reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla to jest aż 30km od Hagi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Może jestem głupia, ale ja jak się "przywiążę" do jakiego miejsca to aż mnie serce boli jak mam je opuszczać i to jeszcze tak dalego:-(. Długo się tutaj nie mogłam przyzwyczaić, a jak polibiłam już to miejsce to muszę się wyprowadzać:wściekła/y::wściekła/y:
Sencilla ja szukam ok 10km do 15 od Hagi, najchętniej to nie opuszczalibyśmy tego miejsca, ale trzeba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, my nie mamy czasu, max do końca listopada:szok:

reklama
To ja się też w końcu melduję....:-)
Wreszcie wszystkie odwiedzinki rodzinki zakonczone!Oliwia szczęśliwa bo dostała mnóstwo prezentów, a ja również zadowolona, bo garderoba mojej córki oczywiście sie odświeżyła....:tak::-)

Anetko wytrwałości w szukaniu mieszkanka...;-):-)Ty mnie pocieszałaś niedawno, bym nie traciła nadziei i dawałaś wskaazówki, to teraz ja służę ramieniem jak coś....:tak:;-)Widzisz mój S powiedział tam szefowej, że jak nie pomoże mu znaleźć mieszkania do końca października to już nie wróciz urlopu, bo żyć na 2 domy to my nie damy rady, tymbardziej, że ja tu też płacę za wynajem....
No i znaleźli! to mieszkanie jest w okolicach Bredy i ma aż 4 pokoje, salon, łazienkę, kuchnię i 2 ogromne tarasy i podwórko...a cały metraz jego to jak dobrze pamiętam to chyba 200m! i wynajem będzie nas kosztował 750e+opłaty. A najważniejsze, że szkoła jest na tej samej ulicy.... :-):-):-):-):-):-):-):-)A tych swoich skarbeczków to trzymaj dla moich księżniczek.....;) Zdjęcie prześliczne!:blink:

Amelciu Takie to szczere, proste życzenia Ci ofiaruję, w dniu Twego urodzenia: Wiele uśmiechów, a mało żałości, Długich lat życia w szczęśliwości, Dobrego zdrowia i pomyślności, Jak najmniej smutków, dużo radości, Dużo przygód, morza wrażeń, Moc słodyczy, nic goryczy, Tego Tobie życzymy!:-):-):-)

Sencilla wbrem pozorom to moja Oliwka to straszny urwis....To samo z nią przechodziłam i najlepszą metodą na takie zachowanie jest poprostu ignorowania jej! ;-):-)
Moja Oli to jest żywe srebro i nie potrafi w miejscu usiedzieć....(zresztą to po mamusi!) i czasami to już przechodzi samą siebie...Ale co poradzić na takie dziecko, gdy zamiłowanie do ruchu ma pwe krwi, bo matka jeszcze w 6 miesiącu jeździła na rolkach, grała w kosza i w badmintona i pływała w basenie do końca ciąży!:):-D:-D:-D:-D:-D

Aniu biedna ta twoja Karinka...:-:)-(Bądź cierpliwa na jej humory, bo to strasznie męczące użerać sie z takim balastem...Dokładnie wiem jak ona sie teraz czuje z tym gipsem, bo 4 lata temu też 3 razy w ciągu roku miałam tak samo zagipsowaną nogę, ze względu na uraz kolana....I u mnie niestety skończyło sie rekonstrukcją więzadeł rzyżowych i wycięciem łąkotki przyśrodkowej....
Buziaczki dla małej!:-):-):-)

Pauka, Sencilla dziękuje za wsparcie, jesteście kochane:tak:
U nas nastąpiłoby za dużo zmian: lekarz domowy, CB, praca, księgowa i przede wszystkim SZKOŁA!!! Chyba zaczniemy szukać droższego mieszkania w takim razie:baffled:
Dobranoc

Anetko, wydaje mi sie, ze to jest blisko do hagi.. No ale moze mam inne odczucia odleglosci ;-) Moj maz dojedzal przez rok z vlaardingen do amsterdamu.. 2 godz. w jedna strone.. codziennie.. Wszystko sie da przezyc ;) A znacie moze Vestede? to jest taka agencja, ktora ma niedrogie mieszkania, wlasnie w hadze, rijswijku np. My sie tez u nich ubiegalismy o mieszkanie. Moze tam warto zajrzec? Maja siedzibe w okolicach ambasady pl.

bry wieczór

temat mieszkan na tapecie... my wynajmujemy dwupoziomowe mieszkanie z Woongroup Holland czyli nie prywatnie przez jakies społdzielnie czy maklerów i płacimy 460 czynszu + opłaty... mamy 15 km do Amsterdamu i troszke dalej do Utrechtu... mieszkanie nie duze ok 60m kwadratowych (2 sypianie na gorze i łazienka, na dole salon z kuchnią i kibelkiem) do tego ogródek i schuur'ek... ale przy kolejnym dziecku trzeba bedzie poszukać wiekszego...

a tak z innej beczki to moj synek tez wpadł dziś pod kosiare;-)obkosiliśmy z m. Antosiowi jego piekne loczki... mam nadzieje ze teraz juz nie bedą sie ludzie mylić i mówić mi na spacerkach że mam śliczną córeczkę
icon_biggrin.gif

Oto Antoś w nowym wydaniu

Ostatnia edycja:
witam mamusie,
ja tak tylko na chwilke, zeby sie przywitac... jakos ostatnio nie mam zbytnio weny do pisania... :sorry2:
Paulina, wszystkiego najlepszego z okazji drugich urodzinek Amelki... zdrowka, szczescia, usmiechu na co dzien oraz spelnienia marzen zycze... :-);-) Twoja Amelka urodzila sie w tym samym dniu co moj mezus... :tak: wlasnie przed chwilka opuscili nas ostatni goscie... jestem padnieta...;-)
Aniu, biedulka ta Twoja Karinka... szybkiego powrotu do zdrowka zycze... :tak: usciskaj ja ode mnie...
Anetko, powodzenia w szukaniu mieszkanka... trzymam kciuki... :tak:
Twiggles, takie piekne loczki obcielas Antosiowi... :baffled: nie szkoda Ci? ;-)
moj Manuel jak narazie nie ma za duzo wloskow... i rowniez slysze czeste komentarze "oo, jaka piekna dziewczynka"... :-D

dobranoc...

A ja już na nóżkach....
Twigglessmy też obieliśmy włoski synkowi w niedziele.:-)
To było już 5 raz w jego krótkim życiu...:-D ale co mam zrobic jak mu tak szybko rosną...
Witaj Magdalena miło cie "zobaczyć":tak:Co u Ciebie?
Miłego dnia wszystkim pomimo tej pogody!

hej:-)

a moja mała nie ma prawie włosków, czekam aż wkońcu jej zaczną rosnąć:tak:

aneta- gdybys szukała w amsterdamie to mogłabym ci pomóc bo koło nas jest wolne mieszkanko;-)
ja mam tak samo jak Ty, ciężko byłomi się przyzwyczaić a tu musieliśmy się wyprowadzić:crazy: teraz żeby tam iść to jest pół godzinki-ale tam już wszystko miałam opanowane;-)
ja się ciesze że nie musimy nic opłacać, ale pewnie przez to mój P. ma mniejszą stawke godzinową:baffled:

a my wczoraj z kuzynka i jej chłopakiem wyszliśmy na piwko, dawno się tak nie naśmiałam:tak:

a teraz uciekam na jakies zakupy bo nic do obiadu nie mamy..

witam i ja się melduję :-)
co do włosów to z jednej strony szkoda obcinać a z drugiej będą mocniejsze i geste rosły:tak:
mój mały bawi sie a ja pije kawunię
ja mieszkam w chacie z gemente, i na dole mam salon ,kuchnia i kibelek a na górze 3 pokoje oraz łazienka malutka i w chodzi się z sypialni. i na górze jest strych. Płacimy 500 euro plus wszystkie opłaty. a mamy ogródek oraz schuur.
ale zamierzam za rok znowu się zapisac i czekać na inne mieszkanko.

reklama
U nas oberwanie chmury właśnie...:baffled: i ciemno jak o 20.00
A to mój synek przed pierwszymi urodzinami....

Same powiedzcie czy ja miłam inne wyjście żeby go nie obcinać?:szok::-D

A tak wyglada obecnie...

Niunia super że udalo wam się spedzić miły wieczór...:blink:
Pozdrawiam...

Do góry