reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Ayni, co do seriali to jest jeszcze jeden fajny The Little Couple, o parze karzełków, którzy starają się o dziecko, też dokument/serial.

Emisja niedziele 21:30 Net 5

Net5 - Programma Home - The Little Couple
The Little Couple - Wikipedia, the free encyclopedia

Little_Couple_TLC.jpg

A w sprawie mieszkania w mieście kontra wieś.... To ja wybieram zdecydowanie miasto. Uwielbiam zwierzęta, kontakt z nimi, przyrodę...ale zawsze można tam dojechać;-) W mieście jest masa innych rozrywek, z których by mi było bardzo ciężko zrezygnować: kino, ciekawe restauracje, życie nocne, kluby, puby, koncerty... Zdecydowanie miasto:-D Jejku, ale zatęskniłam teraz za moim kochanym Krakowem i moją paczką znajomych:-(...szczególnie weekendowo-wieczorowym Krakowem:tak::-D

reklama
The hague ja tez Michala rodzilam z polska polozna i bylo ok:tak:

Ayni w tym VGZ takie tempo maja niestety:angry::angry: Michalowi karte ubezp wysylali chyba z rok:angry: Dopiero jak tam zadzwonilam po raz 20sty i sie wykrzyczalam i powiedzialam ,ze z koncem roku zmienie ubezpieczenie to sie postarali:sorry2::tak:

Sencilla w wejscia na karte nie masz??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny , zrobiłam sobie suwaczek i kombinuje i kombinuje i nie umiem go wstawić. Pomóżcie .....
Na gorze strony nasz takie piekne rozowe pole na ktorym jest napisane operacje , jak klikniesz na to pojawi sie kilka opcji w tym edytuj profil , po lewej stronie w bloczkach sa rozne opcje edycji, musisz wybrac edytuj sygnature, tam wstawiasz kod skopiowany z suwaczka, mozesz rowniez napisac co tam chcesz. :-) powodzenia!

The hague ja tez Michala rodzilam z polska polozna i bylo ok:tak:

Ayni w tym VGZ takie tenpo maja niestety:angry::angry: Michalowi karte ubezp wysylali chyba z rok:angry: Dopiero jak tam zadzwonilam po raz 20sty i sie wykrzyczalam i powiedzialam ,ze z koncem roku zmienie ubezpieczenie to sie postarali:sorry2::tak:
No pieknie, cos czuje, ze bede miec dalsze przygody z VGZ, najgorsze jest to ze sama pracowalam kiedys w Amsterdamie w biurze obslugi klienta i po prostu brak mi cierpliwosci kiedy ktos mi ciemnote wciska ale obawiam sie, ze inne ubezpieczalnie nie sa wcale o niebo lepsze w tym temacie. wkurzylo mnie dzis, ze nas rozloczylo, bo kasa sie skonczyla, a pipa nawet nie oddzwonila no ale chyba za duzo wymagam jako zwykly uzytkownik, ktory ma dzownic i wydawac dziesiatki euro na uzyskanie info.

mam jednak nadzieje, ze jutro pojdzie bezproblemowo wzgledem ubezpieczenia no i pierwszego usg :)

Milego wieczorku laski , ja juz jestem obrzarta do granic mozliwosci, bedziemy ogladac jakas komedie ! doei doei , weltrusten :rofl2:

A w sprawie mieszkania w mieście kontra wieś.... To ja wybieram zdecydowanie miasto. Uwielbiam zwierzęta, kontakt z nimi, przyrodę...ale zawsze można tam dojechać;-) W mieście jest masa innych rozrywek, z których by mi było bardzo ciężko zrezygnować: kino, ciekawe restauracje, życie nocne, kluby, puby, koncerty... Zdecydowanie miasto:-D Jejku, ale zatęskniłam teraz za moim kochanym Krakowem i moją paczką znajomych:-(...szczególnie weekendowo-wieczorowym Krakowem:tak::-D
Iguana, ja śmiem twierdzić, że to chyba kwestia wieku:-D:-D:-D:-D
Poza tym - miasto to wieczny tłok, swąd spalin, pędzące autobusy i tramwaje, korki, rozświetlone ulice i cała masa śpieszących się gdzieś i rozkrzyczanych ludzi.
Natomiast wieś - czyste powietrze, cisza, spokój, zieleń drzew i tak dalej.
Ja wolę dojechać do kina, kawiarni, dyskoteki, niż mieć to wszystko w swoim sąsiedztwie.
No ale jak już mówiłam to chyba kwestia wieku. człowiek im starszy, tym dalej ucieka od miasta:-D:-D:-D

Na gorze strony nasz takie piekne rozowe pole na ktorym jest napisane operacje , jak klikniesz na to pojawi sie kilka opcji w tym edytuj profil , po lewej stronie w bloczkach sa rozne opcje edycji, musisz wybrac edytuj sygnature, tam wstawiasz kod skopiowany z suwaczka, mozesz rowniez napisac co tam chcesz. :-) powodzenia!

No tak też robiłam ale nadal nie widze suwaczka przy wiadomosciach ;)

oooo już działa :) dzięki :)

Iguana, ja śmiem twierdzić, że to chyba kwestia wieku:-D:-D:-D:-D
Poza tym - miasto to wieczny tłok, swąd spalin, pędzące autobusy i tramwaje, korki, rozświetlone ulice i cała masa śpieszących się gdzieś i rozkrzyczanych ludzi.
Natomiast wieś - czyste powietrze, cisza, spokój, zieleń drzew i tak dalej.
Ja wolę dojechać do kina, kawiarni, dyskoteki, niż mieć to wszystko w swoim sąsiedztwie.
No ale jak już mówiłam to chyba kwestia wieku. człowiek im starszy, tym dalej ucieka od miasta:-D:-D:-D

coś w tym jest
przed slubem jak kupowaliśmy w Pl mieszkanie to w centrum miasta-blisko dyskotek barów itp
teraz jak mąz szukał to wieś cisza spokój itp
Byłam w niedzielę oglądac dom jaki kupili szwagrostwo w Roosendaalu prawie centrum rany ile aut (problem z parkingiem) hałas, brak zieleni O nie ja już za stara jestem

Ja zas lubie hage,moze temu ze mieszkam nad morzem i las tez mam blisko :tak:
W Roosendaalu nie chcialabym mieszkac (miesz.tam rok) chyba ze na obrzezach :sorry2: z dala od swiata . Co do parkowania przy domu w centrum to jest katastrofa:no: Ale u nas parking za darmo to w lecie tez nie ma rewelacji:crazy:

a ja mimo mlodego wieku wybralabym mniejsze miasteczko badz wioske... mam dosyc centrum amsterdamu... :baffled: choc nie powiem bo wszedzie blisko... ale wkoncu po co jest prawko... gdyby tylko ode mnie zalezalo gdzie mieszkamy to na pewno bym zmienila mieszkanie, choc nie powinnam narzekac;-)

wszystkie zdjecia sa super:tak:

musze sie pochwalic ale nie zapeszyc po zmianie szkoly wiktoria nawet nie zamarudzi i chetnie zostaje :tak:
my dzisiaj tez same jestesmy bo maz pomaga po pracy remontowac mieszkanie koledze..

dobranoc;-)

Witam. ALe się rozpisałyście.. Kosmos... My mieliśmy 3 dniowy weekend jak najbardziej udany :)
Ogólnie odcięłam całkowicie pępowine i po 11 miesiącach Misia sama zrezygnowała z cyca - woli schabowe i inne dobrocie.. 2 noc budzi się i to bardzo / wsumie jak zwykle/ ale cyca nie je... 13h bez jedzenia wytrzymuje. Z tej okazji piję drinka choć alkoholu nie lubię heh.. więc zdrówko Wasze!

Madziula85 nacinaniem się nie stresuj bo tego nawet nie czuć. Ja byłam nacięta ale i tak pękłam miałam ponad 30 szwów... Pierwszy dzień po porodzie był bez rewelacji ale później już tak nie bolało i szybko się zagoiło :)
LUCY moja Mała też zaczęła jeździć w spacerówce jak miała 5 miesięcy :)

Co do roweru to dalej nie posiadamy - pewnie dopiero zakupimy jak dostaniemy jakieś mieszkanie socjalne bo póki co czynsz za mieszkanie Nas zjada...
Aniahaven jaka to dzielnica, że tak fajnie??? Też tak chcę...

co do miejsca zamieszkania... wolę obrzeża miasta lub małe miasteczka... Mieszkałam 18 lat w bloku, później moi rodzice wybudowali dom w pięknej dzielnicy po za centrum... posmakowałam ciszy... i do centrum bym się nie wróciła :)

dobranoc!

reklama
Witam Was :)
Jakos tak pusto w domu jak rodzice pojechali hehe moja Lucy nie spala od 15 do teraz (6godz) czy to normalne u 5tyg dziecka?! ona jest poprostu niemozliwa, gadala sama do siebie a jak jej sie znudzilo to poprostu lezala cicho ale oczy caly czas jak 5zloty :/...
Pogoda byla dzisiaj sliczna, mam nadzieje ze bedzie juz tylko cieplej, az niechcialo mi sie do domku wracac ze spaceru :)
Aniahaven - to musisz mieszkac w slicznej okolicy, tylko pozazdroscic...
Iguana - ja tez niemam przekladanej spacerowki, mam nadzieje ze moja Lucy bedzie tak spokojna jak Twoj Janek :)

Slodkich snow dla wszystkich :)

Do góry