reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No dobra ale jak wyjdzie z jakichkolwiek testow ze dziecko ma skaze to ja mam prawo wymagac od nich (od kogo? ubezpieczalni?) zeby mi dali ta znizke na mleko??

reklama
Tak tak wiem ze te testy z krwi to nie sa miarodajne u takich malych dzieci.No oni nie chca tych testow robic bo wtedy mleko jest na recepte i ubezpieczenie zwraca wiec im sie to nie oplaca.W pl lekarka odrazu mi dala na recepte.Ja jak chcialam raz mleko od domowego to mi powiedzieli ze to w szpitalu zrobic moga ze trzeba testy zrobic itd.

to jest chory system, najpierw dają mozliwosc mleka na recepte za ktore płaci ubezpieczalnia a potem robią wszystko byle tego unikać .... i badań nie dają...

no to żesmy sie nacieszyly pogodą....bleh

No tu juz zdazylo popadac i teraz slonce wyszlo ,prawie udalo mi sie Michaska zaprowadzic i jak tylko weszlam do domu to lunelo:baffled::sorry2:
Anetka litwinii rumuni to taki klótliwy naród:tak: Jak pracowalam we wloszech to tylko z nimi byly problemy:tak::tak:

A mnie cos podbrzusze dziwnie poboluje:baffled:

reklama
MADZIULA to jest system oszczednosci stosowany wszedzie w holandii.Po co robic testy przeciez po pierwsze to kosztuje ,mleko pozniej ma sie za darmo a tak jest szansa ze dziecko wyosnie z alergii ,ja sama mleko musze kupowac a kosztuje 23 e za paczke ,gospodarka tylko korzysta.Tak jest wszedzie wmawiaja kobitka filozofie ze ciaza to nie choroba po co tyle badan ,po co szpital a to tylko o oszczednosci chodzi a filozofie zawsze mozna dorobic.Zobacz ile oni oszczedzaja na tych badaniach .Z drugiej strony w pl robi sie mase badan ale nie ma takiego wyposazenia w szpitalach,straszne kolejki no same wiecie jak jest w pl.Zeby tak byl jakis zloty srodek.

Do góry