reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Cieszę się, że już wszystko w porządku. Jak pomyślę, ile przeszłaś, to ja bym jakiejś nerwicy dostała.Ja tez nie wiedzialm,powiem ci ze mnie to tez przerazalo jak czasem Tymek duzo plakal to mu ciemiaczko tetnilo ,dobzre ze juz jest ok
Astrid1987
No tak , mówię o ciemiączku.Astrid jak to Maja ma dziure w glowie mam nadzieje, ze mowisz o ciemiaczku?
nana19
Fanka BB :)
ASTRIDKU no calkiem ok nie jest bo np Tymek wciaz ma lewostronny niedowlad i terapeutka mowila mi ostatnio ,ze jak to sie nie zmieni to bezdzie mial problemy np z jezdzeniem na rowerze bo nie bezdie mogl skrecac w lewo.My np widzimy teraz ze potrafi na swoim rowerku jezdzic ale skreca tylko w prawo .Tak samo kiedy sie kreci w kolko to tez tylko w prawo a jak go skieruje w lewo to upada.Nie moze utzrymac sie na lewej nodze.Wiesz ale ja zawsze sobie mysle ze to sa takie rzeczy z ktorymi da sie zyc a wspolczuje tym matkom ktore maj nieuleczalnie chore dzieci .nawet nie chce o tym myslec.
Astrid1987
A jakieś rehabilitacje nie dałyby rady?ASTRIDKU no calkiem ok nie jest bo np Tymek wciaz ma lewostronny niedowlad i terapeutka mowila mi ostatnio ,ze jak to sie nie zmieni to bezdzie mial problemy np z jezdzeniem na rowerze bo nie bezdie mogl skrecac w lewo.My np widzimy teraz ze potrafi na swoim rowerku jezdzic ale skreca tylko w prawo .Tak samo kiedy sie kreci w kolko to tez tylko w prawo a jak go skieruje w lewo to upada.Nie moze utzrymac sie na lewej nodze.Wiesz ale ja zawsze sobie mysle ze to sa takie rzeczy z ktorymi da sie zyc a wspolczuje tym matkom ktore maj nieuleczalnie chore dzieci .nawet nie chce o tym myslec.
nana19
No wlasnie mamy tu rehabilitacje ale oni do tego zabieraja sie od d...y strony.bo chca uczyc Tymka uzywac tej lewej strony bo to nie tylko nozka i reka on siedzi np bardziej na prawej stronie i kzrywi se kregoslup.W pl w zeszlym roku cwiczylismy metoda Vojty i dzieki temu Tymek siedzi i chodzi.Ta metoda wykorzystuje i naprawia to co zostalo uszkodzone podczas niedotlenienia w mozgu.
reklama
nana19
Sek w tym ze rzadna metoda to tylko zabawa nie dajaca efektow.W pl cwiczylismy BOBATH i VOJTA .No ciezko bylo bo Tymus duzo plakal a my z nim...
ASTRID tu masz o VOJCIE tu jest duzo fajnych info www.vojta.com.pl - Zasady metody Vojty
ASTRID tu masz o VOJCIE tu jest duzo fajnych info www.vojta.com.pl - Zasady metody Vojty