reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Oj tak, a moja pasja to makarony i w ogole kuchnia wloska, uwielbiam bulwe kopru wloskiego (po wlosku finokkio, prawie jak pinokio) zapiekane w oliwie z oliwek i duzej ilosci startego parmezanu ...mm...

Ogladacie Eurowizje? Ja dopiero wlaczylam bo znow sie zapomnialam, czekam na Holandie :D podobno ma byc obciach ;D

reklama
Ayni, wlasnie kupilam dzis u turka koper wloski, dwie bulwy i mam zamiar cos z tego przyrzadzic...

ROBALKU zanim zafundujesz sobie wycieczke do pl i 10 godzinne siedzienie w aucie to najpierw zrob drugi test bo jak sie okaze ze cos nie tak to tylko wydasz kase na podroz i jeszcze bedzie ci przykro wracac ze zlymi informacji do twojego mezusia.
Wydaje mi sie ze to dobre wyjscie. jesli drugi test bedzie pozytywny to smialo smialo do pl i napewno przywieziesz super fotke malenstwa.....
sercem jestem z wami ...wiesz o tym przeciez..)) a potem jak wrocisz to zabalujemy z coca cola !!

Mamo Mikolaja, u Was imprezka sie urodzinowa szykuje, co? kiedy urzadzacie? my 2 czerwca w sobote..

ufff dziewczynki, ale gorac dzis :szok: masakierka!!!

ja do gejow nie mam nic, do lesbijek tez. mialam sasiada geja, calkiem pozytywny facet.ale adopcji dzieci przez pary homoseksualne nie toleruje i jestem jak najbardziej przeciw!!! :baffled:

Ja dzis uzylam koper wloski w przepisie na ciecierzyce z warzywami i szpinakiem.Ja juz sie na dzis zegnam bo jakis bol brzucha promieniujacy do krzyza mnie zlapal ,jak skurcze porodowe he he ,no ale nie do smiechu mi.

Nana moze to ten koper Ci zaszkodzil ;) skoro go tak uzylas ;p zartuje, idz juz sie poloz, moze gorzka herbatke i odpoczywaj :)

z Holandii wystapila piosenkarka w indianskim pioropuszu na glowie spiewajac jakies country :D moi znajomi sie wstydza na fejsie komentuja... ach , co oni wiedza o koko euro spoko :D

Eurowizji nie oglądam, bo po 1. nie wiedziałam, że jest po 2. jakoś mnie nie ciekawi. W ogóle Polska bierze dalej w tym udział? Dzisiaj słyszałam oficjalną piosenkę Ukrainy... kiczowata, ale za to mają ekstra teledysk :tak: Ukraina: zaprezentowano nieoficjalny hymn Euro 2012 :: Ukraina :: Kresy.pl

A co do gotowania, to ja szukam w necie inspiracji, albo sama coś wymyślam. Jak już ma być to coś polskiego, typu barszcz na zakwasie, to idę wg przepisu. Chociaż, ostatnio dzięki teściowej udoskonaliłam technikę robienia lanych klusek na mleku (oczywiście można stosować także do zup).

Ostatnia edycja:
Astrid a ja ogladam , co mam robic, mezczyzna ma nocke i pozostaly mi takie rozrywki kiepskiej jakosci :) Polski nie ma w tym roku, TVP sie wycofala tlumaczac sie oszczednosciami zwiazanymi z transmisja EURO 2012 , moze to i nawet lepiej, kto ich tam wie, kogo by znow wyslali :D ja w ogole rozumiem teraz polska strategie, oni zawsze wysylaja jakies zespoly o kiepskich szansach, zeby nie wygrac wlasnie, bo wtedy trzeba impreze w nastepnym roku u siebie ugoscic, a to w koncu koszta :D

aha... no i ta ukrainka (z eurowizji) jakas ciemna jak na ukrainke ;) dobrze, ze nie reprezentowala polski, bo wrocila by na tarczy, Isis Gee przynajmniej byla biala :D mniejsza o jej plec (?) :D
faktycznie kiczowata ta ukrainska piosenka, taka disco polo, lody lody na patyku :D
dopisuje, po przesluchaniu calej poczulam sie prawie jak nad baltykiem i bylo juz mi wszystko jedno :D generalnie wymienilabym sie z ukraina na euro spoko

Ostatnia edycja:
reklama
No co :-D, zawsze to jakiś zamiennik dziecka. No i w sumie nie trzeba kupować tylu akcesoriów ani szukać przedszkola/szkoły :rofl2:.
Oj Astrid, jak sie chce miec "reprezenrtacyjnego" zwierzaczka, to czasem bajery kosztują więcej niż dla dziecka - weterynarz, fryzjer, manicure, a nawet ubrania....

ISKIERKO no ja tej kobicinie mowilam ze nie mosi poscieli mi co dzien zmieniac a ta sie uparala ze mosi ,ze to jej obowiazek.bo i w szpitalu co dzien zmieniaja .
Ni chyba nie w polskim szpitalu:rofl2: Poza tym - ja tez jestem uparta. Nie powiem gdzie jest dodatkowa pościel, nie wyjde z łożka i co mi zrobi??:rofl2::rofl2::rofl2:
ja bym takiej kraamzorg powiedziała, że nie mam tylu kompletów pościeli, żeby codziennie zmieniać :baffled:
No widzisz - ja tak zrobię i z głowy
A co do samej opieki kraamzorgowej, to dziewczyny bierzcie jak w dym, mówię Wam! To nie jest nadzór tylko pomoc i to ogromna, nawet jeśli macie już dzieci, albo ma Was odwiedzić mama-pielęgniarka po porodzie i pomóc...i tak bierzcie kraamzorgową. Te kobitki mają ogromne doświadczenie, super uczą karmić piersią itd.
Wiem, wiem kochana. Nie chodzi o to zeby nie brać, ale żeby mi niepotrzebnie nie siedziala w domu 7-8h. Ja z nia nie mam zamiaru siedziec przy stole i kawusię pić. Ja chce wypoczać a nie się stresować:-D
Całe 3 tygodnie! Będziecie tęsknić?;-):-D Mam nadzieję, że tak;-)
Jeszcze jak. ja sobie już przescieradło szykuję, zeby lzy wycierać:-D:-D:-D

Do góry