dziewczyny ja golabki tonami moglabym jesc... juz oznajmilam mamie, ze jak sie skoncza to kolejna ture ma zrobic cos czuje, ze bede zyla golabkami caly tydzien, az w koncu mi sie nie znudza hahah i pozniej przez 3 miesiace zas nie bede mogla na nie patrzec ale najlepsza to jest ta kapusta z samego spodu garnka lekkkkkkerrrrr!!!!!!
reklama
nana19
Fanka BB :)
Mnie dzis moj synus zadziwil.Wyszlismy na dwor po deszczu a on mowi woda pada No zadziwil mnie bo do tej pory mowil tylko mama tata i slowka w swoim jezyku ,a tu tak ladnie sie wyrazil.Jestem hapy.Jak nie wiele mamie trzeba do szczescia
Milko wlasnie dzis o tym czytalam. Jak bedzie maz/partner robil aangifte po urodzeniu w gemeente to oni wtedy automatycznie te dane przesylaja bo SVB SVB - SVB home wtedy w przeciagu 2 do 4 tygodni dostaniesz list z SVB gdzie informuja , ze aby zglosic wniosek musisz sie zaglowac przez ich strone uzywajac swojego DigID
SVB - Kinderbijslag - Kinderbijslag aanvragen
Jesli chodzi natomiast o kinderbondenbudget dostaniesz z belastingu wiadomosc (jesli pobierasz juz jakies dodatki, toeslagi) czy Ci sie nalezy czy nie, ale wstepnie mozesz dokonac wyliczenia na Inloggen op Mijn toeslagen
SVB - Kinderbijslag - Kinderbijslag aanvragen
Jesli chodzi natomiast o kinderbondenbudget dostaniesz z belastingu wiadomosc (jesli pobierasz juz jakies dodatki, toeslagi) czy Ci sie nalezy czy nie, ale wstepnie mozesz dokonac wyliczenia na Inloggen op Mijn toeslagen
Iskierka71
Fanka BB :)
Kochana, ja mam czynszu 515€ ale huurtoeslagu nie dostanę bo nasze wspólne dochody przekraczają 29900 brutto rocznie.No ja mam tylko tyle dofinansowania bo mam niski czynsz 470 E a razem pracujemy z moim T, ale wychodze z zalozenia ze zawsze to 47 euro
A ja właśnie nienawidzę kapusty w gołąbkachdziewczyny ja golabki tonami moglabym jesc... juz oznajmilam mamie, ze jak sie skoncza to kolejna ture ma zrobic cos czuje, ze bede zyla golabkami caly tydzien, az w koncu mi sie nie znudza hahah i pozniej przez 3 miesiace zas nie bede mogla na nie patrzec ale najlepsza to jest ta kapusta z samego spodu garnka lekkkkkkerrrrr!!!!!!
Milka przyjdzie Ci list z svb, a po paru tygodniach przyjdzie Ci jeszcze od nich formularz listownie ktory trzeba wypelnic i odeslac beda pytac nawet o to czy masz mieszkanie w Polsce, kto w nim mieszka itd itd masakra, ciekawe po co im to potrzebne
reklama
Hejka dziewczyny
Mysmy dzisiaj poswietowali urodziny mojego M. Wczoraj mialam mlyn bo chcialam sie troche przygotowac na dzisiaj tort zrobic, z dziecmi prezent dla taty zrobic ktory wyszedl w polowie ale za to dzisiaj nie robilismy nic na obiad grila rozpalilismy i teraz juz kanapujemy :-) no i przy okazji ze moj byl w domu pojechalismy po telefon dla mnie tzn. umowe przedluzyc i nowy aparat i najsmieszniejsze jest to ze znowu przy zawieraniu umowy pytali sie o holenderski dok. tozsamosci albo paszport ale na szczescie mialam paszport a do nastepnego razu bede juz musiala wymienic prawko i bedzie spokoj
Hague ale ci dobrze z mama moja by tez mogla przyjechac golabkow narobic mniam uwielbiam tez kapuste z dolu
eola witaj na forum :-)
Mysmy dzisiaj poswietowali urodziny mojego M. Wczoraj mialam mlyn bo chcialam sie troche przygotowac na dzisiaj tort zrobic, z dziecmi prezent dla taty zrobic ktory wyszedl w polowie ale za to dzisiaj nie robilismy nic na obiad grila rozpalilismy i teraz juz kanapujemy :-) no i przy okazji ze moj byl w domu pojechalismy po telefon dla mnie tzn. umowe przedluzyc i nowy aparat i najsmieszniejsze jest to ze znowu przy zawieraniu umowy pytali sie o holenderski dok. tozsamosci albo paszport ale na szczescie mialam paszport a do nastepnego razu bede juz musiala wymienic prawko i bedzie spokoj
Hague ale ci dobrze z mama moja by tez mogla przyjechac golabkow narobic mniam uwielbiam tez kapuste z dolu
eola witaj na forum :-)