reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

AnnaJ o matko, ale slicznie tam!!! nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze :tak: sama chetnie bym do Japonii poleciala, ale taka wycieczka jest strasznie droga, pare lat napewno bym musiala zbierac :-D ale nie moge sie napatrzec, te ich krajobrazy... super!!!! Ty tez slicznie wygladasz:tak:

reklama
hejka

Co do kinderbondenbudget to kiedy przyjdzie mi jakas wiadomosc czy dodtane czy nie???? Na pierwsza corcie dostaje, to moze automatycznie dodtane tez na ta.

AnnaJ te widoczki wygladaja jak z ksiazki a nie prawdziwe zdjecia
:tak::-D. zazdroszcze wycieczki tez bym tak chciala:tak:

Uwielbiam leczo, ale chyba nie moge az tyle papryki na raz zjesc:no:, moze za jakis czas:tak:

Zycze milego slicznego popoludnia:-):-)

my wlasnie z cb wrocilismy, Tomus dostal recepte na mleko pepti :-) nie musialam sie prosic, tylko powiedzialam lekarce ze to skaza bo pojawia sie zawsze po tym jak zjem nabial i z miejsca wypisala :tak::-) dala na 3 mies i pozniej mam przyjsc znowu, bez problemu mi wypisze :tak: jupiiiiii:-)

Mi sie wydaje, ze to zalezy tez na jakiego lekarza, czlowieka sie trafi.:tak:
Ja zapisalam sie do huisartsa z polecenia mojej znajomej bo on podobno nie robi problemu i jak trzeba to przepisuje antybiotyki a nie slynny paracetamol. Sama jeszcze nie sprawdzalam:-)

Milka no raczej ;-)
W Rotterdamie nie mialam najlepszego huisartsa (bral wszystkich jak lecialo, czesto jezdzil na wakacje, rzadko go mozna bylo zastac i w ogole lekcewazyl). W Groningen jak bylam chora i cos mi siedzialo na plucach to tez od razu dostalam antybiotyki, wiec chyba legenda o zlych doktorach jest lekko przesadzona.

A tu, teraz mam naprawde swietnego huisartsa ze specjalizacja od chorob skornych, naprawde ogarniety facet. Podobno drugi lekarz u nas na wsi juz nie jest taki dobry. No ale jak ktos nie jest zadowolony z lekarza, to chyba zawsze mozna zmienic
:sorry2:
No i nie spotkalam sie z tym zebym musiala tutaj kogos o cokolwiek prosic
:sorry2: za 2 tyg ide na 4-te usg, a tak mnie tu straszyli, ze zrobia mi max 2 i wiecej nie bedzie ... Widac nie ma co sie sugerowac ;o)

reklama
Milka tak jest, pisalam pare postow (albo juz stron :-p) temu, ze zalezy na jakiego lekarza sie trafi:tak: mozna trafic na konowala, ale tez na takiego co leczy i łaski nie robi;-) moja huisarts nie chciala za bardzo wypisac mi recepty na pepti, bo pewnie za drogo by to Holandie wynioslo :-D ale w cb mam super babeczke (polke) i ona bez problemu wydaje skierowania i recepty, jesli jest taka potrzeba. moja kumpela ma dziecko juz prawie 3 letnie i dosyc ostra skaze bialkowa ma ta malutka, no ale do dzis nie dostala recepty na pepti, dziewczyna musi wykladac ze swojej kieszeni, no a to wydatek nie jest niestety maly, bo taka puszka 24e kosztuje. nana tez musi wykladac ze swoich.. dla mnie to chore bo wszyscy skladki ubezpieczeniowe placimy ;/ i powinno nam sie to nalezec. niestety, system jest jaki jest, dobrego lekarza ze swieca szukac trzeba. niektorzy lekarze sa z powolania, inni poszli na to chyba z nudow:-p dostalam kiedys broszurki od lekarki, w jednej z nich pisalo, ze zeby byc lekarzem domowym wystarczy szkola 3 letnia, wow niezle, ciekawe ile z wiedzy ogolnej mozna pojac w tak krotkim czasie, bo w pl zeby dostac jakas specjalizacje trzeba sie dosc dlugo uczyc.

Do góry