reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
ogólnie doznałam szoku. Byłam teraz z MIśka na spacerku i zobaczyłam starszą kobietę (pewnie babcia) na spacerze z chłopczykiem, miał może 2-3 miesiące i bez czapki! SZOOOOOOOOOK! a tak piździ, że hej

to chyba tylko my polki jestesmy przewrazliwione i ubieramy dzieci cieplo,tutaj od poczatku hartuja dzieci zeby pozniej nie chorowaly,ja czesto widze dzieci bez czapek gdzie moj juz dlugo ja nosi na glowie.

Niunia byłam na tej plaży w IJmujden...ogólnie fajna, tyko odstraszyły mnie te kominy!!!

Zauważyłam że tutaj hartują dzieci, śmieję się z mojego męża bo ostatnio on czapka, szalik, rękawiczki i przechodziliśmy obok szkoły a tam wszystkie dzieci bez rękawiczek i bez czapek:confused:

Też wklejam zdjęcie mojegoTymusia. DSC_0165.jpg

Czesc
7axe7 przyzwyczaj sie do takich widokow ,bo tu to norma:tak:Ja kiedys doznalam szoku bo w styczniu babka okapala rano corki(3 i 4l) i z mokrymi glowali wiozla je na rowerze do szkoly:baffled:

Slodkie te wasze dzieciaczki, nie moge sie napatrzec:tak:

Kolezanka mi napisala ze jest przerazona bo byla u lekarza i ma komorki rakowe w piersi:szok::no: Nie wiem co jej odp i jak ja pocieszyc:no:

Czesc
7axe7 przyzwyczaj sie do takich widokow ,bo tu to norma:tak:Ja kiedys doznalam szoku bo w styczniu babka okapala rano corki(3 i 4l) i z mokrymi glowali wiozla je na rowerze do szkoly:baffled:

Slodkie te wasze dzieciaczki, nie moge sie napatrzec:tak:

Kolezanka mi napisala ze jest przerazona bo byla u lekarza i ma komorki rakowe w piersi:szok::no: Nie wiem co jej odp i jak ja pocieszyc:no:

Witajcie...padam na twarz..dobrze ze piatek... dzieciaki slodkie... dla mnie szokiem zawsze sa gole stopy u dzieciakow w spacerowkach albo same skarpetki w grudniu:szok:...Karola bardzo mi przykro... moze napisz jej ze jestes z nia - jako wsparcie no wiesz i ze...bedziemy sie za nia modlic...:-( zeby bylo ok...

tu znalazlam takie forum; http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3336189

Ostatnia edycja:
dobry wieczor,
och, ale napisalyscie :) ja dzis pol dnia w lozku, bo mnie cos rano chwycilo nie bardzo i musialam do pracy zadzwonic, ze nie przyjde :zawstydzona/y:
dziewczyny wszystkie, sliczne dzieci macie, Boze, jakie to male, niewinne i kochane! ja tez swoje uwielbiam :)
AOla, ja tez bylam dumna, jak Marys przyniosla vetersdiploma (dyplom sznurowania) ze szkoly :cool: ale te dzieci szybko rosna! :-D
bylam dzis z Tosia u dentysty, dzieciecego, bo u zwyklej dentystki nie pozwalala sobie nic zrobic i mowie Wam, rewelacja! po prostu szok, TOsia zachwycona :tak: Babka swietne podejscie, Tosia dostala okulary przeciwsloneczne z Hello Kitty, zeby jej lampa nie razila nad fotelem, hihi, a do domu lusterko takie dentystyczne. pol popoludnia przegladala sobie zeby w lusterku, uprzednio ubrawszy sie oczywiscie w stroj pielegniarki :-D
tak, ja to hartowanie dzieci tutaj to tez na poczatku przezylam, ale teraz stwierdzam, ze to fajny pomysl :-D a dzieci wcale nie wygladaja na nieszczesliwe :happy2:
z ta cebula (ktos wspomnial), to ja tez tak robie, przekrajam cebule na 3-4 czesci, na talerzyk i wkladam pod lozko malych, jak sa przeziebione. oczywiscie aromaty cebulowe w calym domu, ale polecam! dziala cuda.

ktos pisal o karpiu, ja wiem, ze od holenderskiego dostawcy trudno dostac, ale w kazdym polskim sklepie sprzedaja, ja sie zaopatrze wlasnie u polaka. podobno ma miec dostawe juz od 15 grudnia :tak:
milego wieczorku dla wszystkich!

my karpia zawsze kupujemy na targach - jak nie ma mozna zamowic i napewno dowiaza! My w tamtym roku 5kg samego karpia mielismy:-D + pstagi+ okonie morskie itp...
Sencilla Erni tez byl u takiej pani i ... naprawde nie mam z nim problemu zadnego teraz 2x dziennie zeby szoruje z miloscia:cool2: do kontroli no probleem a nawet jakies zabiegi dentystyczne drobne spoko....:tak:

kuruj sie ...ja mam handre dzisiaj od wieczora... ide spac bo nie lubie siebie takiej...:dry:

reklama
Ania, no wlasnie ja tez chandre mam od wczoraj.. normalnie siebie nie poznaje :no: ja prawie nigdy nie mam nastrojow depresyjnych, a wczoraj to myslalam, ze sie zaplacze :sorry2::zawstydzona/y::-(

Do góry