reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

:) ja dziś kupiłam choinkę ozdóbki i od razu ją ubrałam :) nie za duża i sztuczna aleee ważne, że jest :) brakuje mi jeszcze świeczek o zapachu cynamonu :) pomału zaczynam ogarniać wszystko pod święta :) pierogi z kapustą już mam zamrożone :) zastanawiam się nad piernikiem... ahhhh mam taką ochotę na piernika!

miłego wieczoru dla Was dziewczynki. Nie stresować się i nie dołować!
Zobacz załącznik 415472

Ostatnia edycja:
reklama
A ja jednak dzis bylam po choinki,na dwor i do domu,na dworze juz lampki zalozone is swieci o wlasnie tak,zimno na dworze wiec przez okno zdjecie robilam P1080119.jpgA w domu jutro bede zawieszac ozdoby bo dzis sie galazki uloza no nie mam sily bo chyba mnie choroba bierze,moim mezczyzni mnie zarazili.Kupilam dzis Alexowi z Ziwstal Adem Vrij-http://zwitsal.nl/nieuws/Pages/ZwitsalAdemVrij.aspxchyba nowosc bo wczesniej tego nie widzialam,a jest zel do mycia cialka i krople do nosa i chusteczki,zobacze moze cos mu pomoze.A zaczal goraczkowac wiec jak nie bedzie lepiej to w poniedzialek do dokrtora zawitamy.Chyba dzisiaj Sencilla sprobuje z ta cebula jeszcze,,,,,nie zdazylam napisac to moj M juz polozyl cebule pod lozeczkiem Alexa.Chyba czyta w moich myslach,....dobra ja lece sie myc,a potem moze Tv ,dawno nie ogladalismy razem a maluszek spi,milego wieczoru no i co robicie ze Was nie ma????

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny ja dzis mialam ciezka noc i dzien.Michal strasznie kaszle a jest po ospie,wiec w nocy pojechalismy do szpitala a tam doktor powidzial ze to normalne po ospie:wściekła/y: i ze jak nie moze przestac kaszlec to mam mu wode podac:angry::angry::angry:zadnego lekarstwa nic:no: Pol nocy przespacerowalam do Michala i do lozka.A dzis pol dnia mnie glowa bolala i dopiero teraz mi lepiej:happy2:

milego wieczorku

oo to wiem gdzie, my za tydzien bedziemy calkiem niedaleko Ciebie, na ulicy Diepenbrockstraat.

To zapraszam do mnie na herbatkę/kawę:-D Mogę podać na priva telefon.

Dzięki za linka. Zorientuję się w tych kursach. Jak nie bedą zbyt drogie to bym się przeszła z Jankiem. Zawsze to jakaś rozrywka, można poznać inne mamy. A co Ty na to AniaJ? Może dołączyłabyś się z Tymusiem jak troszke podrośnie?:tak:

My planujemy zakup choinki w najbliższy piątek lub sobotę, aby dotrwała świeża do świąt, bo jak zwykle kupujemy żywą, aby cały dom pachniał świętami:tak:

Macie pomysł co kupić teściowi w prezencie? Teściowa dostanie słodycze i kosmetyki, a mój mąż ma mi sam powiedzieć co chce. Z teściem mam zawsze problem.

Czesc dziewczyny ja dzis mialam ciezka noc i dzien.Michal strasznie kaszle a jest po ospie,wiec w nocy pojechalismy do szpitala a tam doktor powidzial ze to normalne po ospie:wściekła/y: i ze jak nie moze przestac kaszlec to mam mu wode podac:angry::angry::angry:zadnego lekarstwa nic:no: Pol nocy przespacerowalam do Michala i do lozka.A dzis pol dnia mnie glowa bolala i dopiero teraz mi lepiej:happy2:

milego wieczorku

Karola bardzo moi zal twojego synka...mam nadzieje ze juz chociaz troche sie poprawilo co?:sorry2::zawstydzona/y: odpoczywaj ty tez...

Ja tez dzis choinke kupilam - ubralam z dziecmi- i teraz mi pieknie pachnie w sypialni...a co tam niby za tydzien wyjedzamy do PL ale ja nigdy czasu nie mam tak sie zrelaksowac i lubie tak na nia patrzec wieczorkiem :-D i...TO NAJLEPSZY SPOSOB NA CHANDRE!!!:-D aromateriapia z swiatloterapia.... poemat...

A ja dzis bez mojego M bo sie wyrwal z kumplami nowe auto oblewac i... cisza w domu...milego wieczorku...

A to moje dzielo...

Załączniki

• DSCF8544.jpg
    DSCF8544.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 42
To zapraszam do mnie na herbatkę/kawę:-D Mogę podać na priva telefon.

Dzięki za linka. Zorientuję się w tych kursach. Jak nie bedą zbyt drogie to bym się przeszła z Jankiem. Zawsze to jakaś rozrywka, można poznać inne mamy. A co Ty na to AniaJ? Może dołączyłabyś się z Tymusiem jak troszke podrośnie?:tak:

My planujemy zakup choinki w najbliższy piątek lub sobotę, aby dotrwała świeża do świąt, bo jak zwykle kupujemy żywą, aby cały dom pachniał świętami:tak:

Macie pomysł co kupić teściowi w prezencie? Teściowa dostanie słodycze i kosmetyki, a mój mąż ma mi sam powiedzieć co chce. Z teściem mam zawsze problem.

moj M ostatnio kupil tesciowi wkretarke z boscha i byl bardzo zadowolono bo w domu zawsze sie przyda!!!:tak:

my jutro jedziemy po choinke Miałam kupic tylko na dwór ale syn pyta kiedy będzie w domu Wyjeżdzamy na swięta do PL ale niech tu też troche postoi :tak:
Jak się któraś nudzi to zapraszam na kawkę :-)

sprawy czapkowe wciąż mnie zadziwiają Moje też już chodzą w czapkach zresztą ja też Dzieci u Piotrka w szkole też niektóre mają Zazdroszczę im tego hartowania Jak pytałam sąsiadki to oni czapki zakładają jak spanie śnieg.....

Witam się.

Jestem Mamą z Irlandii, ale być może niedługo przeprowadzimy się do Eindhoven, są duże szanse, że mąż w najbliższym czasie dostanie tam pracę. W związku z tym chciałabym się dowiedziec jak to jest z przedszkolem w Holandii (mamy 3 i pół rocznego Synka). Czytałam w internecie o przedszkolach w NL, ale wypowiedzi były tak skrajne, że nie wiem co o tym myśleć. Chodzi mi o wysłanie Syna do przedszkola na "cały etat", ile to kosztuje w Holandii i ile się czeka ??

Poza tym jak u Was z językiem ?? My mamy płynny angielski, mąż trochę holenderskiego. Czy z samym językiem angielskim da się znaleźć pracę ??

Przepraszam, ze tak się wtrąciłam w wątek, ale sądzę, że będziecie najbardziej wiarygodnym źródłem informacji.

Pozdrawiam, Magda ;)

Dzien dobry...

Witaj Magdaleno - mamy nawet kolezanki z EINDHOVEN:tak: z jezykiem angielskim tez znajdziesz prace - a przy okazji zaczniesz sie uczyc holenderskiego;-) poza tym to przedszkole o ktore pytasz naliczane jest wg dochodow/ tak mysle/ ale niech sie wypowiedza kolezanki ktore tam dzieci posylaja... Gosiu a ty dlugo czekalas na miejsce dla malego?:sorry2:

milego dnia

reklama
Dzień dobry ;)

Aniahaven, dzięki za odpowiedź ;)

Oczywiście mam zamiar uczyć się holenderskiego jak już tam dotrzemy. Marzy mi się ta Holandia, już mi się po nocach śni ;) W chwili obecnej czekamy na odpowiedź z firmy w NL, mają przedstawić nam warunki na jakich mąż miałby pracować. Trzeba będzie to przekalkulować i się zdecydować. W Irlandii oboje mamy stałą pracę, więc decyzja nie będzie łatwa.

Możecie mi napisać jak to jest z mieszkaniem ? -prośba do Mam z Eindhoven ;)
Jakie są mniej więcej koszty wynajęcia dwu- lub trzysypialnego mieszkania ??
No i za konkretne informacje na temat przedszkola będe wdzięczna ;)

Do góry