reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile na chrzest ?

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Mojej siostry syn ma za nie długo chrzest i mój partner będzie chrzestnym , obiad i kawa z ciastem będą w restauracji. Dawno nie byliśmy na chrzcinach i tak mnie więcej ile się daje teraz do koperty ? Plus chcemy dać jeszcze jakiś prezent

reklama
Ja bym dała tak z tysiąc-dwa do koperty i złoty medalik na przykład. Zależy też od waszych możliwości finansowych.

To zależy ile zarabiacie. Osoba która zarabia 4 tys nie da tyle samo ile osoba zarabiająca 10.
Bliżej dolnej granicy dałabym ok 1000 + np jakąś pamiątkę, obrazek.

Kilka miesięcy temu chrzciny miał nasz synuś i od każdego z rodziców chrzestnych dostał tysiaka plus pamiątki typu szkatułka / łańcuszek .

2 tyg temu byliśmy na chrzcinach u szwagra i też tyle do koperty wrzuciliśmy

Ja dałam 4 lata temu 300 plus złoty medalik tez jakieś 300 zł kosztował. Rok temu moja córka dostała od chrzestnej 500 zł i matę edukacyjną za jakieś 300 zł a od ojca chrzestnego leżaczek o wartości Ok 700 zł. Według mnie to zupełnie wystarczająco, nie popadajmy w paranoje. Js nawet tyle nie oczekiwałam, bo przecież nie o to tu chodzi. Moja córcia na super chrzestnych i o to chodzi.

Mój syn od chrzestnych dostał symboliczne, "chrzcielne" rzeczy.
A w ramach ciekawostki - od babci otrzymał kubeczek do picia i mini-hipopotama do kąpieli 🤡

reklama
Zostałam Chrzestna u brata w lipcu i kupiłam złoty łańcuszek z medalikiem oraz srebrną łyżeczkę. Podobny prezent mój syn dostał rok wcześniej od mojego brata.

Do góry