reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam o tym pieknym poranku :) nie ma to jak obudzić się i zobaczyć wpadające promienie słoneczne do pokoju, aż chce się wstawać.

Tak czytam was i czytam o tych wszystkich rzeczach które trzeba kupic i normalnie ja wymiękam. Ostatnio wziełam się za przeglądanie wózków i aż mi głowa pęka. Tyle jest tego że naprawde jakbym miała dzis kupować to nie wiem na co bym sie zdecydowała hehe Napewno skorzystam z waszych porad i zakupie wózek z kołami pompowanymi i z amortyzatorami. Cenne są wasze rany bo wczesniej nawet nie zwracałam specjalnie na to uwagi ;)

a czy sa jakieś wytyczne odnośnie materaca do łozeczka?? jakaś grubośc czy cos??? czy takie informacje dostane tez od połoznej, czy musze to sama wiedzieć??

ehhh ja znowu samotnie spędzam weekend :(

reklama
Madziula85 informacje nie od poloznej, tylko od kraamzorg.
Ale w ogole nie wiem po co sie tak piescicie z tym kraamzorgiem, przeciez to wasze rzeczy i wasze dziecko, a ta baba za 8 dni przestanie do was przychodzic. kupcie sobie to co wam pasuje a nie jej.

:tak::tak::tak::tak::tak:

Ja przyszly tydzien i nastepny bede w polowie samotna :D juz sie boje heheh

The Hague, dzieki.
A tak w ogóle to slyszałam jedna historie od kolezanki, że ponoc łozko w domu musi być na odpowiedniej wysokosci w razie gdyby porod musiał odbyc sie w domu. Musieli podkładac skrzynki pod łozko zeby je podwyzszyc. To w ogole normalne czy jakies widzimisie???

I dlaczego moja sygnatura nie działa :(:(

Astrid dzięki dzięki ale to nie takie łatwe :) ogólnie jest relax co nie zmienia faktu, że mój mnie ostatnio bardzo wkurza :) nie nakarmi małej - bo tego nie lubi, nie zmieni jej pampersa bo jej kupa śmierdzi, nie uśpi jej bo tv lub laptop :) wszystko Mama Mama Mama :) Dobrze, że ją kocha i się z Nią bawi. ale on wiele rzeczy nie rozumie.. i dziwne.. bo już 30 na karku.. myślałam, że chłopy w tym wieku są w wielu sprawach ogarnięci.. ale chyba się myliłam :) a najbardziej mnie wkurza fakt, że On Musi być wyspany, a ja zawsze muszę być wyspana :) mimo tego, że Miśka ma prawie rok - a jeszcze nie przesypia całych nocy :)

aaaa sory, że narzekam na mojego chłopa... ale komu mam narzekać, jak nie wam ;P

Madziula85 jesli chcesz rodzic w szpitalu, to nie musisz podnosic lozka, to podnoszenie to tylko dla wygody kraamzorgu, ja tego nie mialam i polozna jak byla na kontroli to nic nie mowila ze jest nisko, a kraamzorg ani razu nie byla w mojej sypialni, bo nie kontrolowala mnie.

7axe7 przewalone masz z tym swoim, nie wyobrazam sobie ze moj facet nie nakarmilby dziecka bo mu sie nie chce, czy nie zmienil pieluchy, bo kupa mu smierdzi :szok: on nawet sam sie pali do tego, zeby pomagac, nawet przychodzi sam z siebie i mowi ze chce Tomcia wykapac.. Jestem w szoku, ze Twoj sie tak zachowuje, przeciez to tez jest jego dziecko:szok::szok:

Ostatnia edycja:
TheHague, dzięki, troche mnie uspokoiłaś, z tym że ona też rodziła w szpitalu i mimo wszystko kazały jej babki z kraamzorgu łozko podniesc wiec zgłupiałam :) skąd miałyscie kraamzrog??? mnie połozna zapisała do wonder wereld czy jakos tak :)

Ja mialam kraamzorg w ktorym pracuje Polka, pani Kasia. Mama&Baby sie nazywa. Moja kolezanka miala holenderki, ale tez nie podnosila lozka i tez nikt nie mial pretensji ;)

Mój Janek tez dzisiaj kończy 6 miesięcy!!! Ale to zleciało:szok::-)

W dzielnicy, w której mieszkam w Amsterdamie jest sporo Japończyków i troche Rosjan. Ostatnio zauważyłam śmieszną rzecz. Japońskie kobiety jakie spotykam w sklepach, na zakupach, parkach...z wózkami, uwielbiają folie przeciwdeszczowe. I to nie ważne, czy pada, czy słońce, czy szarówka. Gdy wychodzą ze sklepu, tramwaju zaraz zakładają folię. Nie rozumiem tego. Wczoraj jedna Japonka jechała w tramwaju z 2-latką w spacerówce/parasolce....i jak miała wysiadać to rozłożyła folię i szczelnie "zamknęła" dziewczynkę jakby w kokonie. A zaznaczam nie padało! :confused: Po co????

reklama
Do góry