reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

hello!
Aniu ciężko jest mi coś tam wyczytać, bo nie znam języka....:-:)szok:widzę, że ceny tak jak pisałaś się klarują, ale cały czas się tym stresuję, bo chciałabym, żeby udało nam się jak najszybciej być razem....;-)

Obiadek ugotowany, to teraz wypad z Majką na spacerek...:-) Oliwka w przedszkolu:-), wczoraj jak poszła pierwszy raz po dwóch miesiącach, to taka była zadowolona i szczęśliwa, że nawet nam buziaka zapomniała dać...:-D:-D

reklama
niunia wiem że musisz być zameldowana i nie przeszkadza że masz auto na PL blachach
aOla o paczkach nie pomogę bo nie mam pojęcia
pozdrawiam was !!! muszę pobawić się z Sebciem bo marudzi a jak uśnie to muszę obiad zrobić:crazy: ale mam nygusa!!!!!

Niunia...
To nieważne na jakich blachach masz samochód, musisz być zameldowana i złożyc taki wniosek w gemente...
Ja pamiętam smieszną sytuacje...na poprzednim mieszkaniu.
Samochód jest na męża a ja mialam meldunek..chciałam wykupić miejsce na parking i sie nie dało!:szok::baffled::tak:
Bo nie byłam współwłścicielem auta a mąż nie miał meldunku ...wiec przepisy policyjne im nie pozwalały...:wściekła/y::crazy:
Pauka fajna foteczka...:-D
Mały się obudził wreszcie...pa

Witam :-)

aOLA- wklejam cennik za listy skopiowany ze stronki TNT:
Priorytet: Standard
0-20g 0,75 Euro 0,70 Euro
20-50g 1,50 Euro 1,40 Euro
50g-100g 2,25 Euro 2,10 Euro
100g-250g 3,00 Euro 2,80 Euro
250g-500g 6,00 Euro 4,20 Euro
500g-2 kg 9,00 Euro 7,00 Euro

Pauka program AdobeDesign sciagnelam z jakiejs holenderskiej strony, wiec chyba za duzo nie pomoge.
Teraz czekam na dalsze instrukcje Sencilli bo za cholere nie wiem jak to cudo dziala :-D

Twiggless strasznie podobaja mi sie zdjecia z wesolego miasteczka, zwlaszcza to w rozowym samochodzie. Super :tak:

Ania a moje dziecie CBeebies bardzo lubi, czasem tez oglada cos na holenderskiej trojce.

Ostatnia edycja:
Hejka!!!!

Oj dziś sobie pospałam z małym w południe jak nigdy aż mi się teraz nic nie chce robić :tak:
a jeśli samochód jest na polskich blachach a zameldowanym się jest w NL to się właśnie dowiedziałam że niby nie można nim tutaj jeżdzić bo można zapłacić czy coś takiego wie ktoś coś na ten temat? bo samochód jest na mnie więc jak tak jest to bym narazie tutaj była może bez meldunku i tak będziemy zmieniać więc jak by co nie opłaca się przerejstrowywać .
potem zajrzę :-):-):-):-)bo mały się właśnie do kosza w kuchni dobiera:szok::szok:

A my właśnie wrocilismy z przejażdżki rowerkiem...:-)
Przy okazji podrzuciłam coś do tłumaczenia tłumaczce...
Pogoda jakaś dziwna - jakby coś wisiało w powietrzu..duszno.:baffled:
A gdzie się podziewa Ewa?:rofl2:
Agnes ja nic na ten temat nie wiem, nigdy też nie miałam problemów że jeżdże na polskich blachach...:nerd:
Może ktoś wie coś wiecej.. hi hi.
Na kawkę czas...kto pije?
pa,pa...

wlasnie dlatego zadalam pytanie czy mozna miec autko na polskich blachach poniewaz znajomy pracuje tutaj, jewst zameldowany, rozlicza sie itd i gdy go zatrzymali na polskich blachach to dostal dwa razy mandaty a powiedzieli mu ze musi przerejestrowac samochod.
a ja zebym mogla tutaj jezdzic na ich zółtych blachach to musialabym miec jakis papierek z gminy w polsce:crazy:

pytalam o parkingi bo musimy cos wymyslec jak sie przeprowadzimy:baffled:
ale dzisiaj mi powiedzieli ze do konca miesiaca dopiero bedzie przeprowadzka:crazy:

tutaj pogoda okropna - cały czas pada:baffled:

Z tego co sie orientuje to jesli zamierza sie w Holandii zostac na dluzej to nalezy przerejstrowac samochod. Chodzi o to, ze bedac tutaj uzywa sie oczywiscie tutejszych drog i nalezy tutaj odprowadzac tzw. wegenbelasting (tak to sie chyba nazywa). Z czasem moga sie zaczac czepiac, ze sie tu mieszka z cala rodzina, pracuje, wynajmuje dom a auto nadal ma polskie numery. Maz mojej szwagierki dostal samochod od swego brata, ktory mieszka we Wloszech. Mial go uzywac jako auto sluzbowe (maz szwagierki pracuje dla swojego brata) no i tak czy siak musial auto przerejestrowac, bo uzywa go w Holandii.
Jak wroci moj malzonek to zapytam dokladnie co i jak, bo on jest w tych sprawach zorientowany.

reklama
Do góry