reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Dobry wieczór laski!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wróciłam!!!!!!!!
No pocxzątek dziekuję za wszystkie kciuki trzymane za mnie, poród i moją córcię - przydały się.

A na poważnie - rano badanie tętna, serduszka i kroplówka z oxytocyną. O 10.00 mialam już rozwarcie na 4 cm i dzwoniłam po męża - przyjeżdzaj!!!
Tak, bo mąż nie byl ze mną od początku. Stwierdziliśmy, że szkoda jego dnia wolnego, skoro niewiadomo jak długo będzie trwał poród. Gdy mąż przyjechał to ja już miala przygotowywane znieczulenie - tę pompkę z morfiną. Powiem wam, ze choć mialam odlot - ledwo co mowilam i jakbym drzemala, ale bez tego nie dalabym rady...
Przed 13.00 mialam bóle parte i wtedy odłączyli oxytocynę i morfinę. No i sie zaczęło.... Morfina przestała dzialać bo inaczej mala mogłaby byc slaba - naćpana
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

I tak z bólem i łzami i jednym małym pęknięciem o 13.28 dokładnie urodziła sie moja Olivia Anna. Ważyła 2900g i miala 48 cm.
O 16.00 wróciliśmy już do domu, o 17.00 przyszla kraamzorg.
Mala się napiła z cyca, wyspala, a potem w nocy.... Dala nam popis swoich mozliwości
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Zasnmmeła o 4.30 i spala do 8.00.
Dzis walczymy z karmieniem piersią - mala ssie,a le za mało chwita cyca i mam juz brodawki bolawe :baffled:

Obiecane fotki:
Zobacz załącznik 480130Zobacz załącznik 480131Zobacz załącznik 480132Zobacz załącznik 480133

uff jednak chrzestni maja wolny weekend wtedy co ksiadz nam dal termin :-D czyli problemos z glowos. a juz myslalam, ze bede musiala chrzestnego wsrod znajomych szukac :eek::confused2: no i moze moi rodzice przyjada, chcemy im z siostra niespodzianke zrobic i kupic bilety na samolot :-D znalazlam za 2 osoby w 2 strony tylko 101euro. tanio jak za barszczyk.:cool2:
TheHague, a na kiedy masz ten termin?

Ostatnia edycja:
Iskierka jeszcze raz gratki :tak: dobrze ze tak szybko wam poszlo i masz to juz za soba, wstaw fotki malej jak juz masz, taka malutka musi byc...... :-)

Tak THE Hague 40 tys zl dzis maz rozmawial z komornikiem.Mamy w domu dokumenty ze jestesmy zwolnieni z podatku i wszystko bylo ok ale no jak to polak moze sobie kupic fajne auto no i czepiaja sie skad pieniadze na to

ISKIERKO malutka do ciebie podobna,mowisz ze tak bolalo oj bidulko :-) Powiem ci ze ladnie na zdjeciu wygladasz ,ja to strach pokazywac ledwo na oczy patrzylam.jeszcze raz gratuluje wam corci a dziciom siostrzyczki ,niech wam rosnie zdrowo!

Ostatnia edycja:
Iskierka gratuluje! świetnie się spisalas! mała po prostu przecudna i taka drobna !! a jak Twoje samopoczucie?
cieszę się że wszystko przebiegło pomyślnie ;*

nana to urząd skarbowy sie doczepil i naslal komornika? przygotujcie dokumenty z nl że mąż ma pracę i ile zarabia. normalnie szok! a jesteście tam zameldowani i w nl też ? współczuję stresujacej sytuacji ale myślę że jak mąż pokaże dokumenty to się wyjasni . już naprawdę nie mają się z czego nachapac ;/

Ostatnia edycja:
Tak wlasnie jak zechca to czegos sie doszukaja .tak wciaz jestesmy zameldowani w pl.No ja tez mam nadzieje ze jakos to sie odkreci.Kiedy rejestrowalismy auto wszystko bylo ok pytali tylko skad mamy dochody maz wyjasnil i tyle a teraz wyszukuja jak z ludzi kase zedrzec.mam nadziej ze uda sie to odkrecic

reklama
OOoo Iskierka napisala i juz ruch:-D

Iskierko gratuluje jeszcze raz:tak:Mala slodka i taka kruszynka ,ty tez extra wygladasz ,wypoczeta..:-D:tak:

Nana mam nadzieje ,ze sie wszystko wyjasni na wasza kozysc:tak:

Hauge i co ksiadz ok? czy robil jakies problemy?

Do góry