reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
nie nie to narazie jest informacja .Nic tam nei jest napisane ze mamy kare czy cos .Porostu nas poinformowali ze skoro tu mieszkamy to mosimy placic podatek.
MADZIULA no nie bedziemy nic kombinowac tzreba to zalatwic bo ja chce spac spokojnie.Wlasnie czytam sobie ze mozna miec pl rejestracje i placic tu jakies podatk i jets ok .Tylko chyba drozej wychodzi

drozej bo musisz placic w pl i nl ubezpieczenie i podatek to jest okolo 100-200 euro miesiecznie w zaleznosci od auta

nana19 tutaj płacisz podatek drogowy raz na kwartał ( no moza tez co miesiac , jak kto chce) a ten niby specjalny podatek co piszesz to sie płaci tylko raz na poczatku od wartosci auta....

No i jak sie wraca do pl to zwracaja czesc tego podatku.No ale my to i tak raczej auto mosimy zmienic bo mamy duze kombi do tego diesel

Ha ha najlepsze ze auto kupilismy w NL i zarejestrowalismy w pl a teraz mosimy na odwrot robic eh

Ostatnia edycja:
hej.
nana, no my to samo z autem, z nl-pl, ale mam nadzieje ze cos bedzie taniej w koncu mamy nl papiery zakupu, ide szukac dalej co do sie z tym zrobic
Iskierka wyrodna matka, jesli w ogole matka:wściekła/y:

popijam kawke ,ktos chetny ?
krapatka gratis:-D

Załączniki

• DSCF1915.jpg
    DSCF1915.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Czesc kobiety.
Piekna mamy jesień tego lata i obawiam się ze lepiej juz nie bedzie....
Ja dzis troche polamana, niewyspana. Zaraz pogonie teściową do kuchni a sama bede wyszywać. Potem wam wrzuce fotkę podusi dla Olivii.
czytałytście:Tak zginęła Madzia - Media - WP.PL Masakra po prostu. To diabel nie matka:baffled:

Aj weź, ja się poryczałam, jak to przeczytałam. Akurat się zbiegło z lekką sprzeczką z mężem. Tą "mamuśkę" powinno się wysłać do kopania rowów i codziennie jej spuszczać ostry wpiernicz :angry:. Albo lepiej... żeby jej wsiąść na psychikę, powinno się jej kazać pracować z małymi, maltretowanymi dziećmi.

Do góry