reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
Witajcie kobitki!!
U nas pochmurno.. A u Was? Karola, ja rowniez przylaczam sie do zyczen... Badz zawsze piekna wewnetrznym pieknem, zwlaszcza teraz, gdy promieniuje od Ciebie matczyna milosc.. Niech Wasz Michalek zawsze bedzie dla Was radoscia i powodem do dumy. Zycze Ci prawdziwego piekna, dobra. A przede wszystkim oddanych przyjaciol!! Serdeczne buziaki.

Witam
agha910 witam Cię na foum:tak:
Karola... Usmiechu na twarzy slonecznych promykow w pochmurne dni lata zima i wiosny jesienia, to o czym marzysz-by twoje bylo, a czego pragniesz by się spelnilo.

Dziewczyny, a czy Wy o czymś nie zapomniałyście:confused::-(

Aneta, to przez to, ze tyle Cie nie bylo!!
Co za okazja!! Ach, my gapy forumowe... :no::zawstydzona/y:
Dla Oliwiera sto lat, sto lat!!! :tak: kochany maluch... dopiero mial pol roczku..

Przepraszam, że się tak dopomniałam:zawstydzona/y:
Trochę mi przykro, że Oli obchodził swoje pierwsze urodzinki w takich okolicznościach...:-( W czwartek przeprowadzka, a później pomyślimy o uroczystości dla Oliwierka:tak:
A jutro Oli ma kolejne święto, imieninki:happy:
Dziewczyny Niko chodzi do szkoły prawie 3 miesiące (w tym wypadły mu 2 razy po tyg do PL i ferie), jak myślicie czy on powinien już coś mówić po holendersku? Zna kilka piosenek, liczy bardzo ładnie, zna wiele słów, ale nie chce mówić:no:. Dużo rozumie np jak Pan mówi : "zabierz książkę", "koniec zabawy", zapnij kurtkę", ale nie mówi i nie wiem czy się wstydzi:confused:, ma jakąś blokadę:confused:. Nie wymagam od niego wiele, ale złożenie choćby zdania z 2-3 wyrazów.
natka my też planujemy zakup rowerów i tego wózka, bo postanowiliśmy nie zmieniać szkoły Nikusiowi:-)

Aneta, ja bym w ogole Nikusia nie zmuszala do mowienia. Mysle, ze im bardziej TY od niego tego chcesz, tym bardziej on widzi, ze Ci na tym zalezy, wiec nie chce Cie zawiesc. I bedzie sie wstydzil :zawstydzona/y: albo czul oniesmielony.
Najlepiej, o ile moge Ci cos doradzic, to nic od niego nie wymagaj, zachowuj sie tak, jakby Ci na tym "nie zalezalo", a samo przyjdzie :tak:
Dzieci roznie sie rozwijaja, nie nalezy nic przyspieszac (nie mylic z brakiem stymulacji). Mysle, ze Nikus wkrotce bedzie gadal jak najety :tak:
A co do wozka do rowerka, to wspanialy pomysl. Ja troche zaluje, ze ostatnio nie jezdzimy z wozkiem, ale raz chorobsko, raz deszcz... Za to na wiosne sobie odbijemy ;)

Sencilla może źle to napisałam poniżej, właśnie ja go nie zmuszam, nawet nie rozmawiałam z nim na ten temat. Widzę, że on się wstydzi np wie jak powiedzieć "ja muszę do toalety", a siusiu wstrzymuje i w szkole nie idzie:no:, efekt taki, że często boli go brzuszek:-(.

reklama
Do góry