reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

śliczna pogda dzisiaj u nas, a juz myślałam ze jesień idzie...
szkoda ze dzisiaj sklep zamknięty ale będę musiała się wybrać po chrupki:-)
dzisiaj razem z mężem jezdziliśmy rowerkami:-) wiki była z babcią:-D
w polsce policja wlepiałaby mandaty wszystkim co siedzą na trawie, dobrze ze tutaj tak nie ma:-D parki były przepełnione ludzmi, a ile osób wyprawiało urodziny w parku:-) az mam ochote na jakiegos grilla:tak::-)

reklama
witam wieczorkiem!!!

Ja już wykąpana ,Sebastian śpi
icon_smile.gif
a ja odpoczywam
icon_biggrin.gif

Dziś byliśmy nad morzem (mamy 30 km.) Sebastian jak zawsze sobie gadał to jak zobaczył tyle wody to zaniemówił
icon_rolleyes.gif
aż byliśmy w szoku
icon_eek.gif
było bardzo fajnie, niestety dwa dni pogody było i juz jutro zapowiadają zimno i deszcze :szok:
ja nie lubię jesieni brrrr ja chcę lato!:tak:

witajcie dziewuszki wieczorowa pora...
Ma-Rita, jak wycieczka w zoo? Maly pelen wrazen? Dziwi mnie, ze nie doszedl do Ciebie moj mail.. :confused: Sprobowac wyslac Ci jeszcze raz?
Agnes, milo widziec Cie z powrotem :tak:
Paulina, a co to jest to wonderland cos tam w enkhuizen?
Ja sie ciesze obecnoscia Mamy, niestety juz tylko 3 dni jej obecnosci zostaly...
Caly weekend spedzilismy na rowerkach, kupilismy przyczepke do roweru dla dzieciakow i wyruszamy co dzien na spotkanie przygody.. :tak: Nie znosze tkwic w domu, jak jest taka pogoda! :no::-) Wrzuce pozniej jakas fotke.
A jak reszta Was spedzila weekend? Milego wieczorku i nocki.. :happy:

Witam :-):-):-)

co tu tak cicho???
u nas nocka całkiem dobrze minęła , Sebcio obudził mnie dziś o 6 ej i już jestem na nogach :baffled:
teraz się bawi ciekawa jestem o której padnie :-)musze go pilnować bo kotkowi cały czas wylizuje ogon ;-) i co go dorwie to za ogon i do buzi :tak:

my wczoraj byliśmy nad morzem było bardzo fajnie :-) Sebastian jak zawsze wygadany i gada na okrągło to jak zobaczył tyle wody to zaniemówił :szok: a my się z niego nabijaliśmy że buzię otworzył i gapi się na wodę :-D:-D:-D na kocu sie fajnie bawił , gorzej było jak łapki włożył w piasek i do buzi :baffled: ale mama na wszystko przygotowana :-)

byli niedaleko nas jakaś grupka polaków mowię wam jak oni się wyróżniali od holendrów , były 3 pary ale darli się i w ogóle:szok::szok: a my z A. nie gadaliśmy i nie wiedzieli że my polacy i wiemy co mowią A. poszedł wyrzucić smieci do śmietnika to przeszedł obok nich to zaczeli go obgadywać :baffled: w sumię pozytywnie chyba bo zaczeli o zobaczcie jaki Desperado banderas na plazy chodzi itd

pozdrawiam was !

a ja dzisiaj zostałam sama z Wiki, mama musiała iśćdo pracy:crazy: a wole jak jest w domu przynajmniej mi zawsze cos pomoze:-)
gdzie tylko sie nie wybierzemy to zawsze spotka sie polakow, a jak przyjechałam tutaj to nie było aż tyle słychać naszego języka...

wsobote byłam z wiki na jej juz pierwszym babskim wieczorku:-) sąsiadka sie też wyprowadza i zorganizowała małe przyjęcie.. niestety tylko troszke bylismy bo mala do kapania a ja do łóżka-jakiś wirus chyba mnie dopadł:baffled:

a tu zdjęcie z wczorajszego dnia:rofl2:

Załączniki

• aa.jpg
    aa.jpg
    102,8 KB · Wyświetleń: 29
Dzien dobry :-)

No i juz po weekendzie...Szkoda, ze wszystko, co dobre szybko sie konczy ;-)

Sencilla maila od ciebie juz mam. Dziekuje bardzo :tak: Wlasnie instaluje sobie AdobeDesign :tak:
A tu masz link do Sprookjeswonderland: Home

Agnes no to witamy w Holandii :-)

Paulina my zaczynamy w pazdzierniku, bo gdybym zaszla w ciaze teraz lub we wrzesniu to termin porodu wypadalby mi na maj lub czerwiec, a wtedy mam sesje, mnostwo nauki i pisanie pracy.
Czyli u Ciebie juz w tym miesiacu testowanie ;-) Trzymam kciuki :tak:

My na plazy bylismy w sobote, ale tylko dwie godzinki po poludniu.
Wczorajszy wypad do zoo bardzo sie udal. Ian wrocil do domu padniety i brudny jak nieboskie stworzenie, ale pelen wrazen :-):-)
Ze wzgledu na pogode przez Artis przelewaly sie wczoraj tlumy. Byly problemy z zaparkowaniem i wielkie kolejki do kas.

Dziewczeta,mam do Was pytanie odnosnie ogladania TV. Jak dlugo pozwalacie swoim maluszkom ogladac bajki??

Milego dnia :happy:

Marita Piotruś ogląda dziennie bajki w sumie ok 2h ale to zależy od dnie i od tego co mam do zrobienia Wczoraj nie oglądał wcale ale dziś już z 2h

wreszcie dotarłam do mojego ukochanego sklepu H&M w cz-wie nie ma a i tak w PL sa takie ceny :szok: a tu wyprzedaże no i mala już ma parę ciuszków na przyszłe lato za 1E-2E 5E i jak tu nie kupowac;-)

Agnes, czy ten dom w tle należy do Was? Cholernie piękny jest on:tak:
Ma-Rita, moje dziecię ogląda nie codziennie (nie wiem co się dzieje u opiekunki). Jeśli już cokolwiek ogląda to jest to albo kilka piosenek na kompie (youtube się kłania) albo 2 odcinki Kota Filemona lub Reksia. Najdłużej, bo aż 40 minut ogląda serię "Mądry maluch), choć nie wszystkie tylko wybrane 4 odcinki. Ostatnio jej się znudziły (bo cholera nauczyła się prawie wszystkiego na pamięć i wyprzedza lektorkę:-D).Teraz lubi na baby tv takiego chłopca ludzika, który coś rysuje i jego tatko próbuje zgadnąć co to jest.....Trwa to ok. 2 minut. Myślę, że dla naszych pociech 1 godzina TV to max. Po co mają męczyć sobie oczka?
Młode moje jakieś się nieznośne ostatnio zrobiło i emocjonalnie rozedrgane...Zaczęła rzucać przedmiotami i niewiarygodnie szybko się zniechęca, kiedy coś jej sie nie udaje...

reklama
Hej kobitki...

Melduję,że żyje tylko trochę czasu nie miałam...:sorry2:
Witam nową koleżankę Ewę miło,że do nas w końcu dołączyłaś kobitko...
My znamy się od paru lat - kiedyś mieszkałyśmy nawet na jednym z kampingów...:-D:-D:-D
Agnes fajnie, że znowu jesteś z nami...Nie martw się,z czasem się przyzwyczaisz i nie będziesz odczuwać tego braku Polski...
MaRita dzięki za szybkie tłumaczenie...dostałam to wezwanie a listów i faktur, które pewnie przyszły na stary adres ciągle nie mam...Nie wiesz gdzie powinnam ich szukać?W gemente czy na poczcie?:zawstydzona/y::baffled:
Sencilla ale ci zazdroszcze takiej przyczepki...ja sobie też taką sprawie ale może już na wiosnę...:-D

Co do oglądania tv to moja córcia ogląda rano jak jesteśmy w domu ok.2h i po południu też około 2h...Teraz jak założyliśmy polską tv to nadrabia za całe swoje życie....:-Dbo normalnie oglądała hol.tv.
Czy to dużo czy mało nie wiem...teraz jak się przeprowadziliśmy to może faktycznie ich zaniedbałam -ciągle coś jeszcze poukładać,pomalować...
To wykorzystuje tv do zajęcia ich czymkolwiek.:sorry2:
Ale nie mam jakiś większych wyrzutów sumienia,bo naprawde dużo czasu spędzamy na zewnątrz, na rowerach albo w parku...;-):-)

Śpijcie dobrze...

Do góry