reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam
my też zostajemy na święta, ale teraz to będą fajne święta bo pierwszy raz z synkiem, więc się cieszę, a to nasze już 4 święta w holandii.
dziewczyny czy tu w kosmetycznym są żele do higieny intymnej? ja jakoś znaleźć nie umiem:/

reklama
witam
my też zostajemy na święta, ale teraz to będą fajne święta bo pierwszy raz z synkiem, więc się cieszę, a to nasze już 4 święta w holandii.
dziewczyny czy tu w kosmetycznym są żele do higieny intymnej? ja jakoś znaleźć nie umiem:/

sa,sa ten ktory ja znam nazywa sie Latacyd,,,,w supermarkecie tez kupisz,ale z Pl sa oczywiscie tansze....
ja tez kiedys nie moglam znalezc

bylismy wczoraj na kontroli w consultacibiuro i Inga wazy 8.950 kg :sorry2:......pchelka moja.......a ma teraz 18 msc !!!
jeszcze sie miesci w skali ale juz w dolnej granicy:confused2::eek:

my tez na swieta tutaj zostajemy chyba 3 rok juz....

Witam... Mamo Mikolaja - faktycznie pchelka:tak: bo Victor ma 14 miesiecy i...wazy prawie 14 kilo:szok::-) jest na gornej granicy...
My do PL na swieta tez jedziemy - choc moj musi przez to soboty dorabiac bo plan pierowtny byl swieta tutaj jak w roku ubieglym ...ale nam sie cos odminilo i...jedziemy!;-)

Anp zdrowka - trzymajcie sie!
aOla sto lat dla Piotrusia....:tak: i jakie wrazenia mikolajkowe dzieciaki mialy?:-p

Moje dzieci zawsze szaleja jak ten wiatr sztormowy wieje ...glowa mi peka chyba ide wypic kawke....:cool2:

Clauditka tak wyglada to co szukasz... http://www.google.nl/imgres?q=lakta...tart=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=58&ty=87

Ostatnia edycja:
Ania mikołaj się nie popisał.....Niestety gdzieś zaginęła nam jedna paczka z PL(kupuje przez internet dość dużo w tym tez zabawki mikołajowe były a że mój szwagier jezdzi raz w msc do Pl to mi przywozi) Najważniejsza paczka z zabawkami znikła Dostałam maila że doręczona przez kuriera a tesciowie ze nie mają Teraz szukam winnego

Witam ponownie:-)
Dziewczyny może już przerabiałyście ten temat,ale spytać chyba można:confused:
Otóż chodzi o to że dziś ktoś dzwonił na domofon,nie odebrałam bo nie znam jezyka:sorry2: kazałam mężowi zadzwonić do właścicielki hotelu czy to ona,ale jednak nie ona...
Byli sprawdzić warunki mieszkaniowe:confused:
Możecie napisać coś więcej? Kto?Po co?Dlaczego?
Boszzz stresuję się bo męża nie ma całe dnie,a ja ani be ani me po niderlandzku...

A i jeszcze coś,szczepiłam moją Miśkę 2 razy w PL INFRA HEXA (szczepionka skojarzona) czy tutaj nie będzie problemu z kontynuacją tego szczepienia? Myślałam żeby polecieć w styczniu do PL na szczepienie i przy okazji na bioderka,ale z dzieckiem to już nie jest tak łatwo:szok:

Pozdrawiam

Frugo nie ma żadnego problemu szczepić ją tu dalej :) nie dostałaś jeszcze z Ministerstwa Zdrowia listu z rozeznaniem się na co Twoje dziecko już bylo zaszczepione? Taki list powinnaś dostać po zameldowaniu się w Gemeente

Frugo ja też zaczęłam szczepić w Pl tymi skojarzonymi, a teraz kontynuuje w Holandi i niema problemu pokazałam jaką szczepionką szczepiłam i oni tu mają tą samą.

dzięki dziewczyny w sprawie żelu:)jutro poszukam w sklepie, przynajmniej wiem jak wygląda:-D

a mój mały już o 19.00 poszedł spać, mam nadzieję że nie zrobi mi pobudki o 6 rano:) buzka

frugo- u nas byli zaraz po zameldowaniu Wiki sprawdzic jak dziecko żyje tzn jakie ma warunki, pierwszy raz jak nas nie zastali zostawili numer GGD i kazali umowic sie na spotkanie, na tym spotkaniu wypytywali sie o mala np do kiedy karmilam piersia, czy jest alergikiem, ile razy mdziennie myje zeby, kiedy mowila pierwsze slowa, kiedy chodzila, czy raczkowala itp, czy sie prawidlowo rozwija, wypisali dane i umowili na wizyte i szczepienie u lekarza:tak: (musisz miec karte szczepien z PL-jest potrzebna)
mielismy bardzo mila pania ktora chetnie rozmiawiala po angielsku;-)

witam wieczorowo,
a ja nadrabiam Wasze wpisy, ale duzo napisalyscie i juz chyba nie zdaze. Tak wieje u nas strasznie, ze mi dzieciaki nie chcialy zasnac i dopiero teraz zasnely. jestem dzis sama, bo maz na treningu jest.
Anna, my na plaze zazwyczaj jezdzimy do Shoorl, bo nie jest tak zatloczona, jak np. Egmond i jest tam naprawde ladnie :tak:
uff, dobrze, ze tylko jeszcze jutro do pracy i pozniej weekend :cool2:
my tez zostajemy na Swieta w NL, ale przyjezdza moja MAMA :-):tak::-Dz czego oczywiscie baaaardzo sie ciesze :cool2:

reklama
P9037681.jpg Ta plaża jest rewelacyjna - Ouddorp :) POlecam!

Do góry