reklama
Hej
Aniah sliczny piesio, moj pies to toffi,w pl mam szile i mialam ari ale to suczki:-)
Obiad na dzis: fasolka po bretonsku:-), ekspresowo sie robi
PTYANIE O AUTO;
Jesli chcialabym przerejestrowac na nl to ile to kosztuje? tylko ze ja mam papiery kupna nl bo auto bylo tu zakupione. I jeszcze jedno mama jest wlascicielem a ja wspolwlascicielem, wiec mam przerejestrowac je czy nie. Mama mieszka w pl a ja tu.
Aniah sliczny piesio, moj pies to toffi,w pl mam szile i mialam ari ale to suczki:-)
Obiad na dzis: fasolka po bretonsku:-), ekspresowo sie robi
PTYANIE O AUTO;
Jesli chcialabym przerejestrowac na nl to ile to kosztuje? tylko ze ja mam papiery kupna nl bo auto bylo tu zakupione. I jeszcze jedno mama jest wlascicielem a ja wspolwlascicielem, wiec mam przerejestrowac je czy nie. Mama mieszka w pl a ja tu.
Agss
Fanka BB :)
Jaki cudny szczeniak *_*hej....wrocilam z pracy wlasnie... boze czy tu jeszcze kiedys slonce zaswieci? masakra z ta pogoda...
my mamy nl blachy - tu kupowalismy bo przerejestrowanie to koszt ok 2.000 euro wiec lepiej sprzedac albo do Polski wyslac... moi znajomi maja tez pl blachy ale auro jest na tescia... i nie placa kar bo tesc w PL mieszka na stale ... taka kombinacja
u nas na obiad ma byc grill ale jak tak bedzie nadal kapac to nici z tego w razie "wu" beda zapiekaniki / pieczarki, cebulka ser zolty na buleczkach/
I przedstawiam wam naszego nowego lokatora - nasze najmlodsze latorosle - imienia nie mamy jeszcze ...moze maccie jakies fajne pomysly...? to jest piesek...
Moja mini krówka nazywa się Dolly (jak była mała to miała sierść jak owieczka ;P)
O ja też się zastanwiałam nad kupnem auta w Pl ale najpierw wypadałoby się poduczyć jeździć bo prawko mam od lutego a jedziłam tylko parę razy... i za cudownym kierowcą to ja nie jestem
niunia_2008
mama Wiktorii :)
aniahaven-twoj znajomy kombinuje, jednak gdy sie jezdzi kogos samochodem trzeba to zglosic do douane- mozna zglosic na dwa tygodnie w roku. wiec podczas kontroli moga dostac upomnienie i czas na zjazd.
Sami przeanalizowalismy wszystkie mozliwosci bo jak kazdy chcialby zaoszczedzic;-) a nie oplaca sie placic podatku od polskiego auta.
Nie wiem czy czytaliscie o kamerach montowanych na przejsciach granicznych dla kontroli
a co do przejscia na rowe to takze ryzyko.. ja dzisiaj mialam zderzenie z busem.. oczywiscie wyjechal mi na sciezke rowerowa tlumaczac sie ze nie widzial w takim deszczu, i w busie nie ma tylnych szyb i nie widzial skrecajac w prawo.. obylo sie bez policji.. zaplacil mi 150euro za rozwalony rower. a w domu dopiero wyszly mi siniaki, na miejscu to chyba w szoku bylam.. zla na siebie wyjezdzajac rano slonce ladna podoga a wracalam w laczkach i deszczowki nie zabralam- oczywiscie cala mokra.. ale u mnie to zawsze cos..
Sami przeanalizowalismy wszystkie mozliwosci bo jak kazdy chcialby zaoszczedzic;-) a nie oplaca sie placic podatku od polskiego auta.
Nie wiem czy czytaliscie o kamerach montowanych na przejsciach granicznych dla kontroli
a co do przejscia na rowe to takze ryzyko.. ja dzisiaj mialam zderzenie z busem.. oczywiscie wyjechal mi na sciezke rowerowa tlumaczac sie ze nie widzial w takim deszczu, i w busie nie ma tylnych szyb i nie widzial skrecajac w prawo.. obylo sie bez policji.. zaplacil mi 150euro za rozwalony rower. a w domu dopiero wyszly mi siniaki, na miejscu to chyba w szoku bylam.. zla na siebie wyjezdzajac rano slonce ladna podoga a wracalam w laczkach i deszczowki nie zabralam- oczywiscie cala mokra.. ale u mnie to zawsze cos..
reklama
Hej Laseczki
Pogoda nas nie rozpieszcza wczoraj bylo troche slonca to nie moglam wyjsc bo Thijsje mial goraczke dzisiaj znowu pada litosci.............
Nana wspolczuje takich wiadomosci, oby udalo wam sie z tego wywinac
Aniu jak Karince podobalo sie na wakacjach??? a piesek sliczny wszyscy pewnie szczesliwi
Aneta o tych wierszykach troche poszukalam i wysylam ci pw moze tam cos wybierzesz
Niunia a ty to juz wogole zaczelas tydzien dobrze ze jechalas sama, a siniaki pewnie dopiero jutro dadza o sobie znac
Pogoda nas nie rozpieszcza wczoraj bylo troche slonca to nie moglam wyjsc bo Thijsje mial goraczke dzisiaj znowu pada litosci.............
Nana wspolczuje takich wiadomosci, oby udalo wam sie z tego wywinac
Aniu jak Karince podobalo sie na wakacjach??? a piesek sliczny wszyscy pewnie szczesliwi
Aneta o tych wierszykach troche poszukalam i wysylam ci pw moze tam cos wybierzesz
Niunia a ty to juz wogole zaczelas tydzien dobrze ze jechalas sama, a siniaki pewnie dopiero jutro dadza o sobie znac