reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam,
mam na imie Ewa, mieszkamy z synkiem 3,5 roku pod Utrechtem,jestesmy w nl ja 4,5roku maz 5,5roku.

Anna:dostalas zwrot wlasnie dlatego,ze nie pracujesz lub bardzo malo zarabiasz.

Za prowadzenie ciazy ogolnie to nic sie nie placi w nl,bo ciagna to z podstawowego ubezp,ale juz za porod,kraamzorg to tak.

Jestem w Menzis,u nas darmowe anty tez juz sie skonczyly.

reklama
witam
pogoda taka niemrawa nic sie niechce:)
anetka tak mało Ci dali bo mało płacisz chyba za socjalne, lub coś zarabiasz? ja płace ponad 300e ms i też mam 47 e zwrotu, więcej dać nie mogą:)
eola Witaj!

AnnaJ no to Ci sie trafilo :-D:tak: ja w tamtym roku wyszlam na zero, w tym roku juz pracuje na pol etatu, to ciekawe ile mi wylicza:confused: mam nadzieje, ze duzo :-D

eola tak wiem, ze placi sie tylko za porod i kraamzorg, ale anetka rodzila w domu, wiec porod ma gratis, dlatego pytam za co taki wysoki rachunek ma :confused: a co do tabletek, to ja mam azivo - ktore polaczylo sie z menzis, no i place 100% za tabletki.. :dry:

Witam

Eola zapraszamy do nas:tak:

Ja za tabletki placilam 12 e na pol roku:tak::tak: jakies 2 ,3 lata temu:tak:

Ja tez dostaje zwrot ok 1700 e ,dlatego ze nie pracuje.....:tak:

no pogoda dzis szalowa , chyba ze spacerku nici:baffled: wczoraj jak spacerowalismy to Milenka ani drgnela tak jej swieze powietrze pasuje:-):tak:

wczoraj sprawdzalam ze moja cala ciaza kosztowala 1800 euro. Mam ubezpieczenie w OHRA i nigdy nie narzekalam. Moj Kuba jak byl chory to dostal inhalatory i tuby do inhalacji za darmo i zaden achunek nie przyszedl.
Wczoraj zalatwilam sobie huurtoeslag i az smiac mi sie chce bo nalezy mi sie jedyne 47 euro.
O matko, za co masz zapłacić aż tyle pieniędzy???
Co do huurtoeslag to i tak jesteś lepsza ode mnie, bo nam się nic nie należy....
wczoraj jak spacerowalismy to Milenka ani drgnela tak jej swieze powietrze pasuje:-):tak:
Moja Olivia tak samo. Lubi spacerki, lubi jazde samochodem:-)

Z tym zwrotem to sa jakies jaja.Ja tez nie pracuje i jednego roku nic nam nie dali ,rok temu dostalam zwrot.a w tym roku znow nie.Nie rozumiem tego.
Wczoraj byly urodziny mojego M i dalam Tymkowi troszke ciasta,i dostal dusznosci ,na szczesie mam inchalator w domku wiec mu zrobilam inchalacje.No ale sie wystraszylam.

dzien dobry...

eola witaj:tak:!
ja tylko zamelduje ze moje dzieci sa juz na chodzie:-D za to ja leze od wczoraj:dry::baffled: masakra ten wirus z goraczka:tak:
nie mam sily nawet pisac...spac.....spac.........spac...

reklama
aniah szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
karola co to za zwrot, czy mi sie tez takie cos nalezy jak nigdy tu nie pracoawlam a moj maz ma firme????????????????????????????????????????????

Do góry