reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Kiedys czytalam historie kobiety ktora wiedziala ze jej dziecko urodzi sie z wada i ze nie dlugo pozyje ,lekarze namawiali ja na aborcje.Jednak ona sie nie zgodzila ,urodzila coreczka ,ktora zyla kilka miesiecy.Ta kobieta do dzis nie zaluje swojej decyzji bo jak mowi mogla poznac swoja coreczke ,zobaczyc jej usmiech ,poczuc jej zapach ,gdyby zabila ja przed narodzeniem nie bylo by to mozliwe.I choc zyla pare miesiecy ma przynajmniej grob na ktory moze chodzic zapalac swieczke.
Smutne jest to ze w holandii ubezpieczenie pokrywa aborcje na zyczenie a nie ratuje sie ciaz zagrozonych .Mojego Tymka tez nie ratowali i gdyby nie leki z pl to nie wiem jak by bylo ? Nie mozna mowic ze zawsze to jest wada genetyczna ,a nawet jesli tak jest to rodzice powinni miec prawo decydowac czy chca takie dziecko a nie lekarze.

reklama
Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u polożnej w sumie nic sie nie dowiedziałam wysłała mnie na badanie krwi. zarejestrowałam się na echo na sprawdzenie którt tydz. wszystko mnie przerarza

Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u polożnej w sumie nic sie nie dowiedziałam wysłała mnie na badanie krwi. zarejestrowałam się na echo na sprawdzenie którt tydz. wszystko mnie przerarza
Cześć :)
Trzymam kciuki za dzidziusia :tak:.

Co do tego nieratowania ciąż, to byłam w szoku, że tak tutaj jest. Na szczęście mnie to ominęło, ale pewnie bym to strasznie przeżywała, dlaczego nikt nie ratuje mi dziecka a jakieś panienki na legalu jeżdżą i sobie ciąże usuwają, niczym niedoskonałości cery :crazy:.

Och Astrid, dlugo by tu wymieniac. Dlaczego tyle bezrobotnych matek nie moze znalezc pracy, kiedy np przy wyborze na stanowisko menagera w ogloszeniu jest napisane , ze preferuje sie mezczyzne, homoseksualiste ?

Niestety nie ma recepty na idealna sluzbe zdrowia. Pare dni temu w Polsce, niedaleko miejscowosci z ktorej pochodze zmarla dziewczynka, ktora zmagala sie z wada genetyczna. Rodzice dziewczynki zbierali pieniazki na zakup aparatu do domu oraz rurek tchawicowych poprzez fundacje oraz z 1-go % . Niestety nie uzbierali wystarczajacej ilosci pieniazkow a dziewczynka w srodowisku szpitalnym nie radzila sobie z choroba. Piekna byla i radosna, takie sloneczko...Powiem wam , ze jedna z poloznych w "mojej" praktyce ma corke z zespolem Downa, raz z nia przyszla na spotkanie bo w piatki dojezdzaja na moja wies. Zastanawialam sie, czy wiedzila w ciazy, ze corka ma downa... Pewnie tak...

trudne sprawy dziewczyny, oby nasze dzieci byly zdrowe .

Och Astrid, dlugo by tu wymieniac. Dlaczego tyle bezrobotnych matek nie moze znalezc pracy, kiedy np przy wyborze na stanowisko menagera w ogloszeniu jest napisane , ze preferuje sie mezczyzne, homoseksualiste ?

Niestety nie ma recepty na idealna sluzbe zdrowia. Pare dni temu w Polsce, niedaleko miejscowosci z ktorej pochodze zmarla dziewczynka, ktora zmagala sie z wada genetyczna. Rodzice dziewczynki zbierali pieniazki na zakup aparatu do domu oraz rurek tchawicowych poprzez fundacje oraz z 1-go % . Niestety nie uzbierali wystarczajacej ilosci pieniazkow a dziewczynka w srodowisku szpitalnym nie radzila sobie z choroba. Piekna byla i radosna, takie sloneczko...Powiem wam , ze jedna z poloznych w "mojej" praktyce ma corke z zespolem Downa, raz z nia przyszla na spotkanie bo w piatki dojezdzaja na moja wies. Zastanawialam sie, czy wiedzila w ciazy, ze corka ma downa... Pewnie tak...

trudne sprawy dziewczyny, oby nasze dzieci byly zdrowe .
Tak tak, oby wszyscy byli zdrowi. Bez zdrowia niczego się nie ma tak na prawdę. Podziwiam rodziców ciężko chorych dzieci, którzy wiedzą, że ich maleństwo nie przeżyje nawet pół roku. Ciężko by mi było się patrzeć, jak taka istotka gaśnie z dnia na dzień. No... ale zamykam ten temat, bo się zaraz poryczę.

Cooooo? Że niby mnie by nie przyjęli a jakiegoś geja to tak? I jak tutaj być tolerancyjnym, skoro jednych się faworyzuje a innych nie? Masakra.

Ach no widzisz, jaki kraj takie realia :) :D nie ma mJodu :D nigdzie. Mam rowniez nadzieje, ze moje dziecko ktore nosze jest zdrowe, nie potrzebuje pieniedzy , tylko zdrowia dla najblizszych :tak: oby Bog nam dal.

A Strudziu wkelisz gdzies moze wiecej fotek Majeczki ? Bo ja ostatnio widze same konczyny ! :)

Ach no widzisz, jaki kraj takie realia :) :D nie ma mJodu :D nigdzie. Mam rowniez nadzieje, ze moje dziecko ktore nosze jest zdrowe, nie potrzebuje pieniedzy , tylko zdrowia dla najblizszych :tak: oby Bog nam dal.

A Strudziu wkelisz gdzies moze wiecej fotek Majeczki ? Bo ja ostatnio widze same konczyny ! :)
Wkleję :D. Mam ostatnio fazę na punkcie jej stópek, które do małych nie należą :-D.
W ogóleeee, dostałam z kruidvata kod na darmową fotoksiążeczkę. Mam na jej odebranie 2 miesiące. Ale będzie pamiątka ach :-). Tylko mi brakuje kilku fot do wypełnienia wymaganego minimum. Poczekam, aż Maja jeszcze podrośnie. Nie jest to kwestia nei wiadomo jakiego czasu, bo ona rośnie w oczach.

Ok, dodałam nowego posta, tym razem widać więcej, niż stopy :D

Ostatnia edycja:
reklama
The Hague z twoich ust to prawdziwy komplement he he

Wlasnie wrocilismy z nad jeziora ,to optymistyczna czesc mojej wypowiedzi ,druga jest taka ze musimy jechac do pl bo komornik nas sciga za sami nei wiemy co ale do zaplaty mamy 40 tys zl:szok: w 2009 r kupilismy samochod no i teraz doczepili sie skad mamy na to pieniadze i jakas kare nam dali no i mosimy jechac do pol przedstawic zarobki i odkrecic ta sprawe.mam nadziej ze sie uda.inacze trzeba bezdie sptrzedac samochod i dolozyc co by te kare zaplacic.

Do góry