reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

olgunia Zosia od 4 miesiaca sie nie budzi w nocy,a do polowy 7 miesiaca tez byla na cycku.. kaszke je rano,a na noc dostaje mleko ale na spiku, czasami zdarzylo sie jej budzic w nocy ale to dlatego ze latem niekiedy bylo za goraco jej.
aniahaven i magdalena-chlopców macie prawie w jednakowym wieku:rofl2:

reklama
natka no to pozazdrościc mój Seba jeszcze chyba całej nocy nie przespał:szok:
fakt że ja juz sie przyzwyczaiłam do tego:rofl2: ale myślę dopóki będzie na cycu to tak bedzie się budził:rofl2: kiedys prubowałam mu dac wodę to mi się wybudził w nocy:szok:
agha910 no czekamy na fotki:tak:

dzien dobry
dziewczyny dzieki za miłe słowa pod moim adresem:tak:
Aniahaven stroj Mikołaja kupiłam w zeszłym roku w Blokkerze za 3€... ale ile sie za nim nałaziłam po sklepach zeby go upolowac to sie w głowie nie miesci...

Agha witamy wśród nas! Pisz kobieto jak njaczęściej, bo potrzeba nam tu "świeżej krwi"....;-):-) I dużo zdrówka życzymy dla ciebie i dla maleństwa! Teraz to najważniejsze!

Olgunia i Natka moja Majunia dzisaij też przespała całą nocką, a ostatni raz ją nakarmiłam o 22.30! Super się dzisiaj wyspałam.....:-):-):-)

Dziewczyny czy wy dajecie dzieciakom kaszkę mannę? chodzi mi o te dzieciaczki do roczku...Męża kuzynka daje 5 miesięcznemu i ogólnie eksperymentuje...Jakie macie zdanie na ten temat???

pauka ja mam kasze manne bo teściowa mi przywiozła i mówiła żebym zageszczała zupki Sebciowi ale ja na razie tak nie robię;-)
więc kasza manna leży :rofl2: ale można chyba podawać bo moi znajomi tez podaja swojemu dziecku:rofl2:

Pauka, teraz trend wsrod pediatrow jest taki, zeby dawac kaszke juz od 5 miesiaca, bo wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo reakcji uczuleniowej na gluten w pozniejszym wieku. I radzi sie, ze jesli sie nie da w 5 miesiacu, to lepiej odczekac do 10go. Czyli: albo w 5ym, albo w 10tym dopiero. Ja dalam Marysi w 5 miesiacu, zagescilam jej marchewke. No i wazne, zeby tej kaszki bylo naprawde malutko.. Ja dalam pol lyzeczki do herbaty na tych kilka kesow puree z marchewki, ktore byla w stanie wtedy pociamkac.
A tak w ogole to dzien dobry. Agha, witamy na forum! duzo zdrowka dla Ciebie i malenstwa... Twoj maz jest Francuzem, powiadasz? Ja wlasnie ostatnio ubolewam nad moim francuskim, bo kiedys niezle gadalam, a teraz pożal sie...:no: Mam zamiar niedlugo wrocic do nauki. A co w ogole porabiasz w Holandii? Pracujesz? No i oczywiscie czekamy na zdjecia!

pauka-kuzynka napewno daje dziecku ta kaszke manna wedlug nowych zasad zywienia,ktore mowia o tym aby wprowadzac dziecku gluten juz w 5 miesiacu zycia, ja dawalam i daje Zosi kaszke manna. wczesniej robilam jej normalnie na zwyklym mleku i jadla to jako deserek np z jabuszkiem badz z banankiem. teraz dosypuje jej do rosolku albo do zupki. szczerze to nie trzymam sie tych zasad ktore mówią ze,tu podaje przyklad, jogurt po 10 miesiacu-Zosia je go od 3 miesiecy i jest w porzadku, probuje nowych smakow ale powoli i nie odrazu.. obiady je z nami od jakiegos czasu, nie je smazonego miesa,tylko gotowane, ziemniaczki z koperkiem,barszczyk probowala i bardzo jej smakowal.
a zamiast kaszki mannej mozesz dac dziecku biszkopcik, chlebek-chodzi o ten gluten.
mam nadzieje ze wszystko ok napisalam.

reklama
Natka,
jesli zaczelas Zosi dawac gluten w 5 miesiacu, to mozesz jej caly czas dawac. Ale jesli jakas mama nie dala dziecku w 5 miesiacu, to lepiej aby zaczekala do 10go. Mam nadzieje, ze teraz rozjasnilam :tak:

Do góry