reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

aOla dopiero teraz zauwazylam, ze Ty z Czestochowy jestes. Dokladnie Czestochowa, czy okolice?

nana19 Twoj Tymek mial test na skaze bialkowa? powiedz mi, jak on wygladal? czy mial robiony test prowokacji? Bo moja huis arts powiedziala, ze mam przyjsc za 2 tygodnie i jak nie bedzie poprawy to nas wysle na testy alergiczne i beda mu krew pobierali. Jakie testy wy mieliscie??

reklama
THE HAGUE ,tak Tymek ma test na skaze bialkowa.Dlugo na nie czekalismy no ale wkoncu sie doczekalismy.testy byly w szpitalu razem z nami na sali lezalo kilkoro dzieci bo nie robia testow indywidualnie.To byl test prowokacji.Mnie nasza pediatra mowila ze nie robi sie testu z krwi cos tam wymyslala.Test skladal sie z dwoch czesci .W zeszlym tyg bylismy raz i teraz znow.Tymek dostawal mleczko najpierw 10 ml pozniej wiecej i wiecej.No i mielismy obserwowac czy wystapi jaks reakcja alergiczna.Nie wiedzielismy jakie mleko dzieci dostaja z bialkiem czy bez bialka krowiego.Nawet lekarze nie wiedzieli jakie mleko dzieci dostaja tak zeby bylo obiektywnie.Dostalam tez fomularz i mam tam zapisywac co zaobserwowalam u Tymka.Ja na skaze daje mu PEPTI to jest mleko specjalne dla dzieci ze skaza bialkowa

Ostatnia edycja:
nana19 ja wlasnie slyszalam tylko o tescie prowokacji, a moja mowila o tescie alergicznym krwi (mowila ze bedzie mial pobierana krew i cos tam bla bla juz nie pamietam:-D).. ja poki co daje mleko nutrilon h.a. bo po tym nie widze powiekszajacej sie skazy, no a ogolnie karmie moim mlekiem to ja sama nie jem nabialu, bo wtedy go bardzo wysypuje... No nic, pojde na poczatku lipca do niej i zobaczymy na czym te testy polegaja.

Udalo mi sie nadrobic Was.

TheHague pisalas o ubezpieczeniu na zycie. Ja oplacalam sobie w PL przez 3 lata mialam z ING ale nie polecam to sa oszusci i kretacze stracilam ponad 6 tys zlotych.
Myslalam tylko zeby ubezpieczyc na rzeczy wyzadzone przez dzieci bo to roznie bywa, ale nie wiem jak sie za to zabrac tu w NL.

Iguana ja samolotem uwielbiam lata z moim Kuba, ale moj T to caly chory jak ma wsiasc do samolotu.

Pisalyscie o szczepionkach ja to zawsze marzylam zeby zostac lekarzem i uwielbiam chodzic na pobieranie krwi, szczepionki itp nawet jak bylam w 9 mies ciazy i spadlam ze schodow i mialam otwarta rane na nodze no patrzalam jak mi ja szyja. Uwielbiam patrzeac n takie rzeczy.

Ania ja ci zazdroszcze takiego meza "kuchcika". Moj to nie gotuje wogole, ale naszczescie ja uwielbiam gotowac. My musimy sie zadowalac swieza makrela od rybakow.

Iskierka pewnie juz podjelas decyzje co do box-u , ale mi zdecydowanie bardziej sie podoba ten bialy.

AXE udanego urlopu w Polsce

A ja dalej sie mecze z okiem dzisiaj jest jeszcze gorzej niz wczoraj. Jak jechalam autem do szkoly z Kuba to nie widzilam na nie bo tak mialam spuchniete.
A co do mojej pracy to szkoda gadac. Przyszly jakis czas temu (jak bylam na macierzynskim) Litwinki do pracy takie 19-stki i chcialy pokazac jakie to one nie sa bo denerowalo je to ze ja pracujac prawie 4 lata w jednej firmie mam dobry kontakt z supervisorami itp i zaczely gadac jakies glopty o moim zyciu prywatnym. Niestety same na siebie bata ukrecily i prawie wylecialy a mnie musialy przepraszac. Od 4 lat w pracy jak jest problem to zawsze z Litwinkami nie wiem czy to taki klotliwy narod....

Anetko ja mam to ubezpieczenie jak dziecko cos zrobi (to akurat w pakiecie mialam z innym ubezpieczeniem), ja sama tego nie robilam tylko mam kolege ktory sie zajmuje tymi sprawami, jak chcesz to moge go zapytac. Nie wiem dokladnie ale to chyba 3e na miesiac czy jakos tak sie placi, no w kazdym razie jakies groszowe sprawy..

A co do Litwinow, to ja kiedys pracowalam z jednym Litwinem i on byl kierowca i zawsze mnie wkurzal bo nie dosc ze przejezdzal z nami skrzyzowania na czerwonym swietle :szok: to jeszcze wiecznie chcial od wszystkich pieniadze pozyczac:-D za te czerwone swiatla poskarzylam sie u szefa, bo nie usmiechalo mi sie miec wypadku z powodu jego wygibasow na drodze i popisywania sie :dry:
No a te Litwinki u Ciebie to nowe z tego co piszesz, to skad one moga cokolwiek o Tobie wiedziec?? :baffled:

Aha a to ubezpieczenie jak dziecko cos zrobi to on mi wytlumaczyl ze niby jak ja cos u kogos przypadkiem zrobie (np. wywale tv na podloge:-D) to tez sie wlicza w to ubezpieczenie.

Dzień.... niedobry, bo mi laptop odmowil posluszenstwa....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem wsciekla na maxa, bo na stacjonarnym nie ma moich zakladek i hasel i wszystkiego musze szukac:angry::angry::angry:
Pogoda za oknem... lepiej nie mowic, dobrze ze narazie nie pada.
Iskierka pewnie juz podjelas decyzje co do box-u , ale mi zdecydowanie bardziej sie podoba ten bialy.
My z mężem tez doszliśmy do wniosku, ze biale bedzie lepsze, bo bedzie bardziej pasowalo do wystroju salonu. Dzisiaj na 20.00 jesteśmy umowieni na ogladniecie:-)
A co do mojej pracy to szkoda gadac. Przyszly jakis czas temu (jak bylam na macierzynskim) Litwinki do pracy takie 19-stki i chcialy pokazac jakie to one nie sa bo denerowalo je to ze ja pracujac prawie 4 lata w jednej firmie mam dobry kontakt z supervisorami itp i zaczely gadac jakies glopty o moim zyciu prywatnym. Niestety same na siebie bata ukrecily i prawie wylecialy a mnie musialy przepraszac. Od 4 lat w pracy jak jest problem to zawsze z Litwinkami nie wiem czy to taki klotliwy narod....
Masakra... Niektórzy ludzie to nie mają własnego życia tylko lubia się cudzym zajmowac...

Iskierka a jeszcze nie dawno pisałam ze mojemu sie laptop sfajczył a ty odpisałaś ze masz nadzieje ze twój nie odmówi poosłuszeństwa i masz ci los.....:(

oo widzisz, na tamtym watku pytałam o box ale juz doczytałam ze jednak zdecydowaliscie sie na biały :) super;)

reklama
Witam.

U nas pogoda do du... Wiatr, pochmurno i pada...

TheHague,nana oni na alergię testów z krwi nie chcą robić bo u tak małych dzieci nie są miarodajne.Ja również podawałam pepti(za swoją kasę kupowane) bo Tymek ma czerwone poliki i krostki...jak poszłam do domowego to powiedział żebym przyszła jak będzie gorzej:baffled:...ja kurde nie mam siły na tych konowałów.

Ze mną coś nie tak się dzieje bo ostatnio tylko bym sprzątała, prasowała, gotowała itp...i od rana z odkurzaczem i mopem potrafię latać...:nerd:...Dla domu to dobrze ale martwię się o siebie:-D

Do góry