reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

TheHague - gratuluję zdania egzaminów
Sweety - gratulacje z powodu kontraktu
Astrid wiem co czujesz bo u mnie jest tak samo moj T wychodzi o 3 w nocy do pracy wraca o 13 i idzie spac wstaje jak ja wychodze czyli o 17.30 i caly dzien sama jestem tzn z dziecmi.
a co do mandatow to juz pisalam jaki dostalismy w dzien odbioru kluczy do mieszkania przekroczyl moj T predkosc o 27 km i w zeszlym tyg przyszedl rachunek na 260 euro. Przerasta mnie to same wydatki...

reklama
ANia, no wlasnie mialam Ci pisac to samo, co Hague.. to jest wirus, sciaganie od ludzi kasy, to na pewno nie jest policja.. Ech..

Hejka!
Gratuluje TheHAgue zdanych egzaminow i Sweety kontraktu.
Witam rowniez nowa kolezanke!
A ja musze sie pochwalic ze wczoraj tez dostalam pierwszy mandat i strasznie sie zdziwilam,a wrecz nawet usmialam,bo mozna bylo jechac 50km/h ja jechalam 59km/h na madacie pisze ze przekroczenie o 6km/h jest dopuszczalne z czego wniosek ze jechalam o 3 za duzo a do placenia 44 euro:szok::szok::szok:.Najlepsze to jest to ze przyszlo otworzylam i nie czytajac powiedzialam mojemu Ł ze chyba jakas podwyzka za samochod (podatek drogowy),a on przeczytal i gada ze mandat o to ja jechalam......:zawstydzona/y:.
Anetka i Astrid ja tez tak mam moj Ł przychodzi i ja wyjezdzam i spotykamy sie wieczorem,ale coz takie zycie nie mozna miec wszystkiego.
Dziekuje Wam za zyczonka dla Alexa.
milego popoludnia:-)

moj ma taka prace ze kiedy chce to jedzie do domu, albo w poludnie albo popoludniu:tak:i wszystkie urlopy oraz dni wolne platne :tak: mysle ze zawsze mozna pokombinowac z praca tak, zeby bylo dobrze dla wszystkich :-)

TheHague dziękuję za inf, przed chwilką wróciłam z pl sklepu, kupiłam młodą kapustę. Mniam
Ten mój ukochany też całymi dniami pracuje. Teraz siedzę sama w domu. Za chwilkę będzie ze mną nasza kruszynka. Już niemogę się jej doczekać. Pewnie będzie mi go chwilami jeszcze bardziej potrzeba. Tym bardziej, że prawdopodobnie nikt mi nie będzie pomagał.

Anna nie no caly czas nie moze, dlatego napisalam ze moze skonczyc albo w poludnie albo popoludniu, a to juz zalezy od niego :-) tak wiec w te dni co ja ide do pracy to on wraca wczesniej i jest z malym :tak: pracuje w logistyce w jednej z najwiekszych firm w NL, ale nie chce na forum pisac gdzie. Jakos nie lubie pisac az tak bardzo o zyciu prywatnym :-D

Milka nie ma za co, ja czesto warzywa i owoce kupuje albo na bazarze albo w sklepiku u jakiegos turka:tak: wiekszy wybor niz w AH czy innym markecie.

moj ma swoja firme i TEORETYCZNIE moze byc o kazdej porze w domu. Ale w praktyce wyglada to tak, ze jestem z dzieciakami od 7 do 19... Ale chyba sie juz przyzwyczailam, choc na poczatku zycia tutaj w takiej samotnosci to myslalam, ze bzika dostane. DObrze, ze mialam FORUM, haha :-D

ASTRID takie uroki ja tez z Tymkiem sama .No i nie mam na kogo liczyc ani tu ani w pl.Ja to podziwiam te kobitki co do tego jeszcze pracuja .Ale nie lam sie bedzie coraz lepiej pomalu ogarniesz sytuacje :-)Ja wlasnie mysle o powrocie do pracy tzn chcialabym ale chcialabym tez do szkoly isc no ale Tymka do zlobka nie dam.mysle o pracy wieczorami.

ANIAHAVEN co za jaja ja tez bym sie nabrala ale pewnie moj maz to by wiedzial ze to wirus.U niego w pracy tydz temu tez mieli wirusa i wszystkie firmowe pieniadze gzdies przepadly ,nie wiem jak to sie dalej potoczylo ale chyba dobrze bo wyplate dostal:-D

Ostatnia edycja:
reklama
O laboga! Co tu powymyslali jakies wirusy i blokuja komputery ? Masakra jakies, nie slyszalam o tym jeszcze. :szok: Macie jakis link do tego? Ania zglos to na policje to odzyskasz swoje pieniadze, albo zaloguj sie na internetbanking i cofnij ta transakcje !!! :baffled:100 eur to w koncu pieniadz! Przeciez policja nie sciga za mp3 na fejsbuku.

Astrid wspolczuje wam i masz racje, najlepiej jak masz jaknajszybciej zacznie szukac nowej pracy, bo niestety ciezka praca i stres = choroby, nie chce straszyc, ale stres to chyba zalazek wszystkiego co najgorsze. wiadomo, ze przy malym dziecku sam chcialby spedzac wiecej czasu z rodzina a rownoczesnie przyniesc do domu wiecej pieniedzy. A ciezko Ci ogarnac dom, czy z malutka ? komt goed meisje :)

praca mojego meza jest meczaca ze wzgledu na zmiany i niestety nie da sie obrac jednej, stalej pory aby kontynuowac ten sam rytm, ale poki co nie narzeka , bo mozna wszystko zalatwic, niestety w tym kraju wiekszosc sklepow, poczta, lekarze itd jest otwarta do 17.00 i szkoda specjalnie brac dzien wolny, aby cos zalatwic wiec to chyba jedyny plus tego. Jak w kazdej legalnej pracy w NL moze wziac wolne 26 dni wolnego (z wyprzedzeniem) i jest oczywiscie platne :D nie wiem czy to taka burzuazja ? chyba normalna rzecz. . .

dziewczyny moj tatko bedzie u mnie juz jutro wieczorem!! jeszcze musze lazienke posprzatac , lozko juz mu naszykowalam u malego w pokoju i jestem zwarta i gotowa.

Do góry