reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam
Aniu ja mam to samo, zasypiam bez problemu, ale obudzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć, a ok 6-7 jak muszę wstać to zasypiam:baffled:
Karola i jak Twój Mateuszek, jak Ty się czujesz? Pisz tu do nas, bom ciekawa:-D
Oli śpi, wiec skrobnę coski...
Dziewczyny maci dobry przepis na pierniki? Poproszę:tak:
Mam pytanko, pierwszy raz w sprawie zameldowania musieliśmy udać się do emigreiszyn (nie wiem jak się pisze), a drugi raz gdzie?

reklama
hej dziewczyny!!!

u nas już w miarę dobrze temperatury nie ma i to najważniejsze, marudzi jeszcze i budził mi sie w nocy z 1000 razy
icon_rolleyes.gif

ale już psychicznie lepiej że nie zwraca i że temperatury nie ma.
tylko jak pomyślę ze każdy ząb tak ma wychodzic to juz się boję.
wczoraj dowiedziałam sie ze moja koleżanka która starała się od 1.5 roku zaszła w ciążę
icon_biggrin.gif
strasznie sie cieszę.
a druga wiadomość koleżanka która w poniedziałek była u mnie na kawie zaczęła rodzić o 2 w nocy juz do mnie dzwoniła
icon_eek.gif

tylko ona jest stuknięta (kiedyś o niej wam pisałam ) dziecko przekręciło się jej i tyłkiem jest do wyjścia i w szpitalu zaproponowali jej cc a ona chce naturalnie
icon_eek.gif

powiedzieli jej że bedzie poród dłuższy i bardziej bolesny
icon_eek.gif
dzwoniłam do jej chłopaka i powiedziałam żeby się zgodziła na cc i żeby nie była egoistką i nie męczyła juz dziecka i nie patrzyła na siebie. urodziła w końcu naturalnie Olka 3400.
ale o niej szkoda gadać ona stwierdziła ze 6 tyg. bedzie z dzieckiem i idzie do pracy na czarno i nie musi. dla swojego samopoczucia , bo jak siedzi w domu to dużo je i zwariowała by tak mi powiedziała w poniedziałek że mnie podziwia że nie chce do pracy i tak siedzę w domu.
a ja nadal szukam jakieś pracy chałupniczej ale tu nic takiego nie ma.
napisałam nawet ulotkę i powiesiłam w sklepie że mogę prasowanie rzeczy ale nie ma odzewu. jeszcze poodbijam i powrzucam do domów.

karola pisz nam co u was

To przepraszam za pomyłkę:zawstydzona/y:
Sencilla dziękuję za odpowiedź:tak:
Pauka nie poddawaj się może znajdziecie coś jeszcze przez telefon, w jakim regionie Holandii szukasz, Breda?
Oli wstał, "gnamy" po Nikusia:-)
Olgunia dobrze, że z Sebastiankiem już lepiej:tak:. Z chaupniczą pracą to jest problem, bo kiedyś sama szukałam. Może poszukaj gastouder dla małego i szukaj pracy:confused:. Mnie Sencilla przekonała do gastouder i jak się urządzimy na nowym mieszkanku to szukam pracy:tak:

Ostatnia edycja:
Witam popołudniowo!

Karola sie nie odzywała...?Ciekawe jak sie mają...
Sencilla masz racje to miał być Michalek...:tak:
Ja zaliczyłam banki odblokowłam sobie karte bo mi sie wczoraj przyblokowała... niechcący:sorry2::szok::wściekła/y:
U nas dzieciaki zjadły nalesniki i bawią się w salonie z synem mojej sąsiadki!
Oczywiście najaktywniejszą stroną jest.....Karinka!:-D:szok:
Olgunia no niewszyscy umieja siedzieć w domu z dzieckiem przez dłuższy czas... Ja tez bym chyba nie wytrzymała - do pracy poszłam po 4 tygodniach od porodu...i nie narzekam.Tyle tylko że dzieci były cały czas ze mną...:-)
A ja mam totalnego lenia....chyba zarzuce sobie '"Grześka" wczekoladzie i napije się kawki...

Jestem juz z wami:-):-):-).Michaś jest cały i zdrowy ,dostał 2razy po 10 punktów:-D:-D.Jest przsłodzitki i malutki wazy 2970 i ma 50 cm.Ja tez sie mam dobrze.Skurcze co 5 min od 12 a juz o 17 był nas skrbek na swiecie.Straciłam duzo krwi i musiałam zostać na obserwacji.Wyszłam dziś ok 12. To narazie tyle:-D:-D.Do poklikania i dzieki za wsparcie!!:happy::happy::happy:.
A to mój malutki

Załączniki

• DSC01005.JPG
    DSC01005.JPG
    213,7 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Karola!!!

Gratuluję z całego serca....a to dla Michałka;
Mały chłopczyku! Z okazji Twego przyjścia na świat życzymy Ci,abyś każdą wylaną łezkę odpłacił rodzicom tysiącem uśmiechów i żeby każdy dzień Waszego wspólnego życia był uroczysty jak święto....
Cudowny ten twój synek!Buziaki i jeszcze raz gratulacje...

Malutki nie malutki ważne że zdrowy!Urośnie nim się obejrzysz....:-D:tak:
Pozdrawiam...

Do góry