reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Goedemorgen,

A co tu taka cisza, ze az wiatr po katach gwizda :szok::szok::szok:

Nawet Aniahaven zniknela :szok:

hejka...Marita jestem ,jestem tylko komp mnie wylogowuje z forum :crazy: i mnie nie widac...poza tym ostatnie tygodnie mielismy remont w kuchni :tak: i przyjecie urodzinowe Erniego /dla dzieci ze szkoly przed wakacjami:cool2:/, traktakie w szkole i obecnie jestem juz tydzien w Wiedniu...:tak:troche sie dzialo ale jestem.. Faktycznie cisza u nas... wszystkie takie zabiegane????

reklama
Czesc Wszystkim ciezarnym z holandii i nie tylko:)
Jestem tu nowa i nie moge sie polapac co gdzie i jak.jestem przyszla mamuska aktualnie jestem w 7 tygodniu ciazy i akurat jutro ide na kontrole do ginekologa,a termin mam na 23 grudnia 2013 hehe.Mieszkam w Holandii o 2 lat.Mam narzeczonego nie polaka tak naprawde to nie mam tutaj znajomych,rodziny i jestem strasznie samotna a teraz jeszcze bardziej to odczuwam:(
moze dzieki temu forum poczuje sie troszke lepiej i mniej samotna,a zwlaszcza teraz.pozdrawiam was dziewczyny:)

Dziekuje slicznie.Tak naprawde to jestem jeszcze w szoku,ze jestem w ciazy.Ponad rok temu zdiagnozowano u mnie PCO i diagnoza moliwe,ze nie bede mogla miec dzieci.Przez rok bralam tabletki anty,ale wkoncu odstawilam je i dostalam miesiaczke tylko raz drugiej juz nie bylo na szczescie hehe Mieszkam w Schiedam,ale do czasu poniewaz szukamy wiekszego i lepszego mieszkanka.:)

hej Dziewczynki, tu Ola z Ams :) też Ciężarówka, aktualnie w 32. tyg ciąży :)
Tak jak u Osesek, mój partner również nie-polak :)
Chętnie poznam Ciężarówki i inne Mamuśki z Ams i okolic :)

Pozdrawiam gorąco :)

Witajcie
Mam pytanie : mój Maluch chodzi do voorschool i dzisiaj nauczycielka mnie zapytała czy może do nas przyjść w przyszłym tygodniu ? Zapytałam jej co się stało , an co ona, że do wszystkich uczniów tak chodzą. Jestem zaskoczona ponieważ pytałam znajomych i nikt nie miał takiej wizyty ze szkoły. Może wiecie więcej na ten temat , jestem zupełnie zdezorientowana. :-(

ale tu puuustki... :szok:

ania Karola i reszta dziewczyn bywacie tu czasem?:-p

tami- nigdy nie slyszalam żeby nauczyciel przychodzil do domu, ani u nas ani wsrod znajomych. Po zameldowaniu u nas byla pani z GGD i wypelnila ankiete dotyczaca malej.

Powiem tak - do nas przyszedł nauczyciel dwa razy. Za każdym razem inny i z innego powodu.
Pierwszy raz dwa lata temu,jak starsza córka zaczęła naukę w pierwszej klasie vmbo. I faktycznie nauczycielka chodzila do wszystkich uczniów. Drugi raz jakieś pół roku temu przyszedł nauczyciel syna z basisschool, ale to chodzilo o przygotowanie do cito i wybór kolejnej szkoły.
No ale to chyba coś innego niż u ciebie... A może właśnie chodzi o wybór basisschool?

witajcie...

niunia jestem - jestem;-) ale gdzie się reszta podziała???
Tami u nas nauczyciele przychodzą do domu zanim dzieci pójdą do grupy 1... na taki wywiad środowiskowy / hihi/ i żeby poznac się z nowym podopiecznym:tak:...wiec może nie zdążyła? wcześniej.... napisz jak poszło - sama jestem ciekawa!

miłego dnia kobietki

reklama
Hej
Nauczycielka Błażeja była u nas we wtorek koło 13,00 i siedziała prawie godzinę. Mówiła, że zawsze pod koniec roku szkolnego odwiedzają wszystkich uczniów ,którzy chodzą do voorschool. Chciała zobaczyć jak on się w domu zachowuje, czym się lubi bawić i pobawiła się z nim chwilę. Mówiła, że raczej trzyma się z boku w szkole, ewentualnie tylko z nią chce przebywać. Dopiero 2 miesiące tam chodzi więc mam nadzieję, że jak się zaaklimatyzuje to będzie się bawił z innymi dziećmi. Powiedzcie mi jeszcze jak sobie Wasze pociechy radziły w szkole ? Zastanawiam się kiedy mały zacznie próbować się komunikować po holendersku, na razie tylko kilka słów zna i tylko w domu chce mówić a w szkole tylko po polsku. Jutro już u nas koniec roku szkolnego u Błażeja a Michał jeszcze tydzień. W przypadku Michała jakoś wszystko tak szybko się potoczyło, po kilku miesiącach już się dogadywał z kolegami a teraz nie ma żadnych problemów ( minęły niecałe 2 lata ) i pochwalę się, że zdał Cito test bardzo dobrze i idzie po wakacjach do vwo :-)

Do góry