reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Lucy ale ladna kolyska!! jakbym miala dopiero rodzic, to bym kupila :D a tak juz mam kolyske hihi :) a tak poza tym, po co Ci podgrzewacz do butelek? chyba nie masz w zamiarze przestac karmic piersia?? czy chcesz sie meczyc i sciagac tak jak ja?:-D

Co do marktplaatsu to sie zgadzam w 100% - mozna trafic tam na takie okazje, ze glowa mala. Kupilam tam fotelik do auta NOWY za 20e, bo babka kupowala wozek i dostala go w prezencie, a jej dziecko juz za duze na fotelik i jak to napisala w opisie ze chce zrobic kogos BLIJ i chce go ODDAC tylko za 20e. Pojechalam po niego, okazalo sie ze ani razu nie uzywany, nawet z kartonu nie wypakowany, zapakowany fabrycznie, folia nierozerwana nawet :)
Pozatym kupilam komode - przewijak za 15e, stan tez jak nowy tylko naklejka zdrapana i jedna plamka z oliwki na poleczce :-D
A ostatnio z marktplaatsu tez mojemu synkowi sprawilam hustaweczke Ocean Wonders z Fisher Price tylko za 40e :D jak nowiusienka, wypralam tylko siedzonko zeby bylo swieze i pachnace i od czasu do czasu milusio sie tam bujamy :D http://cokupic.pl/produkt/Fisher-Price-OCEAN-WONDERS-AQUARIUM-CRADLE-SWING-HU-TAWKA-LE-ACZEK-

A moja siostra na marktplaatsu kupila plazme 42cale za 300e LG :D holender kupil dwie, jedna do salonu, druga do sypialni. do sypialni nie pasowala bo za duza i wystawil na marktplaatsu za 1/3 ceny..
happy8se.gif

Takze polecam wszystkim, bo naprawde mozna cuda tam wynalezc za grosze :)

Ostatnia edycja:
reklama
TheHagu zapomnialam Ci ostatnio wlasnie napisac ze ta herbatke koperkowa to ja wlasnie daje Lucy z butelki :) no i o dziwo cyca ciagnie normalnie, moze dla tego ze herbatka to nie mleko i wie ze zeby sie najesc to trzeba sie napracowac hehe (niewiem sama ;) ) ... a tego podgrzewacza juz jednak nie chce hehe poczytalam opinie na tej stronie co dalam link i juz mi sie odechcialo :baffled: chyba kupie jakis tanszy, wrazie co nie bede zalowac ze do d** ... Ostatno kupilam tez babyfona i musialam go zwrocic bo w nocy nagle slysze przerazliwy placz dobiegajacy z tego BF, szybko zerwalam sie na nogi a nagle slysze "oma, oma!!" ... mowie kurde jakis horror Lucy przeciez nie mowi, ma dopiero miesiac... a to wnuki byly u sasiadow i moj babyfon lapal ich sygnal... musialam isc wymienic na drozszy taki zeby nie lapal innych sygnalow hehe

Ja mam podgrzewacz firmy prenatal, tez jest ok.

Z tym babyfonem to niezla akcja:szok: Marcin powiedzial ze zadnych babyfonow w domu, bo w nocy jakies glosy bede przez niego slyszec :-D naogladalam sie paranormal activity i mozg mi sie zlasowal od tego, po filmie balam sie sama do toalety isc, musial ze mna zlazic na dol w nocy :cool2:tak wiec musze sobie radzic bez tego urzadzonka :p bo na serio bym jakiejs schizy dostala:nerd:

TheHague dobre hehe ja te pierwsze noce czujnie spalam i nasluchiwalam a teraz juz spie jak zabita, wiec obawiam sie ze bez tego BF bym jej nie slyszala, tymbardziej ze nie mam jej bezposrednio za sciana, najpierw jest lazienka a pozniej jej pokoj :) I ten nowy BF jest lepszy bo nie slysze cudzych dzieci :-D a w ile czasu podgrzewa ten z prenatala? Drogi jest? Ciezki w obsludze? (tzn nie to zebym byla ciemna w obsludze takich urzadzen, ale jestem troszke wygodna, najlepiej jakbym mogla wcisnac tylko start i juz)...

Witam :)

My kupiliśmy podgrzewacz aventa i użyłam go raz... jak Misia przyszła ze szpitala... heheheh :) chyba go wystawię na sprzedaż... oj jak ja sobie pomyślę ile rzeczy nie potrzebnie kupiliśmy... teraz Misia mimo tego, że cyca nie je - butli też nie jada :)

ja już się za obiad biorę, żeby później mieć trochę czasu... mój oczywiście mnie wkur... od rana :) wkońcu weekend ;) powiedziałam mu, że się czuje jak za czasów dzieciństwa jeśli chodzi o laptopa - najpierw moi starsi bracia musieli sobie posiedzieć a ja na końcu.... i tak jest tu.. najpierw on a później ja... stwierdził, że siedziałam od 7 rano na lapku.. bo tak też było... bo żeby go nie obudzić wzięłam lapka do sypialni i gadałam z Mamą na skype... co za czereśniak z tego mojego chłopa... uhhh..... jak dobrze, że za tydzień w niedzielę będę już w domu... na dodatek mi powiedział, że jak mi źle to żebym nie wracała z Polski.. i wiecie co? Jak się wkur... to w dupie mam nie wracam ;/
LUCY zastanów się i Ty czy faktycznie potrzebujesz podgrzewacza jak karmisz cycem ;P

Miłej soboty dla Was Kochane ! :)

Witam :)

My kupiliśmy podgrzewacz aventa i użyłam go raz... jak Misia przyszła ze szpitala... heheheh :) chyba go wystawię na sprzedaż... oj jak ja sobie pomyślę ile rzeczy nie potrzebnie kupiliśmy... teraz Misia mimo tego, że cyca nie je - butli też nie jada :)

ja już się za obiad biorę, żeby później mieć trochę czasu... mój oczywiście mnie wkur... od rana :) wkońcu weekend ;) powiedziałam mu, że się czuje jak za czasów dzieciństwa jeśli chodzi o laptopa - najpierw moi starsi bracia musieli sobie posiedzieć a ja na końcu.... i tak jest tu.. najpierw on a później ja... stwierdził, że siedziałam od 7 rano na lapku.. bo tak też było... bo żeby go nie obudzić wzięłam lapka do sypialni i gadałam z Mamą na skype... co za czereśniak z tego mojego chłopa... uhhh..... jak dobrze, że za tydzień w niedzielę będę już w domu... na dodatek mi powiedział, że jak mi źle to żebym nie wracała z Polski.. i wiecie co? Jak się wkur... to w dupie mam nie wracam ;/
LUCY zastanów się i Ty czy faktycznie potrzebujesz podgrzewacza jak karmisz cycem ;P

Miłej soboty dla Was Kochane ! :)

Relax relax :), nie ma się co denerwować. Mój też coś czasem coś zrobi irytującego, ale policzę do 100 i mi przechodzi :D.

reklama
Astrid - a na przyklad tym, ze jesli Twoje dzidziuniatko nie bedzie chcialo lapac cycucha i bedziesz sciagac pokarm laktatorem (tak jak ja), to wkladasz do podgrzewacza butelke z mlekiem, ustawiasz na 40 stopni (bo tyle maxymalnie moze miec mleko) i za 2 minutki mleko gotowe. Jesli chodzi o domowe sposoby to bron Panie Boze nie mozna mleka przygrzewac we wrzatku, bo traci WSZYSTKIE wartosci odzywcze.. Niektorzy podgrzewaja w mikrofali, ale tez nie polecam, wiadomo dlaczego :)
Lucy daj znac jak kupisz i napisz czy Ci sie podoba :-D

Do góry