reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

No dobra ale jak wyjdzie z jakichkolwiek testow ze dziecko ma skaze to ja mam prawo wymagac od nich (od kogo? ubezpieczalni?) zeby mi dali ta znizke na mleko??

reklama
Tak tak wiem ze te testy z krwi to nie sa miarodajne u takich malych dzieci.No oni nie chca tych testow robic bo wtedy mleko jest na recepte i ubezpieczenie zwraca wiec im sie to nie oplaca.W pl lekarka odrazu mi dala na recepte.Ja jak chcialam raz mleko od domowego to mi powiedzieli ze to w szpitalu zrobic moga ze trzeba testy zrobic itd.

to jest chory system, najpierw dają mozliwosc mleka na recepte za ktore płaci ubezpieczalnia a potem robią wszystko byle tego unikać .... i badań nie dają...

no to żesmy sie nacieszyly pogodą....bleh

No tu juz zdazylo popadac i teraz slonce wyszlo ,prawie udalo mi sie Michaska zaprowadzic i jak tylko weszlam do domu to lunelo:baffled::sorry2:
Anetka litwinii rumuni to taki klótliwy naród:tak: Jak pracowalam we wloszech to tylko z nimi byly problemy:tak::tak:

A mnie cos podbrzusze dziwnie poboluje:baffled:

reklama
MADZIULA to jest system oszczednosci stosowany wszedzie w holandii.Po co robic testy przeciez po pierwsze to kosztuje ,mleko pozniej ma sie za darmo a tak jest szansa ze dziecko wyosnie z alergii ,ja sama mleko musze kupowac a kosztuje 23 e za paczke ,gospodarka tylko korzysta.Tak jest wszedzie wmawiaja kobitka filozofie ze ciaza to nie choroba po co tyle badan ,po co szpital a to tylko o oszczednosci chodzi a filozofie zawsze mozna dorobic.Zobacz ile oni oszczedzaja na tych badaniach .Z drugiej strony w pl robi sie mase badan ale nie ma takiego wyposazenia w szpitalach,straszne kolejki no same wiecie jak jest w pl.Zeby tak byl jakis zloty srodek.

Do góry