Czesc dziewczyny, ja wam powiem odnosnie nowego watkow :
1. watek wozkowy niewatpliwie sie przyda. Przewertowanie tysiecy stron w celu znalezienia opinii o wozku to jakas masakra. Kazdy by zrezygnowal.
2 . Nie dziwi mnie , ze pewni uzytkownicy maja opory pisac w Holandii, skoro tu ciagle niesnaski i narzucanie komus, spiskowanie. Poza tym na forum nie ma zadnych zasad netykiety , ktore narzucaly by jakies normy rozmow miedzy uzytkownikami.
Skoro pani moderator zadecydowala aby pozamykac nowe watki, ja proponuje wprowadzenie regulaminu na forum , aby bylo jasne i przejrzyste dla wszystkich, ze to forum to nie miejsce na przepychanki oraz obrazanie innych osob.
Moje sugestie do regulaminu :
zakaz nagabywania osób, które sobie tego nie życzą
zakaz klotni internetowej (Najczęściej „wojna” zaczyna się od drobnej różnicy poglądów dwóch użytkowników, z których żaden nie zamierza odstąpić od swojego zdania. Wyraźna jest eskalacja agresji – zaczyna się od drobnych uszczypliwości, kończy zaś na poważnych obelgach i zniewagach.)
zakaz trollowania (Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie sporu) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów )
zakaz (zgodnie z obowiazujacym prawem) do obrazania narodowosci, ras ludzkich czy religii.
Mysle, ze regulamin , czy tez umowa to niezbedna rzecz i w przypadku roznych historii na watku Holandia, napewno sie przyda taka umowa. Czy ktos sie ze mna zgadza ?
Zapraszam do dyskusji oraz opinii o regulaminie forum oraz punktach, ktore moznaby tam umiescic, aby kazdy mogl sie czuc tutaj mile widzany oraz rozmawiac swobodnie.
Skoro niebawem rozpoczniemy wszystko od poczatku mysle, ze regulamin jest niezbedny aby bylo czarno na bialym co na forum mozna, a czego nie mozna.