reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Madzia nie ma sie czego bac, tutaj raczej nie nacinaja z tego co mi powiedzialy dziewczyny :) Ja w ogole juz nie ogladam TLC bo tam same jakies straszne porody, nic wspolnego to nie ma z rzeczywistoscia, a najgorzej to wygladaja porody rodem z amerykanskich serii :baffled: my tu sobie czasem narzekamy na Holandie, ale w USA to napewno nie chcialabym rodzic, wyglada to strasznie. Moja kuzynka z USA miala porod na termin ktory sobie wybrala :/ przebijaja wody, kroploweczka i lets get this party started... Madziu a ty znasz juz plec swojej dzidzi? Jesli wspominalas to wybacz :-)

jeju nie moge zasnac, chyba jestem overexcited przed jutrzejszym...

No włąsnie TLC he he i każda wie o co chodzi, ja te porody przestałam już oglądać, ale za to" ciąża z zaskoczenia" jest fajny. Jak to sie dzieje ze kobieta nie wie ze jest w ciązy.

Ayni , dzisiaj poznam płeć maluszka, o 10.30 mam usg :):):) z wrażenia już nie śpie :) i nawet naszykowałam mojemu śniadanko ;)

reklama
Ja ostatnio śpię max 5h i koniec... jak tak dalej pójdzie, to jak Mała się urodzi, ja będę ją budzić a nie ona mnie. Nie mam kanału tlc, a lubiłam oglądać te wszystkie Miami Ink, LA Ink itd. no i programy typu "Jak się nie ubierać" :-D . Telewizję oglądam z portalu weeb.tv i oni tam co jakiś czas zmieniają zestaw kanałów. Mogliby mi oddać to tlc, bo z babskich, to mam tylko tvn style.

Fajny był jeszcze Wedding tv ale ostatnio co przełącze to filmy z wesela lecą , nic ciekawego :(:( a za tvn style nie za bardzo przepadam, czasem obejrze ten program Cichopkowej "sexy mama" :)

Znowu dzisiaj pochmurno, aż sie nie chce wychodzić:(

Fajny był jeszcze Wedding tv ale ostatnio co przełącze to filmy z wesela lecą , nic ciekawego :(:( a za tvn style nie za bardzo przepadam, czasem obejrze ten program Cichopkowej "sexy mama" :)

Znowu dzisiaj pochmurno, aż sie nie chce wychodzić:(

Właśnie ta pogoda tutaj mnie dobija. Jednego dnia jest tak, że aż chce się zamienić w motylka i latać po łące, a drugiego nawet z łóżka się nie chce wstać. Póki co jestem po mleku z płatkami i oglądam dzień dobry tvn. Muszę iść do ABN doładować chipknipa, a tak mi się nie chce :baffled:. Można pić codziennie kawę z mlekiem? Ja robię taką z pół max jednej łyżeczki i daję duuużo mleka. Jak będę w PL, to kupię sobie Inkę, bo nie ogarniam, czy tutaj w normalnym sklepie znajdę kawę zbożową.

Z moich informacji można pić kawe w niewielkich ilościach, czyli np filiżanke dziennie a nie 5 :) a kawe Inke widziałam w polskim sklepie :) wiec jak masz mozliwosc to mozesz sobie podejsc :) Znalazłam broszurke w poradniku który dostałam od położnej:

proporcja na dzień
1. 3 filizanki kawy i 1 herbaty
2. 2 herbaty 2 kawy i szklanka coli
3. 2 kawy i 3 herbaty

Zbozowa mozna tez kkupic w drogeriach lub w eko sklepach,w tych ostatnich wybor jest przeogromny,sa rozne rodzaje zboz.wlasnie skonczylysmy cyckowanie,malutka to maly ssak :)

Niestety w sklepiku polskim koło nas nie było, no i jest tam trochę drogo, więc prędzej kupimy, jak będziemy u rodziny na święta. A jest tu jakaś lokalna kawa zbożowa o konkretnej nazwie? Patrząc na proporcje, myślę, że dotyczą mocniejszej kawy i herbaty, niż ja piję. U mnie picie herbaty, to barwienie wody na kolor herbaciany na kilka sekund, żeby jakiś smak miała i potem resztę zostawiam w kubku dla Męża. Kawę robię, jak wcześniej wspominałam. Czyli chyba nic się nie stanie, jak się zmobilizuję i sobie zrobię kawkę :).
.
Ja owieczek jeszcze nie jadłam, ale podoba mi się, że jest ich tu tyyyle :D. Marzy mi się taki domek na wsi, kawałek łąki i takie puchatki chodzące, do tego jakieś kucyki szetlandzkie i inne kozy ;)

Ostatnia edycja:
reklama
.
Ja owieczek jeszcze nie jadłam, ale podoba mi się, że jest ich tu tyyyle :D. Marzy mi się taki domek na wsi, kawałek łąki i takie puchatki chodzące, do tego jakieś kucyki szetlandzkie i inne kozy ;)

Astrid, ale sie usmialam z tego jedzenia owieczek. hihi, ja sie chyba jednak nie odwaze, nie przepadam za klakami welny w ustach

Do góry