reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
To chodzi o Heffingskorting,jedna osoba musi miec zarobki nie przekraczajace 6500na rok a druga musi wiecej i miec wystarczajaco zaplaconego podatku aby ten korting odciagnac dla tej malo zarabiajacej osoby.

Nie wiem teraz ile w Menzis tabletki bo juz nie stosuje.

Z tym huurtoeslagiem,to my kiedys przekroczylismy limit o 30e i musielismy zwrocic cala roczna kwote,potem i tak juz sie nie nalezal,a teraz kupilismy mieszkanie.

Sorki,ze tak nie odpisuje imienie,ale jeszcze sie nie obylam z imionami a podgladu nie ma.

zle mnie zrozumialyscie. Ja na stronie ubezpieczalni moge sprawdzic co ile kosztowalo i sprawdzilam ile kosztowala ciaza. Mam wyszczegolnione wszytsko wizyta u poloznej badania itp i na koncu mam podliczone ze kosztowalo razem 1800 za ten rok a za 2011 2300 czyli razem 4100. Gdybym nie miala ubezpieczenia to tyle bym musila zaplacic.

No ja mam tylko tyle dofinansowania bo mam niski czynsz 470 E a razem pracujemy z moim T, ale wychodze z zalozenia ze zawsze to 47 euro :-D

anetka ja rozumiem o co kaman, jak sie loguje na moje konto ubezpieczalni to tez mam cały wykaz kosztów, np w 2010 moje całe roczne leczenie wynosiło 6000 e z czego ja zapłaciłam tylko 170 e eigen risico bo wtedy tyle bylo :) heheh to jest interes :)

ooo Anecia az mnie zaciekawilo ile azivo na mnie wydalo, zaraz sie zaloguje i obczaje :-D swoja droga, to niezle ktos kto nie ma ubezpieczenia musi wybulic kasy :szok:

reklama
ja tez sie nie przerabiam dzis z obiadem, mam z wczoraj krupnik i zapiekanke ziemniaczana dla chlopakow.
ale golabki bym zjadla :-D

Do góry