reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
natka- tu nie chodzi o zrobienie przerwy, tylko jesli nie podalaś w 5miesiącu to dopiero mozesz w 10.
ja malej daje chlebek od jakiegos czasu, ostatnio je już nawet danonki, lubi jeść z nami obiad bo jemy zawsze z mężem o 18 ale wiadomo wszystko z umiarem...

agha- witamy na forum, pisz jak najwiecej:tak:

Natka, wiesz, ja tez nie wierze w to, ze ten czas tak leci!! Az mi jest troche przykro na swoj sposob.. Dopiero Tosie rodzilam, a tu z niej juz takie dzieciatko :tak: I strasznie fajna jest, hihi. No wiadomo, jak dla kazdej mamy jej wlasne dziecko :-D
Marys tez wczesnie zaczela jesc rozne rzeczy, choc ja te wszystkie zasady tak "z przymruzeniem oka" biore... I na zdrowie chyba jej to wyszlo :tak:
Natka, juz kiedys mialam Ci pisac- Zosienka jest cudna, taka sliczna. I w ogole lubie to imie bardzo, bo mam z nim mile skojarzenia.
Ja dzis w pracy, tym razem instrukcja aparatu fot. Pasjonujace :baffled: Chociaz lepsze niz instrukcja drukarki :-D
Aniu, i jak? Dzwonilas do gemeente?
Paulina, jak mezus? jak kregoslup?

Hej dziewczyny,

Agha witam na forum i ciesze się, że dołączył do nas ktoś z moich okolic :-)
Ja mieszkam w Nunspeet, do Zwolle mam 30 km i obecnie jestem w 33 tygodniu ciąży.

Wczoraj wieczorem o 20 byłam tak padnięta, że poszłam spać. Nie wiem, ale chyba ta paskudna pogoda tak na mnie działa.
Zbudziłam się o 1 w nocy i juz więcej nie zasnęłam:-( więc podejrzewam, że dziś około 20 znowu mnie zmuli...

No teraz mam troszke czasu:-)Malutki też dziś marudny i dalej jest zółty.Jutro ide z nim do doktora ,bo wydaje mi sie ze to juz za długo.Fajnie sie mam z mama bo dziś pospałam do 10 ,a ona pilnowała Michasia:tak::tak:.Kobitki ale wy duzo skrobiecie,co cos przeczytam ,to juz jest dwa razy tyle.:tak:Ale bardzo sie ciesze ,ze mam co czytać.
Dobrej nocki

ale tu pustki....

u nas dzisiaj była znajoma z 3dzieci, takze podziwiam wszystkie mamy ktore wychowuja tyle dzieci;-)
wiki taka wymeczona ze tak zasnela z mezem

Załączniki

• DSC05949.JPG
    DSC05949.JPG
    172,7 KB · Wyświetleń: 30
Witajcie laseczki!

Sencilla dzięki za pomoc...Mam nadzieję, że szybko coś znajdziemy....

Karola czy Michałek wcześniej przechodził żółtaczkę? Tzn. w szpitalu czy miał oznaki? Napewno idź z nim jutro, bo to jest poważna sprawa....Daj znać co ci lekarz powiedział! W Polsce to w takim przypadku maluch zostaje w szpitalu na obserwacji i jest naświetlany lampami UV...

Natka, Niunia i Sencilla szczerze mówiąc zdziwiło mnie to, co napisałyście o glutenie....Kiedy Oliwka była mała to właśnie pisali wszędzie by podawać kaszkę od 10 mc. Coprawda nie trzymałam się tego, az tak restrykcyjnie i Oliwka dostała chyba skórkę chlebka do gryzienia już w 6 mc... To głupio mi aż strach, bo troszkę najechałam na kuzynkę, ze za wcześnie małemu daje, bo on też miał straszne kolki i teraz go może przeciąża...Chyba muszę ją przeprosić...!

A jeśli chodzi o naukę zasypiania dziecka w swoim łóżeczku to podstawą jest konsekwencja w dążeniu do celu!!! Tak jak któraś już pisała, trzeba stworzyć atmosferę do wyciszenia dziecka, tzn. przygasić światło, ściszyć tv i mówić spokojnym i stłumonym głosem...Dziecko kładziemy do łóżeczka, prze o 15 min czytamy bajeczkę, a potam mówimy dobranoc, buziaczek i siadamy koło łóżka tak by nie patrzeć na dziecko i absoutnie z nim nie rozmawiamy....Jeśli będziemy konsekwentnie to stosować napewno się uda! Aha i jeszcze można dziecku kupić taką super podusię lub maskotkę, żeby miało do czego się przytulać zasypiając....To chyba tyle... Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam, a wskazówki sie przydadzą....

TO spadam...Do jutra! Słodkie buziaczki na dobranoc dziewuszki....Pa

Witam serdecznie...

Ja dziś na kawkę zapraszam !:-D
Powód mamy bardzo uroczysty....Karola wszystkiego najlepszego!

Życzę Ci uśmiechu, nawet gdy Cię spotyka smutek lub boleść,
tęczy na niebie, która Ci przypomni, że i nad najciemniejszymi chmurami świeci Słońce, pewności, że o Tobie ktoś myśli, kiedy ogarnia Cię samotność,
przyjaciół, którzy Ci wskażą piękno potrzebne dla Twoich oczu, pewności w wątpliwościach, cierpliwości przy akceptacji rzeczywistości oraz siły w przekazywaniu miłości!

Sto lat ! Sto lat dla naszej solenizantki!:tak::-D:-)
Moc buziaków od nas!

reklama
Witaj Aniu!
To ja się dołączam z kawusią....:tak:;-):-) Ale do tej kawusi przydałoby się ciacho...A może ten serniczek z rosą....Hmmmm...(przepis w "przepisy kulinarne")...

A no i właśnie naszej solenizantce Karola:
W dniu Twych urodzin, posyłam życzenia, Jakich dotąd, nie składał Ci nikt, By szczęście Ci, ścieliło drogę przeznaczenia, A miłość i wierność, wiodły w przeszłe dni!:-):-):-):tak:

Ostatnia edycja:
Do góry