reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Iskierka to faktycznie wygląda jak stolnica na pierogi :) mniam zjadłabym pierozki :):)

aOLA ja mam torbe na bagażnik i jestem bardzo zadowolona :)

Iskierka ja Ci powiem co zrobila moja kolezanka, bo ona tez nie za duzo miejsca miala i ciezko byloby sie ruszyc u nich w sypialni jakby jeszcze komode tam dowalic.. :-D od znajomych dostali przewijak z IKEI - dokladnie taki - SNIGLAR Commode - IKEA, sa to dwie poleczki, na gorze kladziesz dziecko i przewijasz, a na dole mozesz sobie polozyc pieluszki, body itd. No i on sciagnal ta dolna poleczke i zamontowal jej to na lozeczku (bo on taki zlota raczka jest i rozne rzeczy wymysla:-D), do tego domontowal jej koleczka do lozeczka, i moze tym lozeczkiem z sypialni do salonu przejechac :rofl2:, no ale Ty masz domek, wiec po schodach nie bedziesz nim jezdzila:laugh2:, ale kup sobie ten przewijak z IKEI, bo i tak chcesz miec 2 lozeczka, wiec akurat 2 polki Ci sie przydadza, jedna na jedno lozeczko, druga na drugie :-);-)

Pytałam o szczepienie na gruźlicę. Nie jest tutaj obowiązkowe i nie je płatne. Można je dodatkowo wykonać w innym biurze (GG&GD), trzeba zadzwonić i się umówić. Termin na to szczepienie...jak dziecko skończy 6 miesięcy, nie wcześniej...ale można później.

.

To mi powiedzieli w tym CB co innego...:baffled:, że jest płatne ze swojej kieszenie i że mogę już zaszczepić(Tymek ma 4 m-ce)...ale obiło mi się o uszy że to dopiero po pół roku.
Myślę że warto zaszczepić gdyż jeździmy do tego kraju "trzeciego świata" czyli do PL.
W Polsce bedę z Tymkiem u "prawdziwego" lekarza to zapytam o to szczepienie.

Dzien dobry!!!
Iskierka ja mam taki,mam go na komodzie,ale byly w nim nozki zeby na lozecZko go nalozyc,kupilam w PL,,,,,Profilowany przewijak na łóżeczko Berber twardy 80 x 50 cm - sklep dla dzieci – 2o2.pl,
my juz po spacerku,maluszek jeszcze spi w wozku.Moje ciasto pyszne,okazalo sie ze krem jest dobry,-moj maz byl w bledzie.
milego popoludnia
a mam pytanko kiedy bedziecie sie zaopatrywac w jakies kawiaty na ogród,bo mi jakos juz sie chce.ale chyba jeszcze za wczesnie..

anp No ja to juz powinnam sie zmobilizowac, my jestesmy zobligowani do uprawy ogrodka przed domem, kupilam juz jakies nasiona na marzec/ kwiecien do posadzenia, kwiatki rozniaste, tylko jeszcze w grabki sie musze zaopatrzyc bo nie mamy jeszcze. a z tylu domu chcialam posadzic ogorki, pomidory , kacik z ziolami, bazylia, mieta, melisa , koperek itd ale musialabym sie kopsnac do ogrodniczego nie wiem czy mi sie bedzie chcialo to wszystko robic . napewno kupie sobie duze drzewko oliwne w donicy tak dla klimatu i chcialabym ladny chilloutowy zastaw ogrodowy, kanapy plus stol, ale to juz kupe kasy kosztuje.

a duzo masz tego ogrodka ? i co bys chciala posadzic ?

reklama
Ogolem to zawsze sadze kwiaty w donicach(mam dwie)przy chodniczku a nad reszta sie zastanawiam,,bo chcielismy zmieniac troszke ale mezowi sie nie chce.A najpierw to musi popryskac kostke zeby zielony nalot zszedl i pomyslimy,no ale w donice juz chyba byl mogla.Kurcze tez zawsze marzyl mi sie ogordek z warzywami i ziolami,ale nie ma miejsca,z tylu domu troszke trawki,i musimy zostawic zeby Alex mial gdzie biegac,wiec ogrodka nie bedzie.Fajnie ze masz tyle miejsca.

Do góry