reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

bry dzień

ale pospaliśmy wszyscy jak mopsy do 9tej - normalna ludzka godzina:tak:

widze ze moje skrapki sie podobają - miło mi... zabawe zaczełam z tym jak urodził się Antek tylko wtedy miałam znacznie wiecej czasu aby sie bawic...
Paulina nie robie tych scrapów recznie bo bardziej mi sie podobają digiscrapy ale masz racje niektorzy potrafią takie albumy stworzyć że szczena opada... ja jestem maly pionek... Na poczatku korzystałam z gotowców bo były łatwo i jeszcze nie poznałam programu teraz robie sama jak mam natchnienie tła ramki ozdóbki i dodatki, tyle że to duzo czasu zajmuje...
Beauty od poczatku pracuje w Corelu PSP. Próbowałam tez w Photoshopie i Gimpie ale najbardziej Corel przypadł mi do gustu. Doinstalowałam do niego duzo pluginów i jak sie pozna ten program to mozna cuda robić...
tu wkleiłam tez pare scrapów
https://www.babyboom.pl/forum/moje-hobby-f71/scrapbooking-6958/index12.html

Ostatnia edycja:
reklama
No witam z południa,
twiggless-scrapki naprawdę rewelacyjne, fajnie by było jakbyś miała na laptopie cały program i swe prace i kiedyś osobiście pokazała....zapraszam na kawusię to dzieciaki się pobawią a my scrapy zrobimy :tak:
beauty-ja bym chciała aby ten zamkniety wątek był tylko do spraw bardzo osobistych-prywatnych, a normalne pogadanki o ząbkowaniu, sprzataniu i innym pierdołkach to tutaj będziemy wypisywać :-D
aniu-zazdrszczę Tobie że dzieci tak ładnie sie razem bawią, oj mam nadzieję że moje tez takie będą.

A ja siedzę własnie nad kawusią i katalogami z NTI-jest to holęderskie ESKK....myślę aby wykorzystać czas który siedzę w domu aby się czegoś nowego nauczyć, jestem laborantem chemicznym a marzy mi się praca za biurkiem administracyjna...jednak nie wiem czy damy radę opłacić ten cały kurs, bo dodatkowo są 4 egzaminy po 260 euro każdy....i nie wiem czy zaryzykować :zawstydzona/y::cool:
No już Wam nie marudzę,do sklikania.

beauty mieszkam nad morzem w duindorp,ale chcemy zmienic mieszkanie
twiggless swietne fotki i dzieciaczki oczywiscie tez,juz nie moge sie doczekac mojego dzidzi!
Dzis piekna pogoda wiec znajomi przychodza i bedzie gril,niestety tylko elektryczny ,ale zawsze cos.
aneta2222 patrzyłam na niedziela.nl i sa te ogloszenia
miłego dnia kochane!!

A ja właśnie wdepnęłam do domu po odwiedzinach psiapsiólki i jej córeczki Oliwii...:-D Słodka jest niesamowicie i jaka grzeczna....cyca zje i do łóżeczka śpać...Kudełki czarne i taka mała kluseczka...:cool2:
Aż mój M.mi się dziwnie przyglądał jak ją tak trzymałam po karmieniu...
Małe jest piękne a ja myślałam że ja mam małe dzieci!:-)

Moi przy niej to przed niej to przedszkolaki!!!:cool2::cool:

Witajcie!
Twiggless świetne te twoje scrapy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może udzielisz wskazówek jak takie zrobić....Programy mam raczej, ale zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrać...Czy to jakieś gotowe szablony czy sama to rysujesz itd.???
Miło będzie patrzeć na więcej takich cudeniek, a jaka fajna pamiątka dla dzieciaków na późniejsze lata....:)

Ja jestem teraz u rodziców...Zrobiłam sobie wypad 2 dniowy, a co???? Przynajmnej mam do kogo gębę otworzyć...Oczywiście cierpię na bezsenność, więc smaruję teraz, ale penie dopiero rano to przeczytacie...

To jeszcze pożyczę Wam miłych snów i niech Wam się śnią prześliczne aniołki....!
Dobranoc!

Witam, czyżbym byłam dzis pierwsza :shocked2:
Wyobraźcie sobie że chyba jakiś dzwoneczek zamontuję koło łóżeczka Amelki, bo dziś pospałam do 8:20 a ona najnormalniej cierpliwie czekała na mnie :zawstydzona/y::tak:
Aniu-uważaj bo małżonek jeszcze złozy zamówienie na baby nr. 3 :-D, ja sama bym chciała już takie maleństwo :happy2:
pauka-fajnie masz, jak ja bardzo bym chciała się spotkać z rodzinką...tata pracuje w Polsce, mama we Włoszech a ja tutaj....jedyne skype nam pozostaje.

Mamuśki życzę Wam miłego dnia, cieszmy się słońcem, bo ponoć od jutra temperaturka spada i deszcz zawita :dry:

witam w niedzielny poranek:-)

paulina no to masz wyrozumiałe dziecko i daje ci pospać:-D

mój Sebastianek zrobił mi pobudke o 7 ej a teraz broi :tak::-)
już wczoraj próbował pozycję do raczkowania ale nogi mu sie rozchodza
oraz podciąga się na mnie :-)
tak jak paulina mówi ten tydzień ma byc deszczowy i chlodniejszy i ponury :baffled::-(
to na maksa trzeba dzis wykorzystać pogodę:tak:

Olgunia-polecam jedynie kłaść dziecko na brzuszku, nic na siłę.....moja zaczęła raczkować mając 9-10 miesięcy, a trwało to bardzo krótko, bo jej się chyba nie podobało......potem był chodzik a z chodzika to już wybiegła sama :tak:
A mój małżonek zabrał córeczkę na spacerek do zwierzątek, zabrali stary chleb i maja wrucić na 10 na śniadanko.....a ja mam czas aby skrócić sobie spodnie, a ja nigdy nie używałam maszyny do szycia :szok:
aOla-a jak u Ciebie, bo nie piszesz a ostatnio Twe samopoczucie nie było za wesołe??

No trzymajcie kciuki za mój pierwsze kontakt z maszyną :tak:

Paulina Sebastian cały czas leży na brzuchu a nic na plecach:-) i pełza :-D

ja coś dziś nie mam humoru od rana chodzę naburmuszona
icon_sad.gif

Arek miał dziś posprzatać troche chatę i raptem wykąpał się włoski wymodelował i na tym koniec i tyle porobił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja natomiast odkurzyłam calą górę i wytarłam kurze , dziecku posegregowałam zabawki i półowa idzie na strych , box obnizyłam ....... i teraz pije kawkę i piszę :-)
ale mój A. dał jeśc Sebciowi i poszedł na spacer. a mi sie juz nie chce sprzątac dołu. a powinnam odkurzyć i umyc podłogę.
Teściu zrobił naleśniki rano na śniadanie i sie dziwił czemu nie jem ale jak mam jeśc jak mleko które było w lodówce jest ze 17 września. oni niech sraczke mają ja nie bedę miała i chyba sie obraził na mnie że nie jadłam tylko sobie bułkę upiekłam i zjadłam z szyneczką.
ja jestem tez troche rąbnięta bo ja sie strasznie brzydzę różnych rzeczy i teściu zrobił również zupe pomidorową ale nie umył tych udek na których robił ta zupę. i mam to jesc nie wiem czy przełknę ale postaram się bo to już w ogóle będzie obraza majestatu :szok:
sorki że sobie pogadałam tutaj ale musiała sie wyżalić :happy2:

reklama
witam w niedzielne popoludnie,
nie wiem jak u Was, ale u mnie nie ma dzisiaj slonecznej pogody... wrecz przeciwnie, zrobilo sie pochmurno i deszcz pokrapuje... :baffled:
wczoraj bylismy caly dzionek na zakupach w Groningen... :tak: zaopatrzylam moja pocieche w pare cieplych rzeczy... w V&D sa znizki... rowniez na markowych ubrankach... :tak: i wlasnie z tych kupilam mu fajna cieplutka kurtke, bluze ocieplana z kapturem, komplet (czapka, szalik, rekawiczki), spodnie, kilka podkolanek dla "mezczyzn" :-D i butki... hmm, troche to wszystko kosztowalo... :szok: :shocked2: no coz, jak trzeba to trzeba...
PaulinaAnna, jak tam Twoje pierwsze "spotkanko"z maszyna... udalo Ci sie skrocic spodnie? ;-) Na Manuela rowniez nie moge narzekac... :no: czasem zdarza sie, ze on wstanie pierwszy niz ja... i rowniez spokojnie na mnie czeka, bawiac sie w tym czasie... :tak::-) az mi go pozniej zal... :sorry2:
Olgunia, fajnego masz tescia, ze Wam gotuje... udalo Ci sie przelknac pomidorowke? ;-) moj Manuel rowniez pelzal... raczkowal bardzo krotko... a pozniej to juz zaczal chodzic... :tak:
pozdrowionka dla wszystkich...

Do góry