reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka ja używałam tej podkładki pod pupę dla ciężarnych.Chodzi o to że jakbyś miała wypadek to ten "poddupnik" ciągnie Ci pas bezpieczeństwa w dół a nie zaciska się na brzuchu.
No jak jesteś jedynym kierowcą to w razie czego to i tak poduszka Ci wybuchnie...:sorry2:...
Tych przewijaków nakłądanych na łóżeczko nie widziałam tutaj.

A tutaj to wybór kaszek itp. to słaby...zresztą jak wielu rzeczy.To wynika z religii czyli protestantyzmu a co za tym idzie minimalizmu...
Jedynym plusem tego małego wyboru w sklepach jest to że sybciej zakupy się robi bo nie stoisz przed półką sklepową i nie zastanawiasz się jaką wodę wybrać (bo są 2 do wyboru).

Tak, to prawda. Ja się już przyzwyczaiłam do tego wąskiego wachlarza wyboru. Mam wrażenie, że jak będziemy w PL i stanę przed półką np. z płatkami to będę myśleć sto lat, co chcę :szok:

reklama
dzien dobry...:-D

u nas chrupki dla dzieci flipsy zwykle kukurydziane sa w polskim sklepie a w drugim nawet palki kukurydziane mozna dostac... moje dzieciaki do dzisiaj wszystkie je kochaja :-Daz im sie uszy trzesa... do niedawna kazdy znajomy wracajacy z PL sam od siebie 10 paczek kupowal :tak:i dzieciaki w siodnym niebie byly...;-)teraz im juz troche przeszlo...
Co do przewijakow to ja uzywalam tylko tego na komodzie nie mialam potrzeby miec innego... :rofl2:

zmykam do pracy a wy...klikajcie - przyjde bedzie pewnie z 5 stron:-D

Witam serdecznie i macham wam łapką z łóżka. Niby mam tylko kaszel, ale... nie mam nic do roboty o tak wczesnej porze więc nie wychodzę z łóżka na razie:-D A spać jakoś nie umiem już - dziwne jak dla mnie:-D:-D:-DWłaściwie to sie zastanawiam czy zarejestrować sie jako b ezrobotna czy jako chora, bo pracy to chyba nadal nie ma...
Iskierka ja używałam tej podkładki pod pupę dla ciężarnych.Chodzi o to że jakbyś miała wypadek to ten "poddupnik" ciągnie Ci pas bezpieczeństwa w dół a nie zaciska się na brzuchu.No jak jesteś jedynym kierowcą to w razie czego to i tak poduszka Ci wybuchnie...:sorry2:...Tych przewijaków nakłądanych na łóżeczko nie widziałam tutaj.
Hmm, mnie generalnie to zwykly pas bezpieczeństwa już przeszkadza, przy normalnej jeździe. Poza tym staram sie jazdę samochodem ograniczać do minimum i właśnie dlatego nie planuję już żadnych dłuższych wyjazdów (pow.100km).Musze przeszukać marktplaats w poszukiwaniu tego zwangerschapsgordel, może będą tańsze ;-)Chciałam wam jeszcze powiedzieć, że na początku marca powstał nowy bloog językowy. Bloog ma tytuł "Naucz się Holenderskiego" i znajduje sie pod TYM adresem

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Już mi nie są potrzebne. Wczoraj wieczorem moja malutka mi zmarła. całą niedzielę piszczała, nosiliśmy ją na rękach bo tylko tak spokojna była. Obdzwoniłam weterynarzy, kazali właśnie coś dać na zaparcia, ale widocznie to nie to było. zmarła mi na ręce,. ból jakich mało, tak jak bym straciła część siebie, cały czas jak maluchy popiskują szukam jej :-(. z mężem pochowaliśmy ją koło domu, tak bardzo nie chciałam jej oddawać i została z nami do końca. m mówi że muszę się zająć teraz pozostałą trójką, chłopcy na szczęście rośną jak na drożdżach, ale oni mi nie wypełnią pustki po niej. Idę się położyć bo całą noc nie przespałam.

Dzien Dobry!!

Ja juz w domku Kuba w szkole i sobie sami siedzimy z Filipkiem :-)
Iskierka ja nie uzywalam w ciazy tylko zwyklego pasa a na koneic ciazy jezdzilam bez, ale to tylko tak do sklepu wiec nie pomoge.
Iguana narobilas mi ochoty na czytanie ksiazki. Ja uwielbiam czytac Cobena a mam jeszcze jedna ksiazke neiprzeczytana wiec chyba po sniadanku ubiore sie i pojdziemy na plaze na laweczke :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Już mi nie są potrzebne. Wczoraj wieczorem moja malutka mi zmarła. całą niedzielę piszczała, nosiliśmy ją na rękach bo tylko tak spokojna była. Obdzwoniłam weterynarzy, kazali właśnie coś dać na zaparcia, ale widocznie to nie to było. zmarła mi na ręce,. ból jakich mało, tak jak bym straciła część siebie, cały czas jak maluchy popiskują szukam jej :-(. z mężem pochowaliśmy ją koło domu, tak bardzo nie chciałam jej oddawać i została z nami do końca. m mówi że muszę się zająć teraz pozostałą trójką, chłopcy na szczęście rośną jak na drożdżach, ale oni mi nie wypełnią pustki po niej. Idę się położyć bo całą noc nie przespałam.
Robale.... Tak mi przykro:crazy:

witam i ja o bardzo wczesnej jak dla mnie porze :-)
Synusia wlasnie wyprawilam do przedszkola, a ja czekam na pranie wloze do suszarki i lece jeszcze pod kolderke nogi zagrzac :tak:
Iskierka a czemu nie zadzwonisz do pracodawcy albo biura przez ktore pracujesz i sie nie spytasz poprostu co i jak ?? Jak nie masz pracy to sie zarejestrujesz do urzedu i oni ci beda zasilek i pozniej macierzynski wyplacac. Chorobowego raczej nie zglaszaj bo wtedy wysla cie juz 6 tyg. przed porodem na macierzynski
Stronka rzeczywiscie fajna :tak:

Iskierka a czemu nie zadzwonisz do pracodawcy albo biura przez ktore pracujesz i sie nie spytasz poprostu co i jak ?? Jak nie masz pracy to sie zarejestrujesz do urzedu i oni ci beda zasilek i pozniej macierzynski wyplacac. Chorobowego raczej nie zglaszaj bo wtedy wysla cie juz 6 tyg. przed porodem na macierzynski
Stronka rzeczywiscie fajna :tak:
Dzwoniłam i mi powiedzieli, że chwilowo pracy nie ma, a jak im z firmy dają znać, że potrzebują pracowników to wtedy będą dzwonić do mnie...
Taki jest urok pracy jako flexmedewerker.....

reklama
Przeglądałam tego bloga o nauce jeżyka holednerskiego i widzę że materiał oparty m.in. na mapach kleurrijker które są używane w gemeentowskiej szkole Sagenn. Bardzo dobre ksiązki mają:)

Iskierko przeglądam Niedziele i znalazłam do sprzedania przewijak, czy o taki Ci chodziło ??
http://ogloszenia.niedziela.nl/search/advert/643548

Ostatnia edycja:
Do góry