reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hejka:-)
Ann jak brzuszek?boli?
Agasta ale przygoda,Ja ostatnio na kontrole do szpitala sie spoznilam ok 0,5 godz i jak przeszlam to babka cos fucala,bo do tego nie mialam karty bo pierwszy raz byłam:tak::tak::tak:.
Natka wozek swietny.
Ania a vikiem nie mozesz sparowac mu klatki piersiowej? To by mu rozgrzalo i lepie odkaszliwalby.
Ja przytyłam w ciazy 22 kg. Teraz waze 77 na 170cm :zawstydzona/y:,a przed ciaza wazyłam 64.
Do zadych spodni sie nie mieszcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dziewuszki a co z Anta ?Mi wogule nie wyswietla watku zamknietego ,czy musze miec specjalnego do otwarcia??

reklama
Aneta pisał na NK że sie przeprowadzili i mieli kłopoty z internetem i teraz cos im jeszcze komp szwankuje! I dlatego jej nie ma!:tak:
Poza tym ma się ok - mam nadzieje że w krótce sama to napisze!:-D
Znalazłam płatki owsiane:szok: -przywieżli mi do polskiego sklepu!:rofl2::-)
A odnosnie ceny za kg karpia Ann to tak ok.10€ pani mnie poinformowała!;-)
Ja racze się kawką!

Ania slicznosci ,dzieci masz prze kochane:tak::tak::tak::tak:
Dobrze ze u Anety wsio ok.
Ide do malego bo ma spac a płacze i tesciu tam poszedl i gada do niego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu bo już nie dawałam rady. Tyle już sie naprasowałam a końca jeszcze ne widać. Nie mówiąc o tym że mam jeszcze 2 pralki prania i prasowania w związku z dizdziusiem. Mam nadzieję, że przyszłym tygodniu się z tym uporam bo w tym tygodniu nie mam już na to czasu. Jutro będe skrać zasłonki do pokoiku, wszywać zamek do spodni mego lubego, koleżance skracać spodnie i tak dzień mi znowu zleci.
W sobotę zakupy, sprzątanie domu, pieczenie ciasta a niedziely ranek spędzę w kuchni, bo mi się na obiad zjeżdża rodzinka i musze ugotować dla 6 osób.

Mam pytanie do dziewczyn, które dawały swoje dzieci do żłobka w nl. Są tu wogóle takie?
Jaką trzeba mieć wyprawkę do żłobka? Pytałam panią w żłobku to powiedziała, że na miesiąc przed ustaloną datą rozpoczęcią przyprowadzania dziecka do żłobka zostaniemy zaproszeni na dzień próbny iwtedy zostaniemy poinformowani co i jak. A ja pytam juz teraz, bo chciałabym jeszcze w tym roku pokupować troszkę rzeczy, bo mam jeszcze kilka bonów zniżkowych do dziecięcych sklepów, a są one ważne tylko do końca tego roku.

I jeszcze jedno: jakiej firmy wkładki laktacyjne mogłybyście polecić? :-)

Agasta!
Podziwiam cię z jednej strony że juz myslisz o takich rzeczach...:szok:
A z drugiej ci powiem ze ja w tym czasie marzyłam tylko o tym by w koncu przytulić swoje malenstwo:-) i nawet by mi przez myśl nie przeszlo już planować gdzie go oddać...:szok::rofl2::szok:
Nie myslałaś o spokojnym macierzyństwie?:-D z kruszynką w domu?
Moj synek ma ponad półtora roczku...ciągle jest ze mną i ciężko mi się z nim rozstać nawet na 3 godziny!:szok::rofl2::-D
Jak to powiedzieć - wszytskiego są "plusy" i "minusy"!!!
Każda z nas mam widać jest inna...ale i tak każda matka jest wszstkim dla swego bobasa!

Ja tez chce zostac z malutkim jak najdłuzej,a przed porodem mowiłam ze z pol roku,bo pozniej musze pracowac.Teraz mi sie zmieniło.Moze znajde prace domowa.:tak:
Ja dzis na obiad gulasz mniam.

reklama
Aniu moje myśli też były podobne...
Agatko ja używałam wkładki z rossmanna ale to w Polsce,jak przyjechałam z Zosią tutaj to w dzień nie używała,tylko na noc wkładałam i kupowałam je tu w etosie ale nie pamietam jakie to były:dry:

powiedz mi nie boisz się trochę zostawiac małego,bądz małej w tym żłobku??? my dopiero myślimy o tym dla Zosieńki.
no bo wiesz,tam chyba nikt nie będzie się (sorki za wyrażenie) spuszczał nad dzieckiem, przynajmniej tak mi się wydaje:baffled:
ale wy już pewnie wszystko przemyśleliście,skoro tak zaplanowałaś:tak:
wiem że tam są doświadczone opiekunki i solidne,ale i tak bałabym się że moje dziecko które zaczyna chodzic upadnie i uderzy się w główkę,albo zrobi sobie krzywdę. chociaż cały czas jestem z dzieckiem to i tak zdarzy się że się przewróci,ponieważ nie jest się w stanie upilnowac dziecka,zwłaszcza takiego,które musi wszystkiego dotknąc,włozyc do buźki,sama mialam przypadek zz tym kawałkiem drewna które zjadła:crazy:
niewiem co do wyprawki,ale pieluszki,mleko,chusteczki, herbatki i takie rzeczy to chyba trzeba im dac:tak:
ja też w tym okresie nie mogłam się doczekac kiedy maleństwo się w koncu urodzi, już chciałam ją przytulac i całowac,jak się urodziła to miałam trochę doła,bo mnie piersi bolały- mała nie umiała dobrze złapac brodawki, ból niesamowity, gorączka i wogóle strasznie bolało-to było takie małe rozczarowanie. bolący tyłek-to też było straszne,ale po tygodniu już wszystko było tak jak sobie wymarzyłam. no oczywiście nie marzyłam o tych dodatkowych kilogramach:wściekła/y:

Do góry