reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
ha ha a propos pracy wczoraj zalatwilam prace znajomemu.Mieszka w pl ma na utrzymaniu zone i 2 dzieci ,dom stoi w remoncie od 20 lat,on nie pracuje tylko zona bierze co popadnie .On jest przczelazem no i wlasnei potrzebowali przczelarza od juz tu w hoalndii.Placa po odtraceniu za mieszkanie i ubezpieczenie 1100 na reke ale pani mi powiedziala ze chyba dostanie wiecej jak ma dyplom.No i wiecie co mi powiedzial ze nie ma motywacji bo to smieszne pieniadze ,no lepiej siedziec w domu na garnuszku zony:no:

ha ha a propos pracy wczoraj zalatwilam prace znajomemu.Mieszka w pl ma na utrzymaniu zone i 2 dzieci ,dom stoi w remoncie od 20 lat,on nie pracuje tylko zona bierze co popadnie .On jest przczelazem no i wlasnei potrzebowali przczelarza od juz tu w hoalndii.Placa po odtraceniu za mieszkanie i ubezpieczenie 1100 na reke ale pani mi powiedziala ze chyba dostanie wiecej jak ma dyplom.No i wiecie co mi powiedzial ze nie ma motywacji bo to smieszne pieniadze ,no lepiej siedziec w domu na garnuszku zony:no:
1100€ na rękę tutaj z szansą na jeszcze wyższą stawkę? Ja bym brała na jego miejscu... no ale jak ma takie podejście, to się nie dziwię, że jest bezrobotny. Dziwi mnie takie podejście do życia. Lepiej siedzieć na tyłku niż coś robić.

Mamuśki mam pytanko...
Czy Wasze dzieciaki spały w śpiworkach, a jeśli tak to od kiedy zmieniałyście śpiworek na kołderkę???
I od kiedy "dorosłe" łóżka??I co za tym idzie inny rozmiar kołdry...???
Zastanawiam się bo nie mam jeszcze kupionej kołderki i pewnie zakupiłabym w PL, tylko na razie Tymek śpi w spiworku i jest mu całkiem dobrze w nim, więc nie wiem czy mi się "opłaca" taką małą kołdrę kupić...
Poradźcie, napiszcie.

witam dames,
wlasnie wrocilam z CB. Mam zalecenie na usg bioderek Liluni, ma nierowne faldki. Ech, troche mnie to zmartwilo, ale moze jeszcze sie okaże, ze wszystko jest ok. Mam nadzieje, ze wynik bedzie dobry.

co Cie Aniu tak szokuje?

ta cisza mnie zszokowala... wszystkie tak bardzo zajete?:sorry:

Anno moi spali pod koluderkami od zawsze... mialam spiworki ale jakos nam nie podeszly:eek:...po ukonczeniu roku przerzucam ich do normalnych lozek badz takich dla 4latkow..:tak: ale koludre daje im normalna bo ta z lozeczka jest za mala za krotka i ...:confused2: nie praktyczna:tak:

Sencilla faldki o niczym nie swiadcza,,... moja tez miala nierowne ilosi i wsio bylo ok... nie martw sie na zapas...

Nana o masakra :/ szkoda mi kobieciny, cale utrzymanie domu na jej glowie. Niektore kobiety podziwiam za sile ktora maja , ja nie wiem czy bym chciala nieroba utrzymywac, ale z drugiej strony dzieci , tez wazne aby mialy ojca. Tylko czy taki ojciec potrafi dac dobry przyklad ? :crazy:
Najgorsze jest wlasnie to ze czlowiek czasem chce pomoc, stara sie , podklada drugiemu prawie pod brode ze nic tylko sie wziac i spakowac, ale nie... Nie wiem co ludzie sobie czasem mysla... Ja mam krewnego w Polsce, ktory za kazdym razem pyta czy mu czegos "nie zalatwie w Holandii" (jakby tu sie wszystko samo zalatwialo) bo on w dlugach, 2 dzieci, zona w zoo pracuje... Ale niestety facet z nalogiem, w Polsce jeszcze rodzina doglada, kontrole to sie ogranicza z tym piciem, ale za granica puszczaja wszystkie hamulce. Widzialam go juz w takim stanie ze niestety ale uwazam ze pijani ludzie do pracy nie powinni przychodzic, pomimo ze to jakby nie patrzec rodzina... :sorry: nie daj Boze jeszcze bedzie miec wypadek pijany przy pracy :no:

Anna mi sie wydaje ze zmiana lozeczka jest konieczna jak bedziesz widziec ze malec wstaje i "bedzie chcial z niego wyjsc" bo bedzie dla niego stanowczo za male , ciasne i niebezpieczne. Ale Twoj Tymek to chyba jeszcze ma czas, co ?

Sencilla mysle ze jeszcze nie masz powodu zeby sie martwic, poczekaj na wynik usg. Tomek tez mial nierowne faldki, a na usg wyszlo ze wszystko jest super. Ale tez slyszalam o tych faldkach i na poczatku sie martwilam.. Mysle, ze te faldki to czasami pic na wode, bo czasami taka dziecka uroda ze faldki sa nierowno :-)

No kobieta pracuje w pl na etacie i niedawno wziela urlop zeby pojechac na opieke do niemeic troche zarobic.Ech szkoda gadac ale nam to zawisci i mysli ze my nie wiadomo ile kasy tu mamy.Ciagle wszytkim biadoli ze z kasa cienko ,powinien z pocalowaniem w reke te prace brac bo raz ze to jego pasja a dwa on jezyka nie zna by cos innego dostac i ma astme to tez nie wszedzie isc moze.No coz widocznie wcale tak mu zle nie jest.
SENCILLA miejmy nadziej ze tak jak u nas i u Astrid okaze sie ze wsio ok z bioderkami:-)Tylko ze wiesz co u mnas w szpitalu w Leiden powiedzieli nam ze usg robia tylko do 5 m bo niby pozniej juz tak dobrze nie iwdac i ze trzeba rentgen robic.No ale pzreciez i u doroslych robia usg .No ale to pewno wzgledy finansowe.

reklama
Do góry