reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

eee no nie tak pozno, zreszta lepiej jak dziecko idzie pozniej spac niz jak ma sie w nocy budzic co chwile :) Przynajmniej w nocy sie wyspac mozemy i w dzien nie chodzimy jak zombi :)

reklama
no, powiem Ci, ze doceniam te w miare przespane nocki, bo moje poprzednie niemowlaczki to byly nocne marki.. budzily sie co chwila, zwlazcza Marysia.
no nic, ide korzystaj z tej nocki, dobranoc!

Padam...:-( Drugą noc z rzędu Janek budzi się co 2 godziny, albo i częściej. To chyba przez te upały,nie wiem do końca. Pije troche cyca, marudzi i zasypia.

W dodatku nie mogę wyjść do innego pokoju bo woła ze swojej maty "Mama!" coraz smutniej i głośniej... Muszę go brać teraz wszędzie: razem gotujemy, razem bierzemy prysznic itd.

Dzien dobry :-)

Jestem padnieta co prawda dzieci spaly cala nic ale ja poszlam spac dopiero po 2. Dalej nie mam gazu ani cieplej wody:-(Wczoraj musilam gotowac wode w czajniku i nalalam do wanienki od Filipa i tak sie mylismy. Podobno firma dostarczajaca gaz do naszej wsi skonczyla kontrakt i odcieli gaz. Wczoraj telewizja tu byla i msssa ludzi z jakiejs firmy joltz. Podobno dzisiaj ma byc juz gaz a ja wczora sobie przyszykowalam miesko wolowe i nie wiem czy mi sie nie zepsuje.

dzień dobry!

ja tam kłAdę od początku Misię o 19-20 bo chcę mieć wieczór dla siebie. do 5miesięcy spała mi bez przerwy od 19-20 do 2-3 później do 6 i do 9-10 a po przeprowadzeniu do NL zaczęła mi się budzić często na cycka, ale nigdy nie odczuwałam zmęczenia rano, bo mnie to nie męczyło, wyciągałam cyca i spanie dalej :) więc jakie tam Zombi :)

Iguana oj fajnie by było mieć Malucha który zawsze ładnie śpi co? :) Nie stresuj się, Jankowi zęby idą, dodatkowo skoki rozwojowe :) Już nie długo. Zacznie śmigać bo mieszkaniu, męczyć się i będzie lepiej! No chyba, że zęby - moja Miśka teraz przy 4 budziła się ze strasznym rykiem i potrafiła wrzeszczeć przez 30min :) uroki bycia Matką :) więc głowa do góry jutro będzie lepiej! :)

piękny kolejny dzień, piękny długi weekendy :) Muszę zacząć się pakować bo o 18 wypad na weekend! JUHU! :)

Anetka współczuje chwilowej awarii. Kto by pomysłał, że w NL gaz odcinają ludziom, którzy płacą rachunki hm... dajesz radę ! I tak super, że macie już nowe mieszkanie ! :)

Witam.
Ja wyjątkowo dziś jestem rannym ptaszkiem...
Wczoraj wierciłam się w łóżku do samej chyba 3.00. Nawet nie cchialo mi sie iść po laptopa, bo stwierdzilam, ze jak go wlacze to bedzie jeszcze goręcej....
Dzis rano pobudka o 6.00, mąz poszedł do pracy a moje genialne dzieci ponastawialy sobie zegarki na 6.30 i tyle bylo z mojego spania...
Co chwila: "Mamo............"
Efekt jest taki, ż emam ju jedno pranie wyprane i zaraz stawiam drugie....
Dzis na obiadek rybka w occie i ziemniaki w mundurkach - zaraz idę robic ocet do ryby, tylko że... mi sie nie chce:-D

Witam,ja tez nie spalam do 2.30,a o 6 juz pobudka,wiec troche sie nie wyspalam...aaaaa........(ziew)

a my wszyscy powyspiani, Tomek pobudka dopiero o 6.

ja klade Tomka spac o 22 bo wieczorami przewaznie cala familia na skypie jest i chce sobie z nimi pogadac, a Tomek nie bedzie spal jak ja glosno mowie :-D zreszta on tez chce byc w kamerze, bo inaczej placze:sorry2: musi 'siedziec' i ogladac dziadka albo ciocie :-D

axe moje dziecko nie je z cycka, takze ja musze podgrzewac mleko i jeszcze po jedzeniu sciagnac mleko laktatorem, wiec dla mnie takie pobudki w nocy to koszmar, bo nie spie okolo godziny za kazdym razem. pozatym jeszcze pracuje wiec totalnie by mnie to wybilo z rytmu i w pracy bym zasypiala na stojaco :dry::sorry2:

dzisiaj zas goraco, u mnie juz od rana w domu temperatura wskazuje 25 stopni.... co to bedzie pozniej??
dziewczyny w takie upaly czym przykrywacie niemowlaki? wystarczy pieluszka tetrowa, czy lepiej kocyk?

reklama
Iskierka ja do cebuli używam Gogli hahahahahah !! Polecam :)
Sencilla współczuje nie wyspania!
TheHague uhhh ja miałam to szczęście, że jadła cycka. a powiedz mi co robisz z Tomciem jak idziesz do pracy? Też bym chętnie poszła do pracy ale jestem tu totalnie sama jak palec a do żłobka chyba bym jeszcze nie chciała jej dawać ... ;/ a przykrywać na pewno lepiej tetrą jak kocem. Ja Miśkę przykrywałam poszewką :) a teraz śpi odkryta całkiem bo się ciągle odkopuje :)

Do góry