reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

witam
my też zostajemy na święta, ale teraz to będą fajne święta bo pierwszy raz z synkiem, więc się cieszę, a to nasze już 4 święta w holandii.
dziewczyny czy tu w kosmetycznym są żele do higieny intymnej? ja jakoś znaleźć nie umiem:/

reklama
witam
my też zostajemy na święta, ale teraz to będą fajne święta bo pierwszy raz z synkiem, więc się cieszę, a to nasze już 4 święta w holandii.
dziewczyny czy tu w kosmetycznym są żele do higieny intymnej? ja jakoś znaleźć nie umiem:/

sa,sa ten ktory ja znam nazywa sie Latacyd,,,,w supermarkecie tez kupisz,ale z Pl sa oczywiscie tansze....
ja tez kiedys nie moglam znalezc

bylismy wczoraj na kontroli w consultacibiuro i Inga wazy 8.950 kg :sorry2:......pchelka moja.......a ma teraz 18 msc !!!
jeszcze sie miesci w skali ale juz w dolnej granicy:confused2::eek:

my tez na swieta tutaj zostajemy chyba 3 rok juz....

Witam... Mamo Mikolaja - faktycznie pchelka:tak: bo Victor ma 14 miesiecy i...wazy prawie 14 kilo:szok::-) jest na gornej granicy...
My do PL na swieta tez jedziemy - choc moj musi przez to soboty dorabiac bo plan pierowtny byl swieta tutaj jak w roku ubieglym ...ale nam sie cos odminilo i...jedziemy!;-)

Anp zdrowka - trzymajcie sie!
aOla sto lat dla Piotrusia....:tak: i jakie wrazenia mikolajkowe dzieciaki mialy?:-p

Moje dzieci zawsze szaleja jak ten wiatr sztormowy wieje ...glowa mi peka chyba ide wypic kawke....:cool2:

Clauditka tak wyglada to co szukasz... http://www.google.nl/imgres?q=lakta...tart=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=58&ty=87

Ostatnia edycja:
Ania mikołaj się nie popisał.....Niestety gdzieś zaginęła nam jedna paczka z PL(kupuje przez internet dość dużo w tym tez zabawki mikołajowe były a że mój szwagier jezdzi raz w msc do Pl to mi przywozi) Najważniejsza paczka z zabawkami znikła Dostałam maila że doręczona przez kuriera a tesciowie ze nie mają Teraz szukam winnego

Witam ponownie:-)
Dziewczyny może już przerabiałyście ten temat,ale spytać chyba można:confused:
Otóż chodzi o to że dziś ktoś dzwonił na domofon,nie odebrałam bo nie znam jezyka:sorry2: kazałam mężowi zadzwonić do właścicielki hotelu czy to ona,ale jednak nie ona...
Byli sprawdzić warunki mieszkaniowe:confused:
Możecie napisać coś więcej? Kto?Po co?Dlaczego?
Boszzz stresuję się bo męża nie ma całe dnie,a ja ani be ani me po niderlandzku...

A i jeszcze coś,szczepiłam moją Miśkę 2 razy w PL INFRA HEXA (szczepionka skojarzona) czy tutaj nie będzie problemu z kontynuacją tego szczepienia? Myślałam żeby polecieć w styczniu do PL na szczepienie i przy okazji na bioderka,ale z dzieckiem to już nie jest tak łatwo:szok:

Pozdrawiam

Frugo nie ma żadnego problemu szczepić ją tu dalej :) nie dostałaś jeszcze z Ministerstwa Zdrowia listu z rozeznaniem się na co Twoje dziecko już bylo zaszczepione? Taki list powinnaś dostać po zameldowaniu się w Gemeente

Frugo ja też zaczęłam szczepić w Pl tymi skojarzonymi, a teraz kontynuuje w Holandi i niema problemu pokazałam jaką szczepionką szczepiłam i oni tu mają tą samą.

dzięki dziewczyny w sprawie żelu:)jutro poszukam w sklepie, przynajmniej wiem jak wygląda:-D

a mój mały już o 19.00 poszedł spać, mam nadzieję że nie zrobi mi pobudki o 6 rano:) buzka

frugo- u nas byli zaraz po zameldowaniu Wiki sprawdzic jak dziecko żyje tzn jakie ma warunki, pierwszy raz jak nas nie zastali zostawili numer GGD i kazali umowic sie na spotkanie, na tym spotkaniu wypytywali sie o mala np do kiedy karmilam piersia, czy jest alergikiem, ile razy mdziennie myje zeby, kiedy mowila pierwsze slowa, kiedy chodzila, czy raczkowala itp, czy sie prawidlowo rozwija, wypisali dane i umowili na wizyte i szczepienie u lekarza:tak: (musisz miec karte szczepien z PL-jest potrzebna)
mielismy bardzo mila pania ktora chetnie rozmiawiala po angielsku;-)

witam wieczorowo,
a ja nadrabiam Wasze wpisy, ale duzo napisalyscie i juz chyba nie zdaze. Tak wieje u nas strasznie, ze mi dzieciaki nie chcialy zasnac i dopiero teraz zasnely. jestem dzis sama, bo maz na treningu jest.
Anna, my na plaze zazwyczaj jezdzimy do Shoorl, bo nie jest tak zatloczona, jak np. Egmond i jest tam naprawde ladnie :tak:
uff, dobrze, ze tylko jeszcze jutro do pracy i pozniej weekend :cool2:
my tez zostajemy na Swieta w NL, ale przyjezdza moja MAMA :-):tak::-Dz czego oczywiscie baaaardzo sie ciesze :cool2:

reklama
P9037681.jpg Ta plaża jest rewelacyjna - Ouddorp :) POlecam!

Do góry