reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam:):-)dziewczyny nie żałujcie tej niby pieknej pogody w PL, bo takowej ni ma....
Słońca jak na lekarstwo i oczywiście chłodno, tylko coprawda nie pada!
Ale tej naszej złotej polskiej jesieni to chyba w tym roku nie uraczysz....:-:)-(

reklama
To znowu ja ,ale nudy!!!!!!!!!!!!:no::no:
Pytałam A i nie zna ulicy ,na której jest ta hala:-(,ale powiedział jak tam dojechać:-)
Juz pisze!! z hagii;
1 .droga N44 haga-amsterdam (boczna)
2. zjazd na leiden,na zjezdzie w prawo i prosto
3. za tunelem w lewo, i na 2 skrzyzowaniu w prawo (tam juz sa tabliczki na GROUTEHALEN)
4.nastepnie 2 skrzyzowanie w lewo
5.za cpn w lewo i prosto az do bramy (jest tam parking)
wejscie 4.5e milych zakupow kobitki

Hej kobietki :blink:
Jakis leniwy dzien mam dzisiaj. Mlode spacyfikowane, a ja probuje sie uczyc, tylko, ze jakos mi nie idzie.

Chyba wprosze sie dzis na obiad do Anety :-D Bo u mnie lodowka zieje pustka (nie chcialo nam sie w sobote zrobic zakupow) i obiadu nie bedzie :rofl2:

Ma-Rita pieczone pierogi jeszcze są, wiec zapraszam:tak:
karola dzięki za opisanie dokładnie drogi, więcej by mi mówiła nazwa ulicy, bo mamy nawigację, ale może trafimy:)
Olgunia podaję Ci przepis...

Pieczone pierogi
Ciasto: 1szkl mleka, 5dkg drożdży (drożdże dodać do lekko podgrzanego mleka), 3szkl mąki, 100g masła (roztopić i wystudzić) 1łyżeczka cukru i soli; wszystko wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na ok 30min.
Farsz: 1cebula, 25dkg pieczarek, 25dkg kiełbasy, 1-2szt papryki, 10-15dkg tartego sera; wszystko pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle (w kolejności cebula, pieczarki, kiełbasa, papryka) zdjąć z ognia dodać ser, gotowy farsz doprawić według uznania (ja dodałam przyprawe gyros i kebab, może pyć np przyprawa do pizzy i inne)
Wykonanie: ciasto jak wyrośnie wyrobić je jeszcze troszkę w mące (nie dużo) i wyduszać duże kółka (ja wziełam zamykanie od mleka bebilon w puszce). Na wyduszone kółko nałożyć 1 łyżeczkę sosu (nie trzeba) firmy COMBINO tomatensaus sauce tomate (jest w Lidlu za 1e) i na to farsz, zaklejamy i można piec na 200 stopni przez ok 40min:-D
Osobiście nie dodałam pieczarek, bo do sklepu nie chciało mi się pójść:-D. Przepisów pisać nie potrafię:no:, a pierogi robiłam z pamięci, więc mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale:confused:
Życzę miłego pichcenia:-D

Ostatnia edycja:
Hej kobitki....

Widzę,że Anetka mimo niesprzyjającej aury szaleje w kuchni....:-D
MaRita życzę jasnego umysłu i żeby lekko ci wiedza wchodziła!Chyle i tak czoła przed Tobą,że dajesz radę...:tak:
A ty Sencilla gdzie się podziewasz???Skrobnij coś babeczko...
U nas dzień sie już kończy na szczęście:-) - maluchy już wylądowały w kąpieli!
Niunia ja ci nie pomogę...:no:niestety!Sama się zastanawiam nad czymś...ktoś coś pisał o "Ringu" i to mi chodzi po głowie...
Piszcie coś...Gdzie sie podziewacie?
Lece..ale wrócę.

a czy któraś ma z was założoną mirene?? bo kurcze się zastanawiam i nie wiem sama, doradzcie coś??

niunia ja mam (i chyba całkiem niedawno o niej pisalam tu);-) jak dla mnie super, miesiączki zanikły są czasami drobne plamienia i tylko wkładka wystarcza, wogole jej nie czuje i nie mam zadnych dolegkiwosci z nią zwiazanych... załozyłam ją po 2 miesiacach po porodzie i ginlekolog sama mi ją poleciła jako najbezpieczniejszy srodek anty przy karmieniu piersią... czyli ja nalezę do tych zadowolonych:tak:

a wogole to dobry wieczor
dzis ładna pogoda była wiec na komputer brak czasu... jeszcze teraz nie dawno wrocilismy z Antkiem z wieczornego spacerku...
pauka pamietam o PW wieczorkiem ci odpowiem jak Antoś zaśnie

reklama
witam wieczorkiem :-)
dziś ładna pogoda fakt my też spędzalismy na powietrzu dzień. dotlenieni i dziecie śpi:-) pozdrawiam i zycze dobrej nocki a ja idę oglądać film.

Do góry