reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dziewczyny dotarlam do domu po kolejnym ciezkim dniu. Moj Kuba ma uz prawie skonczony pokoik jutro zrobie fotki.
Do gejow i lesbijek nie mam nic sama mam znajomego geja i kolezanke w pracy lesbijke, ale jestem przeciwna adopcji przez takie pary.

Wyobrazcie sobie co mnie dzisiaj spotkalo. Wracam z nowego mieszkania cala poklejona, spocona jak to bywa w takie dni a tu u nas na wsi zakrecili gaz i nie ma wody cieplej nie moge nic zjesc na cieplo MASAKRA

reklama
Właśnie ja mam problem co gorsze koko czy to ukraino-disco :baffled:. Chyba wolę nasze babcie. Najchętniej to bym widziała jakąś przeróbkę koko ze świeżością ukraińskiego teledysku. A co do teorii spiskowej nt słabych reprezentantów PL na Eurowizji, to się zgadzam. Po co wygrywać, skoro trzeba potem kasę bulić na organizację imprezy :baffled:. I tak pamiętam, jak w kraju marudzili, że mamy mieć Euro2012, że nas nie stać... to po co w ogóle startują w losowaniu? Mam nadzieję, że impreza nie okaże się czymś w rodzaju pseudoelitarnego przyjęcia z produktów typu Dobre i Tanie, bo "nas nie stać, ale niech widzą, że jesteśmy za*ebiaszczy".

Z tymi zwierzakami i wydawaną na nie kasą, to się zgodzę, że czasem drożej, niż z dzieckiem. Znajoma np. ma hodowlę maltańczyków i ładuje w nie niezłą kasę. Za to one zdobywają championy, sprzedaje szczeniaki i jeździ po całym świecie, po wystawach.

Ostatnia edycja:
Wyobrazcie sobie co mnie dzisiaj spotkalo. Wracam z nowego mieszkania cala poklejona, spocona jak to bywa w takie dni a tu u nas na wsi zakrecili gaz i nie ma wody cieplej nie moge nic zjesc na cieplo MASAKRA
Współczuję, naprawdę:baffled:

Sencilla - dzieki, zaczerwienilam sie :-D

Dobranoc wszystkim - kolorowych i erotycznych:-D

Ostatnia edycja:
anetka wspolczuje! masakra w taki upal taki cyrk.. :////

iskierka nie wychodz z lozka, zaprotestuj haha!! mi nikt poscieli nie zmienial, a babka robila tylko to co ja chcialam. czyli siedziala i pila kawe no i opowiadala mi duzo :-D ja nie lubie jak ktos obcy mi sie po chacjendzie krzata.

Astrid, dobre i tanie ;) czuje sie juz jedna noga w Polsce :D ja czekam z niecierpliwoscia co to pokaza w telewizji na tym euro , moze nie bedzie zle... A w ogole to czytalam artykul, ze w Portulagii , gdzie EURO bylo w 2004 roku bodajze wyburzaja wlasnie stadiony, bo ich utrzymanie jest zbyt drogie... :eek: Mysle, ze Niemcy jak by mogli, to co roku by u siebie robili :-D

Anetka nieciekawie, moze zupka kung fu pomoze awaryjnie, mam nadzieje, ze masz ciepla wode !

ZNowu zadałam pytanie i znowu zostało ominięte... ale ciul, Wy czasami po prostu tak macie :) Sencilla pytałam się o Twoją Małą, jak w nocy Ci śpi czy się bawi w Głodomorka? Przecież ona już jest taka duża :)
i dodatkowe pytanie było kiedy w HL wraca się do pracy po porodzie?

Ja usnęłam przy zasypianiu Miśki.. i właśnie się obudziłam ;/
Wow - Mój tel po całym dniu po wylądowaniu w mleku włączył się - niestety został lekko bym powiedziała "niepełnosprawny" .... Przy nastawianiu zegarka włącza się pulpit.... a pamięci brak....

moje wszystkie niezgrane zajebiste filmy z Miśką kaput ! :(

Znikam dalej do spania. Jutro spadamy na 3 dni Do Genk. ! :)

moja kochana 7axe7, ominal mnie Twoj post, bo my dzis caly dzionek korzystalysmy z pieknej pogody+wypad do miasta z cala trojka, zakupy, Turek, logopeda i tak zlecialo.
Malutka chowa sie cudownie, jest slodkim, kochanym , grzecznym, usmiechnietym bobaskiem z reklamy :-D:tak: Mam sama radosc z niej, kazda chwila z nia jest cudowna, nie tylko jak spi :-D W nocy nawet git, budzi sie zazwyczaj, ale zje i "idzie" spac dalej. TYlko pozno zasypia, ale to pewnie przez to, ze dlugo jest jasno wieczorami.

W NL urlop macierzynski trwa 16 tygodni, z czego 4 lub 6 wykorzystujesz przed planowana data porodu. Jesli jestes zdrowa w ciazy, to wybierasz sama, 4 lub 6, jesli chora, to musisz wziac 6.

Wiec zostaje Ci 10 lub 12 tygodni z dzieciaczkiem w domu, platnych. Mozesz pozniej isc na bezplatny, albo chorobowy, jesli taka koniecznosc.

Sencilla co u Ciebie znaczy pozne chodzenie spac Lili? Tzn o ktorej? Ciekawa jestem, bo ja Tomka zawsze klade spac o 21:30-22 :) i spi mi do 5-6 rano, juz rzadko sie budzi. Gelukkig mozemy sobie pospac :))

reklama
no wlasnie Lila tak samo, zasypia zazwyczaj miedzy 21.30 a 22, mysle, ze to dosc pozno.. Mysle, ze w zimie sie jej zmieni. Coraz rzadziej budzi sie w nocy, z czego sie ciesze. POzniej nad ranem dosypia, szkoda tylko, ze ja musze wtsawac.. tak bym sie z nia pobyczyla w lozku.. a tu starszaki czekaja.. takie uroki multimamy :)

Do góry