajmniej maluszek nie jest głodny :tak: co do herbatki koperkowej to na razie to ja ją piję, tak radziła położna, bo pomaga na bączki i brzusio nie powinien boleć i Maja wyssie ją ode mnie z pokarmem bo ponoć można podawać od 1 miesiąca(u mnie tak na niej pisze;-)), u nas się w jakimś stopniu sprawdza, bo bączków więcej i malutka mniej się pręży, choć zauważyłam że co rano o 7 ma kolkę:-(

To może na razie nie dawać jej małemu tylko sama będe piła, ale jak on chce cyca co godz to znów za m-ąc będzie ważył :szok: nie wiem co mam robić :no:

Aniknulka, ja słyszałam, ze lepiej dać rumianek. A o tym wzmaganiu kolek też słyszałam, że to niby od koperku właśnie. A może zamiast herbatki woda z glukozą?? Myślę, ze nie zaszkodzisz synkowi:-):-)

Melka w wieku równiutkich 6 tyg waży - o zgrozo - 4500 :-):-) Kawał kobity mam w domku hehe

My dzisiaj na wizycie kontrolnej ważyliśmy małą i od poniedziałku przytyła ponad 300g, czyli w ciągu 4 dni, co daje 75g dziennie :szok: teraz ma 22 dni i ponad 4100g

Myszko, owszem masz racje, koperek wzmaga kolki, ale tylko taki świeży i nasz a herbatki są z kopru włoskiego który wspomaga pracę jelitek i pomaga uwalniać gazy :tak:

Aniknulko gratuluję!!! Jasio bardzo ładnie ci rośnie:tak:

jak mojego maluszka boli brzuszek daje mu kilka kropel espumisanu i daję do popicia herbatkę z kopru-po kilku minutach gazuje na całego:-D i pozbyliśmy się kolek....na razie:sorry2:

reklama
Lorcia ja kupiłam kropelki Infacol i od wczoraj mały ślicznie beka i gazuje poza tym częściej nosze go w pionie i masuję brzusio :-) jestem spokojniejsza a dziś wypił całą butlę popołudniu z koperku i na razie jadł wieczorem bez schizy :tak:

Do góry