reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

The Hague nie widziałam umowy twojego męża, jesli ma tak zapisane w umowie to ok ale jesli nie to coś jest nie tak.

Milka1 zgadzam się z Tobą, do Nl przyjeżdża dużo ludzi żeby zarobić na utrzymanie w PL, pracują ciężko nie chcą stracić pracy bo kasa jest im potrzebna więc się nie odzywają.To jest straszne, że biura pośrednictwa tak wykorzystują ludzi, nie dość że każą im pracować dużo dłużej to jeszcze mniejszą kasę dostają za to i są upychani w hotelach jak sardynki.Jak widać tu system(w NL) też ma swoje minusy.

Znam tylko kilka zagadnień z NL prawa pracy więc nie wiem ale w godzinach pracy powinno się przebywać na swoim stanowisku i jeśli pracujesz od -do to powinieneś być w pracy.

reklama
Ja też mam wolne płatnie normalnie, a nadgodziny też mam zamieniane na wolne (;
(takim sposobem mam do wybrania jeszcze 300h a nie mam kiedy... teraz na dwa tygodnie do Polski jadę a potem żadnych plandów)

Hague gratuluje zdanych egzaminów:tak:
Sweety to bie rozwiez gratki :tak:

Claudia nie zazdroszcze mandatu:no: My dostalismy jakies 2 mies temu 89e bo stalismy na zakazie przy naszym domu:sorry2: Zawsze tam bylo pelno aut jak weiczorem juz miejsc parkingowych nie bylo:tak: Az w koncu sie za to wzieli.. I teraz juz sami odwazni i z grubymi portwelani stoja:-D

Moj ma wlasna firme i tez nikt mu za dni wolne nie placi. On jest troszke pracocholikiem i jak jestesmy w pl to juz drugi tydz marudzi:tak::tak:Raz bylismy 3 tyg i juz wiecej nie pojedziemy ,bo szkoda nerwów:baffled: No chyba ze ja z dzieciakami:tak::tak:

My jak wybylismy z domu po 12 to wrócilismy o 17:tak:Michal poszalal ,znalazsobie pl kolezanke i sie bawili ze 3 godz :tak:Pozniej na lody i do domu:tak: I tym sposobem obiad jedlismy o 18:-D lece kapac Miska bo ledwo zipie i zaraz mi tu padnie

A Aniu co to za wirusy ,nie slyszalam o tym:no::no:pewnie tez bym zaplacila:szok:

Astrid jak to mandaty na was :szok: idzcie to zalatwic, bo po co wam jeszcze jakies klopoty :baffled: masakra, a to Polak pewnie tzn sasiad?? :no:
Nie wiem, u nas raczej mało Polaków na dzielnicy. Gość jeździ na żółtych blachach, to ciężko powiedzieć. Skopałabym mu tyłek :crazy:.

Ayni: Astrid wspolczuje wam i masz racje, najlepiej jak masz jaknajszybciej zacznie szukac nowej pracy, bo niestety ciezka praca i stres = choroby, nie chce straszyc, ale stres to chyba zalazek wszystkiego co najgorsze. wiadomo, ze przy malym dziecku sam chcialby spedzac wiecej czasu z rodzina a rownoczesnie przyniesc do domu wiecej pieniedzy. A ciezko Ci ogarnac dom, czy z malutka ? komt goed meisje :)

Dzięki. To nie, że mi ciężko coś ogarnąć, tylko po prostu chyba dopada mnie takie fizyczne zmęczenie. W zasadzie aktywne życie 24h. Nie, że użalam się czy coś, tylko fajnie, jakby mąż miał więcej czasu dla na i dni wolne. Zawsze to by się na jakąś wycieczkę z małą pojechało, czy po prostu ktoś za mnie od czasu do czasu ogarnął dom :rofl2:.

Te wirusy, to jakaś masakra :szok:. Dzięki za info, warto wiedzieć.

Aaaaa dzisiaj w ogóle mam miły dzień (mimo, że Wam się wymarudziłam i nażaliłam nad sobą). Odwiedził nas mój kolega ze studiów. Robi sobie z kuzynką eurotrip i zahaczyli o Holandię. W nocy już uderzają na Anglię. Świry :-), ale im zazdroszczę, bo sama miałabym ochotę tak zrobić. Kiedyś się zabierzemy w trójkę i Mai pokażemy kawałek świata z przygodami.

Astrid to jedziemy razem, bo my tez mamy eurotrip w planach :D (mam nadzieje ze bez takich przygod jak w filmie..ha ha:-D

A te mandaty to na M. nazwisko sa?:szok: idzcie do niego i zapytajcie go wtf?:crazy:

ASTRID zle ujelam mysli ale mialam malo czasu a chcialm ci cos skrobnac.Chodzilo mi o to ze z czasem wdrorzysz sie w sytuacje i bedzie ci latwiej.No obowiazki nie znikna i sa nurzace ale co poczac.Maja podrosnie i bedziecie sobie podrozowac.

Eee tam motywy z filmu są boskie. Szczególnie kibice Manchester United :rofl2: oi! Haha
Tak, ten gość używa danych osobowych M. Widocznie nam podkradł pocztę, bo tutaj często listonosz nie wrzuca przez dziurkę w drzwiach, tylko wtyka :crazy:

reklama
Do góry