reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam poniedzialkowo :tak:

Michas w szkole ,a ja sie biore za jakies drobne porzadki i do nauki:tak::tak::baffled:

Iskierka ja mam taki przewija z polski, mam wysokie komody i wole na lozkeczku przewijac:tak: Tu chyba nie znajdziesz takiej:sorry::no:

reklama
Dzień dobry.

Robale
współczucia pieska. Długo walczyliście o Niego.. no ale natura zwyciężyła... zawsze znajdzie się jakiś słabszy maluszek, który niestety nie wygra...
Iguana daj znać czy fajna książka :)

A mi Misia śpi.. piękna pogoda ma być wtym tygodniu więc trzeba się wybrać na pole :)
Ogólnie strasznie mi syfy powyłaziły od kiedy nie karmie... szok ;/

Czesc dziewczynki! Ja juz jestem obudzona dosc solidnie, od 8 rano za oknem dzrzewo rzna pila spalinowa. wytna nam wszystko niebawem :(

Robale - wspolczuje mam nadzieje, ze szybko pogodzisz sie ze strata. Ja do tej pory wspominam jak stracilam moja ukochana Sabe -owczarka niemieckiego ktora dostalam na dzien dziecka w wieku 6 lat. cala rodzina mocno to przezywala. bardzo mi przykro. <przytul>

Przeglądałam tego bloga o nauce jeżyka holednerskiego i widzę że materiał oparty m.in. na mapach kleurrijker które są używane w gemeentowskiej szkole Sagenn. Bardzo dobre ksiązki mają:)

Iskierko przeglądam Niedziele i znalazłam do sprzedania przewijak, czy o taki Ci chodziło ??
Holandia - ogloszenia - Niedziela.NL
Niestety nie, takie są wszędzie i są raczej miękkie, typowe do polożenia na komodę. Ten o który mi chodzi wygłąda trochę jak stolnica do ciasta :-D:-D:-D, na spodzie ma specjalne rowki, które nakłada się na dłuższe barierki łóżeczka.
Iskierka ja mam taki przewija z polski, mam wysokie komody i wole na lozkeczku przewijac:tak: Tu chyba nie znajdziesz takiej:sorry::no:
No właśnie, ja tez mam 155cm, wysokie komody, niskie łożko i juz widzę, że będzie problem...
Muszę dziś zadzwonić do koleżanki, która jest obecnie w Polsce. Może znajdzie czas, by mi taki kupić :-(

My już po wizycie w CB. Dzisiaj było spotkanie z lekarką. Nie było szczepienia, następne szczepienie czeka Janka dopiero jak będzie miał 11 m-cy...także jest chwila spokoju:-D

Waga na dzisiaj 8145 gram i 69,8 cm, obwód główki 43,5 cm. Janek jest w środku normy:tak:

Pytałam o szczepienie na gruźlicę. Nie jest tutaj obowiązkowe i nie je płatne. Można je dodatkowo wykonać w innym biurze (GG&GD), trzeba zadzwonić i się umówić. Termin na to szczepienie...jak dziecko skończy 6 miesięcy, nie wcześniej...ale można później.

7axe7, to krzesełko jest super. Nie widziałam wcześniej takiego. Ja mam od znajomych mniej więcej takie:
Prenatal - Thuis - Kinderstoelen - Chicco - Tafelhangstoel Journey

Zawieszane przy stole. Przyda się na wakacjach i teraz też zabieram je do Polski.

Iguana super to krzesełko do stołu, rewelacja! Nie miałam pojęcia ze takie bajery istnieją he he he na wyjazdy bardzo dobre :)

Ja rozumiem o co chodzi Iskierce, ten przebierak jest raczej miekki który nadaje sie na twarde powierzchnie :) a jesli chce sie je polozyc bezposrednio na lozko to moze byc za miekko dlatego chodzi o twarda podkładke z deski pod spód :)

Ostatnia edycja:
Witam was wszystkich :tak:
Pogoda u nas dzis piekna, sloneczko swieci juz od samiutkiego ranka, wiaterek wieje leciutki... zaraz wybieramy sie na spacerek :-)

Robale wspolczuje Ci bardzo.. Biedny piesek :-(
Iguana krzeselko jest super, widzialam je juz i napewno bardzo poreczne przy wyjazdach :) ale jak je pierwszy raz zobaczylam w sklepie, to sie zastanawialam, czy jak sie tam dziecko posadzi, to czy sie to krzeselko od stolu nie 'odklei' :eek:, ale pewnie jest stabilne, bo inaczej by go nie sprzedawali w sklepach, a tymbardziej w Prenatalu :-D

reklama
Ja rozumiem o co chodzi Iskierce, ten przebierak jest raczej miekki który nadaje sie na twarde powierzchnie :) a jesli chce sie je polozyc bezposrednio na lozko to moze byc za miekko dlatego chodzi o twarda podkładke z deski pod spód :)
Dokładnie. Znalazłam na necie coś takiego - DREWNIANY PRZEWIJAK - z tym, że mój nie wystawał tak bardzo poza łozeczko, ale to już sprawa techniczna, mniej ważna.
Kupilabym chętnie gdyby tu na marktplaats ktoś chciał coś takiego sprzedać...
Znalazłam coś takiego, ale cena:szok::szok::szok:...hmmm troszke za wysoka, tym bardziej że dobre łożeczko na marktplaats kosztuje 30-50€:no:

Do góry