reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Dziewczyny dotarlam do domu po kolejnym ciezkim dniu. Moj Kuba ma uz prawie skonczony pokoik jutro zrobie fotki.
Do gejow i lesbijek nie mam nic sama mam znajomego geja i kolezanke w pracy lesbijke, ale jestem przeciwna adopcji przez takie pary.

Wyobrazcie sobie co mnie dzisiaj spotkalo. Wracam z nowego mieszkania cala poklejona, spocona jak to bywa w takie dni a tu u nas na wsi zakrecili gaz i nie ma wody cieplej nie moge nic zjesc na cieplo MASAKRA

reklama
Właśnie ja mam problem co gorsze koko czy to ukraino-disco :baffled:. Chyba wolę nasze babcie. Najchętniej to bym widziała jakąś przeróbkę koko ze świeżością ukraińskiego teledysku. A co do teorii spiskowej nt słabych reprezentantów PL na Eurowizji, to się zgadzam. Po co wygrywać, skoro trzeba potem kasę bulić na organizację imprezy :baffled:. I tak pamiętam, jak w kraju marudzili, że mamy mieć Euro2012, że nas nie stać... to po co w ogóle startują w losowaniu? Mam nadzieję, że impreza nie okaże się czymś w rodzaju pseudoelitarnego przyjęcia z produktów typu Dobre i Tanie, bo "nas nie stać, ale niech widzą, że jesteśmy za*ebiaszczy".

Z tymi zwierzakami i wydawaną na nie kasą, to się zgodzę, że czasem drożej, niż z dzieckiem. Znajoma np. ma hodowlę maltańczyków i ładuje w nie niezłą kasę. Za to one zdobywają championy, sprzedaje szczeniaki i jeździ po całym świecie, po wystawach.

Ostatnia edycja:
Wyobrazcie sobie co mnie dzisiaj spotkalo. Wracam z nowego mieszkania cala poklejona, spocona jak to bywa w takie dni a tu u nas na wsi zakrecili gaz i nie ma wody cieplej nie moge nic zjesc na cieplo MASAKRA
Współczuję, naprawdę:baffled:

Sencilla - dzieki, zaczerwienilam sie :-D

Dobranoc wszystkim - kolorowych i erotycznych:-D

Ostatnia edycja:
anetka wspolczuje! masakra w taki upal taki cyrk.. :////

iskierka nie wychodz z lozka, zaprotestuj haha!! mi nikt poscieli nie zmienial, a babka robila tylko to co ja chcialam. czyli siedziala i pila kawe no i opowiadala mi duzo :-D ja nie lubie jak ktos obcy mi sie po chacjendzie krzata.

Astrid, dobre i tanie ;) czuje sie juz jedna noga w Polsce :D ja czekam z niecierpliwoscia co to pokaza w telewizji na tym euro , moze nie bedzie zle... A w ogole to czytalam artykul, ze w Portulagii , gdzie EURO bylo w 2004 roku bodajze wyburzaja wlasnie stadiony, bo ich utrzymanie jest zbyt drogie... :eek: Mysle, ze Niemcy jak by mogli, to co roku by u siebie robili :-D

Anetka nieciekawie, moze zupka kung fu pomoze awaryjnie, mam nadzieje, ze masz ciepla wode !

ZNowu zadałam pytanie i znowu zostało ominięte... ale ciul, Wy czasami po prostu tak macie :) Sencilla pytałam się o Twoją Małą, jak w nocy Ci śpi czy się bawi w Głodomorka? Przecież ona już jest taka duża :)
i dodatkowe pytanie było kiedy w HL wraca się do pracy po porodzie?

Ja usnęłam przy zasypianiu Miśki.. i właśnie się obudziłam ;/
Wow - Mój tel po całym dniu po wylądowaniu w mleku włączył się - niestety został lekko bym powiedziała "niepełnosprawny" .... Przy nastawianiu zegarka włącza się pulpit.... a pamięci brak....

moje wszystkie niezgrane zajebiste filmy z Miśką kaput ! :(

Znikam dalej do spania. Jutro spadamy na 3 dni Do Genk. ! :)

moja kochana 7axe7, ominal mnie Twoj post, bo my dzis caly dzionek korzystalysmy z pieknej pogody+wypad do miasta z cala trojka, zakupy, Turek, logopeda i tak zlecialo.
Malutka chowa sie cudownie, jest slodkim, kochanym , grzecznym, usmiechnietym bobaskiem z reklamy :-D:tak: Mam sama radosc z niej, kazda chwila z nia jest cudowna, nie tylko jak spi :-D W nocy nawet git, budzi sie zazwyczaj, ale zje i "idzie" spac dalej. TYlko pozno zasypia, ale to pewnie przez to, ze dlugo jest jasno wieczorami.

W NL urlop macierzynski trwa 16 tygodni, z czego 4 lub 6 wykorzystujesz przed planowana data porodu. Jesli jestes zdrowa w ciazy, to wybierasz sama, 4 lub 6, jesli chora, to musisz wziac 6.

Wiec zostaje Ci 10 lub 12 tygodni z dzieciaczkiem w domu, platnych. Mozesz pozniej isc na bezplatny, albo chorobowy, jesli taka koniecznosc.

Sencilla co u Ciebie znaczy pozne chodzenie spac Lili? Tzn o ktorej? Ciekawa jestem, bo ja Tomka zawsze klade spac o 21:30-22 :) i spi mi do 5-6 rano, juz rzadko sie budzi. Gelukkig mozemy sobie pospac :))

reklama
no wlasnie Lila tak samo, zasypia zazwyczaj miedzy 21.30 a 22, mysle, ze to dosc pozno.. Mysle, ze w zimie sie jej zmieni. Coraz rzadziej budzi sie w nocy, z czego sie ciesze. POzniej nad ranem dosypia, szkoda tylko, ze ja musze wtsawac.. tak bym sie z nia pobyczyla w lozku.. a tu starszaki czekaja.. takie uroki multimamy :)

Do góry