reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
aOla, no to rzeczywiscie po kieszeni Wam polecialo :szok::tak: a co to za rowery?
oj nie wiem jakie firmy Oglądalismy Batavus ale były po 199 a wiem że to tylko na rok bo dzieci mi szybko rosną a w dodatku Alicja niszczy W sumie to Ali rower w cenie wyjściowej był po 220 Firma coś X-..... Jutro dokładnie napiszę

dziewczyny, mam pytanio, ostatnio u kolezanki poznalam dziewczyne, ktora wlasnie karmila swoje dziecko piersia, i miala na sobie taki jakby recznik okrywajacy dzidzie, zapinany na szyi mamy. mialam sie jej zapytac, jak takie cudo sie nazywa, bo bardzo mi sie spodobalo, ale zapomnialam.. czy orientujecie sie moze, o co chodzi i jak to sie nazywa? ja uwielbiam karmic piersia WSZEDZIE, ale niekoniecznie uwielbiam, jak kazdy moze podziwiac moje wdzieki :no::-D a takie cos fajnie zakrywa dziecko, no i to, do czego akurat jest przyssane :-D

Niech żyją komputery i fora internetowe:-p. Niemal czły dzień przed ekranem:-p Skutek taki, że niewiele zrobiłam.
Na szczęście miałam dziś szybki obiad (ziemniaczki, brokuł i rybka), więc jak mąż wrócił o 17.30 to już było wszystko gotowe.
A po obiedze zdecydowaliśmy się na zakupy, bo w piątki mamy zawsze koopavond (do 21.00), a dzieci potrzebowały buty. No i oczywiście wróciliśmy w ponurych humorach, czyli jak zawsze po zakupach z nastoletnimi dziećmi....
Buty wprawdzie kupione i to nie jedna para. Córka wybrała sobie adidasy i trampki - obie pary z podwyższonymi cholewkami, a syn potrzebował korki, bo jutro mecz, a stare mu sie rozleciały. No i kupiliśmy dwie pary w tym jedne za całe 3€:szok::szok:
Ale córka oczywiście niezadowolona, bo stwierdziła że ma pusto w szafie a my tylko buty kupiliśmy... Z tymn, że jak pokazywałam jej bluizki, to ta n ie, tamta też nie a ta już w ogóle...
Małe dzieci mały kłopot, ale te większe... to już masakra:-)

Iskierka ja zamawialam wozek z PL z Allegro i musze przyznac ze wyszedl o wiele taniej niz tutaj. Pisalam z paroma sprzedajacymi i utargowalam cene za przesylke na 30 Euro. Warto sprobowac. A co do lozeczka to w PL stoi drwniane po Kubie ale nie mialam jak go przetransportowac i kupilismy nowe w Ikei za 70 Euro naprawde bardzo fajne myslelismy ze bedzie takie jak wsztsko z Ikei ale naprawde jst solide i na dodatke jest sciagany caly bok ze jak dziecko bedzie wieksze to mozna zrobic normalne lozko z niego.

A co do ciuszkow to wiekszosc kupowalismy nowych ale u nas na wisce czesto sa Rommelmarkt-y i ludzie sprzedaja naprawde fajne ciuszki ja np. kupilam spodenki z Prenatal uzywane za 0.50 centow i czesto ludzie sprzedaja wanienki, kojce i inne duperele. ostatnio byla taka wanienka jak ja kupilam na stelazu za 15 euro a ja dalam 60 euro.

Tutaj stronka gdzie sa takie rommelmarkty w Holandii Rommelmarkt - Startkabel.nl troche trzeba tam poszukac na tej stronie :-)
Nie wiem, nie jestem przekonana do Allegro. Kupując tutaj, np na marktplaats moge wszędzie podjechać, obejrzeć, pomacać. Z Allegro już sie tak nie da... Jutro właśnie jadę "obmacać" wanienke ze stelażem. W Ikei nie byłam, jakos nie lubię tego sklepu - wiem, dzoiwna jestem:-D.
Rommelmarkty - i owsze, czasem kupuję, ale bedę miała już tyle używanych ubranek, że jak kupię jedną-dwie nowe rzeczy to chyba nie zaszkodzi;-)
To ja mam w takim razie, typowo trafiający w gusta Holendrów wózek, bo kolor "sand";-) hehe ...ale wybrałam taki, bo mi się spodobał.
Iguana, taki kolor masz - wozek - wprawdzie tu pisze caramel/beige, ale to chyba w ten desen?
Właśnie dzis na mieście widzieliśmy taki wozek "na jednej nodze" i mąz stwierdził że to horror a nie wózek:-D:-D:-D
Z tymi kolorami to chyba źle mnie zrozumiałyście. Nie mówiłam o "wrzeszczących" różach czy żółciach, ale o pastelowych kolorach

Sencilla, ja też uwielbiam karmić Janka...ale nigdy tego nie robiłam publicznie, bo się troche wstydzę...tzn. jakbym musiała to bym wolała się przełamać niż aby synuś był głodny, ale na razie nie musiałam nie wliczając karmienia przed położną, kraamzorgami i w poradni laktacyjnej. Coś takiego fajna sprawa, sama się bym tym zainteresowała...ale piewrszy raz o tym słyszę. Ja mam stanik do karmienia (z Hemy), taki odpinany, że wystaje tylko sutek.

Iskierka, coś w ten deseń. Dokładnie ten wózek mam:
http://www.piotruspan.com.pl/images/products/b079c3625123c06c69a8076c3af9b63a_b.jpg

Ostatnia edycja:
Niestety nie wiem o co chodzi ale przypomniało mi się coś zabawnego, przy kolejnym dziecku chce takie ! :) muszę ciotkę poprosić żeby mi zrobiła :) :
7517e61caf4fd9d1d5a8184b5160be0b.jpg

Ja karmiłam w parku i w samolocie, tylko, że ja nigdy się nie wstydziłam.. cycek jak cycek.. jeden mniejszy drugi większy... w nosie mam!

ahhh kocham karmić. Choć szczerze w czasie ciąży upierałam się, że będę karmić tylko pół roku heh... a tu Misia sama się oduczyła tak nagle tydzień temu... Tęsknię za tym i jakoś nie wierzę, że Misia, już nie będzie jadła cyca... ale za to bardziej się teraz do mnie przytula... co kocham :)

Iskierka ja tez odradzam Ci wozki 3kolowe i te z plastikowymi kolami... Ja kupilam wozek w polsce X-Landera i jestem baaardzo zadowolona, jest bardzo zwrotny, w sklepie takim jak np. zeeman gdzie ledwo mozna sie ruszyc, moj wozek sprawuje sie idealnie :)
Co do ciuszkow to ja kiedys (czyt. nim dowiedzialam sie ze bede miala corcie) tez mowilam ze nigdy nic rozowego dla dziewczynki, a teraz Lucy ma rozowy pokoj i mnustwo rozowych ciuszkow hehe tylko wozek czerwony :)

Ja ciuszki kupowalam w V&D firmy FRINDZ (chyba tak to sie pisze) i NINTJE, teraz polubilam tez C&A i Zeemana gdzie kiedys twierdzilam ze sa tam kiepskie ciuchy, ale teraz jak widze jak Lucy szybko rosnie i niejest w stanie narazie zniszczyc tych ciuszkow to zaczelam patrzec na cene :) ostatnio kupilam fajne kompleciki w zeemanie, leginsy + tuniczka (oczywiscie 100%bawelny) za 6e :) i sa naprawde ladne... i w wibrze byly ostatnio takie fajne a'la chusty na gumce z daszkiem dla dziewczynekza 2 euro - naprawde sliczne :)
Ja mieszkam w samym centrum wiec codziennie jak idziemy na spacerk to sprawdzam co fajnego maja w sklepach, no i oczywiscie wypatruje promocje :)
Moj dzisiaj przejal corcie a ja poszlam spac :) jak wstalam mialam juz nawet obiadek podany, mezczyzni czasem potrafia zaskoczyc hehe :)

Mam do sprzedania kolyske po Lucy, uzywalismy ja rowny miesiac jak spala u nas w sypialni wyglada mniej wiecej tak - Promocja KOLCRAFT Kolyska lozeczko WIBRACJE Nowa (2185860522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tez ma te bajery, wibracje melodyjki lampka i takie tam :) jakby ktos byl zainteresowany to piszcie na priva :)

axe ale extra czapeczka :tak::tak::-D:-D
Sencilla jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam:sorry2:

Aniu jak sie sprwowalo lózeczko po malowaniu? Tez mam w planie odmalowac po Misku ,i tak juz pytam ciebie chyba ze 2 miesiace:-D:sorry2::tak:

dobrej niocki

reklama
Sencilla to musi byc super rozwiazanie taka bluzka do karmienia, tak mnie to zaciekawilo ze szperam teraz po necie ale nic takiego nie moge znalezc, a sama bym sobie cos takiego sprawila. Jak bedziesz wiedziala jak to sie nazywa i gdzie mozna cos takiego dostac to daj znac :)
7axe7 super ta czapa hehe
Iguana super masz ten wozeczek
Iskierka ja na maktplatsu kupilam meble do pokoiku Lucy za 200e (komoda, lozeczko, szafa) jak nowe wygladaja, oczywiscie materacyk nowy kupilismy :) i box tez kupilam z drugiej reki, za 100e firmy BOPITA (bardzo dobra firma) tez jak nowy :) wiec czasem warto na necie cos poszperac :) teraz szukam podgrzewacza, chce taki Philips - Digitale flesverwarmer 220 - 240 V - SCF260/37 - Fles- en babyvoedingverwarmers - Voorbereiden op voeding - Verzorging voor moeder en kind i jak nie znajde z drugiej reki w dobrej cenie (bo 10e taniej to mnie nie urzadza) to bede musiala nowy kupic :baffled:

Do góry