dzień dobry! witam cię Anushkaa dobrze trafiłaś:-) - jeśli masz jakieś pytania chętnie ci pomożemy w końcu kiedyś każda z nas tu zaczynała jak ty...a w jakim wieku są twoje dzieci? Iskierka nie wiem czemu ale strasznie negatywnie odebrałam twojego posta - pytałaś wiec ci dziewczyny odpowiedziały! - a ty z taką ironią?nierozumiem naprawdę... miłego dnia kobietki
reklama
niunia_2008
mama Wiktorii :)
z marktplaats to chyba bywa roznie ze wzgledu na jaka osobe sie trafi ja sama nie sprzedaje ale kupowac od czasu do czasu lubie jak cos potrzebne i nie nazwalabym tych rzeczy gratami...
u nas na koninginnendag mala ma skarbonke i za wszystkie uzbierane monety moze nakupowac sobie zabawek, takze rzadko mam drobne w portfelu :-)
u nas na koninginnendag mala ma skarbonke i za wszystkie uzbierane monety moze nakupowac sobie zabawek, takze rzadko mam drobne w portfelu :-)
wiatraczek
Zaangażowana w BB
Dzięki. Na Etsy mam niedokończoną rejestrację, bo życza sobie karty kredytowej, a ja takiej nie posiadam i nie widzialam możliwości zeby to obejść, na DaWanda zaglądalam, ale nie mam ostatnio czasu się wgłębić
) Ja też miałam ten problem. próbowałam nawet przez obsługe klienta, tubylcza, ale nic mądrego mi nie powiedzieli, tyle tylko, że zorientowałam się, ze co kraj to inne przepisy mają no więc założyłam sklep na UK (w ustawieniach dałam język angielski UK), waluta euro. No i pojawiła się opcja PayPal
Jak ustawisz na język polski, to też będą karty kredytowej żądać!
wstawiłam kilka rzeczy, a w lokacji, skąd są wysyłane, wpisałam Niderlandy. No i spoko, wszelkie płatności reguluję przez PayPal.
Hej
Mam dwie córki Weronika lat 12 i Nina 4 latka :-))
Na razie mężowi szykuje się jakaś praca, myślałam,że będę ostatnią Polką jaka opuści ten kraj - ale życie ostro zweryfikowało nasze decyzje
Mamy rodzinę w Niemczech i w Holandii - tam zakotwiczy mój Pan . Ja zostaje tym czasem tutaj i zamierzam uczyć się języka - czy korzystałyście z ESKK może ?? przeraża mnie przeprowadzka, zmiana wszystkiego ... mam tutaj dobrą pracę i raczej nie chciałabym z niej rezygnować, ale u męża z pracą się zmieniło i po prostu tak wyszło ...
Chcę nauczyć się chociaż podstawy holenderskiego - tylko żadnego kursu tutaj nie ma. jedyne co to znalazłam kurs właśnie ESKK - opinie różne, sama nie wiem co robić
Miałyście takie same obawy ??
Mam dwie córki Weronika lat 12 i Nina 4 latka :-))
Na razie mężowi szykuje się jakaś praca, myślałam,że będę ostatnią Polką jaka opuści ten kraj - ale życie ostro zweryfikowało nasze decyzje
Mamy rodzinę w Niemczech i w Holandii - tam zakotwiczy mój Pan . Ja zostaje tym czasem tutaj i zamierzam uczyć się języka - czy korzystałyście z ESKK może ?? przeraża mnie przeprowadzka, zmiana wszystkiego ... mam tutaj dobrą pracę i raczej nie chciałabym z niej rezygnować, ale u męża z pracą się zmieniło i po prostu tak wyszło ...
Chcę nauczyć się chociaż podstawy holenderskiego - tylko żadnego kursu tutaj nie ma. jedyne co to znalazłam kurs właśnie ESKK - opinie różne, sama nie wiem co robić
Miałyście takie same obawy ??
Iskierka71
Fanka BB :)
Ania, myślę że jesteś przewrażliwiona. Jedyna ironia jaka byla w mojej odpowiedzi była zamierzona jako odpowiedz do Madziuli i nie sądzę żeby ta poczuła się urażona. Zresztąa, po co ja się tłumaczę, przecież ty wiesz lepiejIskierka nie wiem czemu ale strasznie negatywnie odebrałam twojego posta - pytałaś wiec ci dziewczyny odpowiedziały! - a ty z taką ironią?nierozumiem naprawdę... miłego dnia kobietki
No widzisz, na to nie wpadłam. Na polski nawet nie ustawiałam, jedynie na holenderski, z UK nie próbowalam, bo jak mowie ostatnio nie mam zbyt dużo czasu na wgłębianie się w te stronki. Ale muszę to zrobić w ktoryś weekend (tylko pytanie - w który).Ja też miałam ten problem. próbowałam nawet przez obsługe klienta, tubylcza, ale nic mądrego mi nie powiedzieli, tyle tylko, że zorientowałam się, ze co kraj to inne przepisy mają no więc założyłam sklep na UK (w ustawieniach dałam język angielski UK), waluta euro. No i pojawiła się opcja PayPal
Jak ustawisz na język polski, to też będą karty kredytowej żądać!
wstawiłam kilka rzeczy, a w lokacji, skąd są wysyłane, wpisałam Niderlandy. No i spoko, wszelkie płatności reguluję przez PayPal.
A PayPala mam i właśnie bylam zdziwiona że chcą kredytowej a nie Paypala....
wiatraczek
Zaangażowana w BB
anushkaa, skoro macie tu rodzinę, to sama nie będziesz
Wiadomo, przeprowadzka, inny język, inna kultura, inna mentalność, wszystko nowe - a więc stres, mega stres. I tęsknota za tym, co swojskie. No ale Niderlandy to nie koniec świata, do Polski w jeden dzień zajedziesz, a samolotem to nawet w dwie godziny i już za 15 euro (mówię o WizzAir).
Piszę blogga o i dla Polaków w Holandii, wrzuciłam tam kilka artykułów, tematy własnie takie podstawowe, jak się tu odnaleźć, co i jak pozałatwiać. Jak chcesz, zajrzyj na w-wiatrakowie.blogspot.com
Pytasz o naukę języka. Można się uczyć przez internet.
Polacy w Holandii :: Zobacz temat - Przydatne stronki do nauki holenderskiego i tlumaczenia
tu wrzucam wątek z innego forum, w którym ludzie podają linki do różnych stron, z których można się holenderskiego uczyć, na różnym poziomie. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Wiadomo, przeprowadzka, inny język, inna kultura, inna mentalność, wszystko nowe - a więc stres, mega stres. I tęsknota za tym, co swojskie. No ale Niderlandy to nie koniec świata, do Polski w jeden dzień zajedziesz, a samolotem to nawet w dwie godziny i już za 15 euro (mówię o WizzAir).
Piszę blogga o i dla Polaków w Holandii, wrzuciłam tam kilka artykułów, tematy własnie takie podstawowe, jak się tu odnaleźć, co i jak pozałatwiać. Jak chcesz, zajrzyj na w-wiatrakowie.blogspot.com
Pytasz o naukę języka. Można się uczyć przez internet.
Polacy w Holandii :: Zobacz temat - Przydatne stronki do nauki holenderskiego i tlumaczenia
tu wrzucam wątek z innego forum, w którym ludzie podają linki do różnych stron, z których można się holenderskiego uczyć, na różnym poziomie. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
reklama
Dziękuję Wiatraczku :-)
poczytałam bloga ( bardzo fajnie napisane - nawet o pogodzie ) i znalazłam fajną stronkę live mocha do nauki języka na początek . Mam nadzieję,że nie jestem za stara na takie zmiany i rewolucje życiowe , teraz zbieram się do pracy, lecę się szykować , zajrzę już z pracy :-)
poczytałam bloga ( bardzo fajnie napisane - nawet o pogodzie ) i znalazłam fajną stronkę live mocha do nauki języka na początek . Mam nadzieję,że nie jestem za stara na takie zmiany i rewolucje życiowe , teraz zbieram się do pracy, lecę się szykować , zajrzę już z pracy :-)