reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

:-):-):-)Witajcie!
Ja tez żyję, a właściwie nie żyję, bo mężuś przyjechał na urlop z NL....;-) i nawte nie mam czasu siąść do kompa:-):-):-):-):-):-):-):-):-)! Teraz jak wróci to będzie już szukał dla nas mieszkania do wynajęcia i niebawem dołączymy do niego:tak:! Orientujecie się ile średnio może kosztować takie mieszkanie 2 pokojowe? Aniahaven to pytanie kieruję w szczególności do ciebie , bo on jest w twoich okolicach....;-)

Ja swojej Oliwce pozwalam na oglądnięcie 1 długiej 70min bajki, a potem to ona już sama wyłącza DVD i idzie się pobawić! Inaczej jest u dziadków, bo tam na kablówce leci minimini i tam by magł siedzieć przy tych bajkach godzinami....i nieraz zdarza się, że i nawet 2,5 godziny ogląda, bo dziadki pozwalają!:wściekła/y:

Sencilla, Ma-Rita podajcie proszę adres tej strony z programem AdobeDesign, bo nie mogę znaleźć...:-(

Pozdrawiam !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam pozna porą!W polsce pogoda piekna,tylko wieczory juz zimne ok 12 stopni.Widze,ze u was tez pieknie.W sobote idziemy na wesele kolezanki ,a ja mialam problem z sukienka,ale w koncu znalazlam.Nawet jestem zadowolona.Brzuszek rosnie w zawrotnym tepie,ale coz tak byc musi.Jeszcze dwa tygodnie i wracam do was! pozdrowionka

bry wieczór

może w końcu uda mi sie napisac tego posta do konca...
juz ktorys raz podchodze zeby coś tu skrobnąc ale zawsze albo ktoś czytaj Antek lub moj m. albo coś mnie zatrzymywało...

witam nową forumowiczkę Ewę

Sencilla ale ci ciekawy liscik zostawili za szybą, i ciesze się ze fajnie ci z mamą

Ma-Rita, u nas CBeebies jest dość często włączony ale maly kieruje swoj wzrok na TV jak pokażą się Teletubisie lub jak wypowiadają sie przedszkolaki... na dzieciece głosiki potrafi się odewrac od zajmującej go zabawy...

Weekend nagrodził nas piękną pogodą z czego w pełni skorzystalismy. W niedziele pojechalismy nad morze do mało popularnej miejscowosci z czego bardzo sie ciesze bo pewnie w Zandvoort nie było by gdzie palca wcisnąć... A tak Antek szalał w piachu bez obawy że przysypie nim innego plazowicza... Mielismy byc na tej plazy gora ze 2 godzinki ale mlody tak fajnie się bawił ze zrobiło sie 5h... i oczywiście w tym czasie mogłam zapomniec ze zrobi sobie drzemke... Padl jak tylko ruszylismy samochodem... Pospał jeszcze troche w domu na tacie, a jak sie obudził to wykąpałam go z tej morskiej soli, troche pobawil sie jeszcze w domu i zasnął bez protestów. Słońce woda i piach wymęczyły go na maxa...
A dziś tzn w poniedziałek pojechaliśmy na Kermis, który mielismy jeszcze zaliczyć po wypadzie nad morze... Było całkiem fajnie, choc myslałam ze Antek bedzie sie bal bo on jest lękliwy na hałas a jak wiadomo w wesołym miasteczku go nie brakuje... Ale znósł to dzielnie, z poczatku oszołomiony głosną muzyką, migającymi światełkami i tłumem ludzi, ale już przy pierwszym okrązeniu karuzeli, gęba mu się roześmiała... Kiedy chciałam go zdjąc odpychł moje rece i zas musiałam leciec do kasy po zetonik na nastepny kurs... Przejechałam sie tez z nim takimi samolotami - na pewno znacie - kreca się non stop raz wyżej raz nizej. Też mu sie podobało ale musiał wdrapac mi sie na kolano bo z siedziska nic nie widział... Jednym słowem fajnie spedzilismy weekendzik...

a tu fotki

z góry sorki za ilość
icon_redface.gif
icon_redface.gif
icon_redface.gif
nie moglam sie zdecydować...
ale jesli jest ich za duzo i zasmiecają forum dajcie mi znac pokasuję je...

Ostatnia edycja:
witam z ranka normalnie jestem dziś nietomna;-)
wczoraj siedziałam chyba do 2 -ej w nocy na necie po miesiącu muszę nadrobić wszystko a zwłaszcza plotki ze znajomymi z PL a moje dziecie wstało dziś o 7 :crazy:a myślałam że trochę dłużej pośpi chociaż wPLpotrafił się budzić o 5 także i tak jest nie żle ;-)ale nie długo czas na pierwszą drzemkę to może uda mi się przynim oko zmrużyć :-):-):-)obiad mam z wczoraj więc luzik :-)

a mam jeszcze pytanko orientuje się któraś z dziewczyn czy można kupić w Holandii gdzieś kaszkę ryżową bo kupiłam wczoraj z nutrici bambix ale niestety moje maleństwo jej poprostu nie cierpi :-)
Twiggles super fotki z twojego synka nie zły przystojniak ;-)
Ewa witaj pisz jak najwięcej :-)
Pozdrowionka i miłego dnia życzę :-):-):-)

Załączniki

• holandia 008.JPG
    holandia 008.JPG
    90,6 KB · Wyświetleń: 24
Dzień doberek!

Twiggless foteczki super...aż miło popatrzyć jaki Antoś jest szczęśliwy!:tak:
Widzę,że nie tylko ja zabieram basenik na plaże...:-)
Pauka ja tak dokładnie nie umiem ci powiedzieć cen za mieszkanie dwupokojowe...
Zależy do kogo i w jakie rejony miasta trafisz... Ja mieszkałam w czterech miejscach jak na razie i cena ich wahała się od 525e(jeden pokój duży +wszystko inne wspólne) do 960 e (2 sypialnie,łaz,kuchnia+salon z balkonem)...
Dodam tylko,że ja zawsze mieszkam w centrum i ... nie mogę się stąd wyrwać!:-D
Może uda ci się sprawdzić ceny z biur, które ci wcześniej dałam..Spróbuj.
Moi dziś wyjątkowo grzeczni - więc porządkuje sypialnie!
Do pożniej.......

twiggless - zdjecia po prostu cudowne:tak: antoś śliczniutki:-);-)

co do ogladania TV to moja wiki choc ma 7mies uwielbia ogladać reklamy- cieszy sie na prowidenta actimela i inne oferty kredytowe bo wszystkie sa takie kolorowe:-) ale pozwalam jej oglądać "rockyour baby" ma kikla ulubionych piosenek na które zawsze sie uspokaja:-)

ceny mieszkań są naprawde rózne- tutaj w amsterdamie nie w centrum kosztuje ok 700euro (3pokoje kuchnia i łazienka) a w centrum ok 1200euro szef mojego męza wynajmuje właśnie kamienice..
szczerze powiedziawszy to lepiej mieszkać dalej od centrum, jest ciszej i tańsze są parkingi:-)

ewa na jakiej dzielnicy mieszkasz?:-)

najpierw pytanie
ile kosztuje paczki do PL?albo takie listy polecone w duzych kopertach a-4 bombelkowych?(jeden ciuszek w srodku????)
chciałabym troszkę pohandlować na allegro i nie wiem czy się opłaca

bry dzień

my juz dziś zaliczylismy basen, mimo ze nie bylo nas tam cale wakacje maly od razu sie ucieszył na widok wody...

Aniahaven z takim basenikim jest o wiele wygodniej bo maly mi do wody nei ucieka bo ma ją w bazie

aOLA nie orientuje sie w przesylakach do PL ale jak wysyłałam polecony i ubezpieczony w bąbelkach na terenie NL wyszlo mi cos ok 6 €... zobacz czy nie lepiej ci sie bedzie oplacalo pohandlowac na Marktplaats...

Witam ponownie!

aOla ciężko mi powiedzieć ale to zależy od wagi ciuszka oczywiście!
Musisz sama sie przejść na pocztę i zapytać...najlepiej weź coś takiego ze sobą to ci od razy zważą z kopertą i powiedzą dokładnie!:-D
Z tego co wiem paczki drożej wychodzą...:baffled:
Moje Holenderki takie ciuszki dla kolezanek wysyłaja w takich "bombelkowych" kopertach ale kurierem!:tak:
Agnes mój mały właśnie zasnął mi na łóżku tym samym robiąc mi przerwę w sprzataniu mojej sypialni...:-D:-)
A ty jak lepiej juz sie czujesz?Udało ci się zdrzemnąć?
Niuniu teraz mieszkam w centrum ale na bardzo spokojnej ulicy z dala od głównej a rzut beretem od ulicy handlowej..Shoping pod domem!:-D;-)
Co do parkingów to dostajesz od gemente miejsce do parkowania w pobliżu domu - płacąc za nie 15e na kwartał...Nic wielkiego...
Ja obiad mam też dzisiaj z głowy,bo wczoraj była dostawa z Polski:-) i małżon zażyczył sobie kaszanke z grilla.
Tak wraca dopiero o 20.00 więc zdąże wszystko zorganizować!
Wracając do tv to zapomniałam napisać że dotyczyło to mojej córci.
Erni wogóle nie interesuje się CBeebies...
Czasami zareaguje na początek Teletubisiów albo jakąś piosenkę...
On ma swój świat zdobywcy...:-):laugh2::nerd:
Spadam na rower z dzieciakimi jak tylko maly wstanie...
Do popołudnia...

reklama
Do góry